Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ananasli pasta

Es selamü aleyküm dostlar .hepimize hayirli bir hafta sonu diliyorum 
Dostlar insanin kenarda kösede yedekde birseyleri olmali zorladingi günler adina .
Dosyalarimin icinde buldugum tarifim sükür imdadima yetisti .Demek ki ne yapmak lazim??
 blog sahibesi iseniz, muhakkak yedekde bir tarifiniz olmali ,ziyaretcilerinizi mahsun birakmamak adina.
dilerim beyenilir tarif bana ait  
malzeme 
Hamuru icin 
200 gr oda isisinda tereyag yada margarin 
50 ml siviyag 
160 gr pudra sekeri 
2 yumurta sarisi 
yarim pk kabartma tozu 
1 cay bardagi hindistancevizi 
650 un 
§
krema malzemesi 
60 gr nisasta 
180 gr seker 
500 ml süt 
2 yumurta beyazi 
1 tüm yumurta 
150 gr yogurt 
300 gr labne peynir 
6 yemek kasigi ince irmik 
1 su bardagi hindistan cevizi 
§
1 büyük kutu konserve ananas 500 gramlik 
§
öncelikle hamurumuzu hazirlayacagiz 
cirpma kabimiza un  ve hindistancevizini harici  malzemeyi koyup 

krema seklini alincaya kadar cirpalim.
 üzerine unu ekleyip karistirmaya devam edelim 
sayet sabit mikseriniz yoksa, su yöntemi uygulayabilirsiniz .
önce el mikserinizin  cift ucunu takip cirpin daha sonra mikserin bir ucunu cikarip unu ekledikden sonra, tek ucla karistrin hamurunuz bu hali alacaktir .Her el mikserinin iki cesit ucu vardir bir tanesi cirpma bir tanesi yogurma ucudur. Bu islemde  biz hamur yogurma ucunu kullanmaliyiz 

sayte cok büyük kalmis topaklari varsa elinizle biraz ufaltin 


hamurumuz bizi bir kenarda beklerken ,biz krema malzemesini hazirlayalim. 
cirpma kabiniza tüm krema malzemesini iyice cirpin . hic topaklanma kalmasin 
burada belirtmek istedigim bir nokta var .kullanacaginiz irmik cok iri olmamali..
 cabuk pisen ince irmikden kullanmalisiniz. sayet irmiginiz iri ise, miktarini azaltin .

Dikdörtgen borcam tepsinizi hafif yaglayin .yagladiginiz tepsiye hamurunuzun yarisini koyup elinizle hafifibastirarak düzleyin .200 derece önceden isitilmis firinda ön pisirme yapin 15 dakika 

pisen hamurumuzu hemen firindan alip, bekletmeden suyunu süzüp dilimleyip 
küplere böldügünüz ananaslari hamurunuzun üzerine yerlestirin 
ananslarin üzerine kremayi bosaltip 
dikkatlice tekrar ayni isidaki firina koyup bu sefer 30 dakika pisirin 

30 dakikanin sonunda kalan diger hamuru  pastamizin üzerine serpistirip 
20 dakika daha pisirin 

pisen pastamizi iyice soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpin 

Arzu ederseniz cirpilmis krema esliginde dilimleyerek servise sunabilirsiniz 
Afiyet olsun dualara talibim 
dostlar 

16 yorum:

  1. offf ki ne offffff...
    bir ananas aşığı olarak,dilimli göörsell bitirdi beni,bi-tir-diii....
    ablacımm sanki,ara iki kat olarak kesilmiş,arasına krema ve ananaslarını ilave edip kapatılmış bir pasta sanırdım anlatmasanız..:)
    ama naiff anlatımınız,o nadide görselleriniz,cesaret veriyor insana..
    hadi yapabilirsinn,moduna sokuyor.:)
    emeğine sağlıkk meleğimmm..
    sarıldımm sana muhabbetle..
    cici hafta sonlarınız olsuun.

    YanıtlaSil
  2. We aleykumselam,çok farklı bir pasta olmuş,
    ellerinize sağlık,hayırlı günler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. VAY VAY VAAAAAAAAAY
    BU NE MUHTESEM BİR TARİF
    ELLERİNE SAĞLIK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN CANIM
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
  4. muhtesem görünüyor,
    ellerine emegine saglik melegim.
    Bence bir pastane acmalisin canim
    her yaptigin sahane oluyor mahirem.
    selam ve dua ile. firdevs

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor melek ablam,tam şeri'lik bir reçete,ellerine sağlık,ilk fırsatta yapmalıyım,

    öpüyorum kacaman

    YanıtlaSil
  6. Eline saglik kuzum Rabbi enamel ol.

    YanıtlaSil
  7. Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berekâtüh.Elinize emeğinize sağlık Rabbim bereketinizi artırsın çok nefis bir tarif selametle :)

    YanıtlaSil
  8. ananaslı pasta not aldım bayıla bayıla yerim.
    :)
    ben de bugün müthiş bi tarif yazdım amaaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  9. sen yaparsın da beğenilmez mi (:

    denenesi diye not alındı, hatta altına ekstra not düşüldü beceremezsen görsellerdeki gibi olmazsa zırlama diye :)

    YanıtlaSil
  10. paylaşımlarınızı çok beğendim. blogunuzu da tesadüf eseri buldum.bende yeni bir blog açtım. yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum
    www.hamarathatunum.com

    YanıtlaSil
  11. Selamun aleykum
    Labne peyniri ve yogurt yerine quark kullana bilirmiyim . Backnangdan sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyna aleyküm selam
      elbette kullanabilirsiniz. lakin lezzet olarak
      kuru bogazi alan bir tutukluk olur
      bu asamada süt devreye girmesi gerek süt miktarini 50 ml daha arttirin hatta biraz daha öteye gidelim
      yarim cay bardagida siviyag ekleyin kurulugu alacaktir kolay gelsin
      dua ile

      Sil
  12. Quark lada guzel oldu ama birde schmandla denesem nasil olur selamlar backnang

    YanıtlaSil
  13. mutlu oldum beyenmenize
    rica etsem isim yazabilirmisiniz?
    elim yanagimda düsünüp duruyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Bugun ayni tarifi denedim tekrar bakalim nasil olacak merakla bekliyorum firinda pismekete oncekinde quark yapmistim yeni tarifleri bekliyorum selamlar backnang

    YanıtlaSil
  15. Nasıl güzel görünüyor,meleğim şimdi olsa da yesek :))

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle