Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tepsi köftesi


hayirli sabahlar dostlar canlar 
belki ögleye yetistirisiniz diye hemen ekliyorum tarifi.
benimde 20 dakika icersinde kizimin okulunda olmam gerekiyor :) 
malzeme 
500 gr orta yagli kiyma 
1 kuru sogan 
3 dis ezilmis sarimsak 
2 orta boy patates 
2 sivri biber 
1 yemek kasigi biber
1yemek kasigi  domates salcasi 
tuz karabiber 
1 kahve kasigi kirmizi biber 
üzeri icin 
2 sivri yesil biber 
1 domates 
1 kuru sogan 

firina girebilecek yaklasik 30 cm bir tepsiye kiymayi koyalim 
sogani ve biberi üzerine dograyalim. patatesi soyup rendenin iri kismi ile rendeleyelim 
salcalari, tuzu, karabiberi, toz kirmizi biberi ve ezidigimiz sarimsaklari ilave edelim 


elimizi arada su ile islatmak kaydi ile yoguralim bir müddet.
 elinizi arada islatmayi unutmayin 
ayni tepsiye elimizle bastirarak tepside düzleyelim harcimizi. 
firinimiz bu arada 250 dereceye isinmakta  olsun 


sogani biraz iri halkalar, domateside dilimler halinde dograyip haricimizin üzerine dizelim 
biberleri dilimleyip onlarda ekledikten sonra, hemen isinmis  firina koyalim 
yukariya yakin bir katta, kizarincaya kadar pisirelim

firindan dumani üzerinde cikaralim 
sofra hazirlanmis dilerseniz pilav üstü, dilerseniz ekmek arasi,
 ama yaninda ayran mutlaka olmali ;)

bu miktar pasta dilimi olarak kesilince 6 kisiliktir az gelmesin gözünüze 


15 yorum:

  1. Amman Allah'ım, görüntünün muhteşemliğine mest olmamak mümkün mü.
    O ellerden çıkan lezzetleri inşaAllah bir gün tatmak nasip olur can ablam.
    Ellerine emeğine ve en önemlisi o güzel yüreğine sağlık bidenem.
    Öptüm ve de sarıldım sımsıkı...

    YanıtlaSil
  2. nefiss ellerinize sağlık
    değişik olmuş

    YanıtlaSil
  3. canım ablam...
    bu yemek tam benlik olmuş :)
    1 dilim istiyorum :)
    ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK AYNI SİNİ KEBEBI AMA SİZ PATATESLERİ İCİNE KAYMUŞSUNUZ ,SİNİ KEBEBINDA İSE ÜZERİNE KONULUYOR..GORÜNÜMDE SÜPER..

    YanıtlaSil
  5. çok beğendim canım
    benim
    ne kadar lezzetli gözüküyor
    ellerine sağlık
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  6. harikasınız..memleketim yemeğini görmek çok mutlu etti beni..biz ete patates eklemeyiz ama eminim lezzetine lezzet katmıştır..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Köfte harcına patates eklemek
    çok iyi fikir doğrusu.Üstüne halkalar
    halinde kesip koymak yerine.
    Böyle tatlar daha bir içiçe geçiyor
    zannediyorum. Denemeliyim!..

    teşekkürler:-)

    YanıtlaSil
  8. Ellerin dert görmesin canim benim, cok leziz görünüyor.
    Bu tarifi herzaman denemek istememe ragmen,
    bir türlü denemek nasip olmadi.
    Insaallah birgün bende senin tarifinle denerim.firdevs

    YanıtlaSil
  9. Bizim de ailecek çok sediğimiz bir yemektir.ama ben içine hiç patates koymamıştım.bu daha farklı olmuş.en kısa zamanda deneyeceğim.elinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Bayılırım, şimdi senin ellerinin, benim ayaklarımın bağlanma zamanıdır işte :))
    Ellerine canına sağlık..
    bir taneemm...

    YanıtlaSil
  11. ooohh dumanı üstünde! Ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  12. Offf gece yarısı yutkuna yutkuna yorum yazıyorum.
    Et sever oalrak tam bneli bir lezzet..
    Ellerine sağlık canım beniiiiim:)

    YanıtlaSil
  13. Ablacım içi tamamen pişiyor mu? Ben çok pişmiş severim, yaklaşık kaç dakika fırında duruyor? Hayırlı akşamlar... Kezban

    YanıtlaSil
  14. @Adsız

    sevgili kezban
    ici pisiyor ablacim
    belirttigim gibi yüksek isida ve yukari katta pirimelisin yaklasik 20-25 dakika sürüyor sen 30 yap ama kontrol etmeyi unutma
    tepsinin ebati yuvarlak 30 cm
    cok kalin ve cok ince olmayan bir köfte oluyor .dilerim beyenirsin
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle