Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kiymali kabak yemegi

Es selamü aleyküm dostlar 
insan neden bazi seylerin degerini onu kaybedince anlar ? bir haftadir elimde süre gelen rahatsizlik beni zorluyor .korkmayin canim elimi kaybetmedim cok sükür. lakin hareket etmemde yarattigi zorluk verdigi aci günlük islerimi aksatiyor .ev hanimi iseniz mecbursunuz bazi seyleri yapmaya o kalsin diyemiyorsunuz .size saka gibi gelebilir ama doktora gitmeye korkuyorum .biraz daha dayanmaliyim gecer diyorum .haliyle kolay zorlamayan yemeklerle geciyor günler .Kabak her evde sevilirmi bilemem 
ama biz severiz. baktim ki blogumda yok, belki sevilen evler vardir, yada benceli yaptigim hali sevilir diye düsünüp eklemeye karar verdim. ama affiniza siginarak 
asamalari yine resimleyemedigimi  söylemek istiyorum 
 gerekli malzeme 
&
 1 kg kabak mümkünse yesil olsun 
250 gr kiyma 
1 büyük kuru sogan 
yarim cay bardagi siviyag 
yarim yemek kasigi tereyag 
6 adet ceri domates 
1 avuc kurutulmus domates 
3 dis sarimsak 
1 yemek kasigi biber salcasi
 500 ml su 
tuz karabiber yarim cay kasigi nane 
yarim kahve kasigi toz kirmizi biber 
bir tutam taze derotu 
3 yemek kasigi limon sirkesi 
§
yapilisi 
kabaklari yikayip kurlayalim soymanizi istemiyorum bir catal yardimi ile üzerine her tarafina cizikler atalim catali biraz bastirarak asagiya dogru cekmeniz kafi bu islemden sonra tekrar yikayip kurlayin daha sonra ortadan uzunlamasina bölüp yarim parmak kalinliginda dograyalim bir kenarda bekletelim tenceremizin  icersine yaglari koyup üzerine küp dogradigimiz kuru sogani, kiymayi ,dilimledigimiz sarimsagi ve serit halinde dogradigimiz kuru domatesi koyup ocada.
 biraz kavuralim dibini sarmasina müsade etmeden üzerine kabaklari ilave edelim .bir kez karistirip üstüne ceri domatesi kesmeden tüm atalim .suyun icersin de salcamizi eritip kabaklara ilave edelim .tuz ,karabiber, kirmizi biber nane ile tatlandirip en son sirkeyi ilave edip,kapagini kapatalim .orta ateste 15 dakika pisirelim .yemeginizi piserken bir kez karistirmanizi istiyoum zira kabak cok narin bir sebzedir
dagilmamali her haliyle  göze hitap etmeli süre sonunda  ocagin altini kapatip 
15 dakika daha dinlendirdigimiz yemegimizi üzerine dereotu serpistirerek servise sunalim 
afiyet olsun dostlar dualara talibim .


7 Kommentare:

  1. Ellerine saglik ablacim zorlugu coksa emegi daha buyuktur emegi daha coksa lezzeti de oyledir :)
    Insallah en kisa surede eski temponu yakalarsin operim!!

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ablacım, ellerine sağlık. bende kabağı her türlü çok severek tüketirim.
    Rabbim şifa versin inşallah :(

    YanıtlaSil
  3. Ablam çok geçmiş olsun mübarek günde dualarımdasın
    Ellerin dert görmesin inşallah harika gözüküyor

    YanıtlaSil
  4. Hayirli cumalar melegim,gecmis olsun kardesim, .
    Elindeki agri sinir SIKISMASIndan kaynaklanmis olabilir.
    Bence bir doktara gitmelisin,
    Kabak yemegin sahane gorünüyor,ellerin dert görmesin.
    Ben cogu zaman ayni tarifin kiymasizini yapiyorum,
    üzerine sarimsakli yogurt cok yakisiyor, denemeni tavsiye ederim.
    selam ve dua ile.firdevs

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun meleğimmm.İhmal etme olur mu sanırım eli fazla zorlamaktan oluyor bu durum..Ellerine kollarına sağlık şifa olsun kabak yemeğini ben severim..Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun ablacığım. Allah şifa versin bir an önce.
    Yemeğin nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. kabak kabak olalı böyle güzelliğe bürünmemiştir. ne kadar harika bir fotoğraf. ellerin dert görmesin. objektifine sağlık :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle