Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brunch sultani

Es selamü aleyküm dostlar 
aksam vakti kisacik bir zaman dilimi yakaladim ;) hafta sonu gec yapilan kahvalti icin uygun oldugundan 
ve önümüzdeki anneler gününe menude bulunabilir düsüncesi ile hemen paylasayim istedim 
beyenilmesi umudu ile tarif bana ait dostlar 
&
malzeme 
1 kg un 
2 küp maya 
200 gr eritilmis tereyag 
4 yumurta 
250 ml süt 
5 yemek kasigi toz seker 
1 kahve kasigi tuz 
12 kahve kasigi nutella tepeleme
200 gr beyaz peynir 

&
üzerine sürmek icin 
1 yumurta sarisi 
2 kahve kasigi süt 
2 kahve kasigi siviyag 



yapilis
öncelikle sütümüzün icersinde mayalari seker ile birlikte cözdürelim 
tereyagini kisik atesde eritelim, biraz ilisin. daha sonra malzemeleri birbirine karistiralim 
ve yumurtalari kiralim icersine 

unu yogurma kabina alalim .
yavas yavas hazirladigimiz karisimi ilave ederek yoguralim 

yogurma islemi bitiminde hamur tamamen kabindan ayrilmis olmali unun kalitesi sivi miktarinda degiskenlik yapabilir bu sebeple belirtmeliyim pamuk gibi bir hamur olmasi gerek 
unun 100 gr isterseniz ilk etapda eklemeyin bitimine dogru ekleyebilirsiniz 

kabimizin kapagini kaptaip mayalnmasi icin ilik bir ortamda bekletelim 
merak etmeyin uzun sürmüyor en fazla 20 dakika ;)

resimde görüldügü üzere 20 dakikanin sonu 

hamurumuzu üce bölelim esit olsun 
neden esit olacak belirteyim 
bir tanesi sade yapacagiz dileyen diledigini sürüp yiyebilir ister tatli ister tuzlu 
 bir tanesi peynirli,bir tanesi de nutellali olacak 
bir tasla 3 kus ;) 
üzerine sürecegimiz karisim icinse yumurta sarisini yagi ve sütü bir kapta karistiralim hazirda beklesin 

firinimizi 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 
12 adet yumurtadan biraz büyük bezeler hazirlayalim yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim belli araliklarla olsun .model bakimindan cok sIk durduguna kanaat getirdigim cirpma teli modeli icin orta boy cirpma telini bezelerin ortasina bastiralim üzerine sürülmesi gereken malzemeden sürüp isitilmis firina verelim .onlar piserken biz nutellali olan sekile dönelim .

diger parca hamurdan da 12 adet beze hazirlayalim 
yaklasik pasta  tabagi büyüklügünde olmali actigimiz hamur . 
merdane ile ,acarken kesinlikle un kullanmayin 
yapismayan islemesi kolay bir hamur cünki 
her bir actiginiz hamura bir tanesine yani  1 kahve kasigi dolusu nutellayi ortasina koyalim 

önce bir taraf sonra diger taraf üste kapatin 

uclarini üste gelecek sekilde bohca seklinde kapatin .kapattiginiz yer alta gelecek sekilde yagli kagit serilmis tepsiye dizin .her bir bezeye ayni islemi uygulayip ,üzerlerine sürülecek harctan sürüp 
ayni isidaki firinda pismeye birakin nar gibi kizarincaya kadar pisirin 


simdi tuzlu olani hazirlayalim kalan hamuru tüm olarak merdane ile acalim yaklasik 50 cm 
peynirimizi elimizle ufalayalim .actigimiz hamurumuza serpistirelim 

bir ucundan kivirarak uzun bir rulo hazirlayalim
 daha sonra iki parmaktan biraz kalin keselim 12 adet olmali 

kesilen taraflar alta gelecek sekilde yagli kagit serilmis tepsiye dizelim 
üzerine yumurtali karisimdan sürelim ayni isida kizarincaya kadar pisirelim  

Afiyet olsun dostlar hayirli hafta sonlari diliyorum 
Dualara talibim 









25 Kommentare:

  1. Ablacığım yine çok güzel bir tarif yapmışsın ellerine sağlık çırpma teli fikrine bayıldım mutlaka uygularım:)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ediyorum haticem
      mutfakda icatlar bitmiyor ablam ;)
      sevgiler

      Sil
  2. Sultaniiiiiiiiiiiiiiim!!!!! Masallah...Subhanallah..Allahin verdigi ilham,guc ve azim,sabrin ve teslimiyetin artmasini diliyorum..tarifin anlatimin hersey cok guzel..afiuet sifa olsun..biz resimlerle idare edecegiz artik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin amin amin ablam .
      resimlere yetinme mutfaga git daa ;)

      Sil
  3. bende çok severim ablacımm,bir hamurdan farklı lezzetler çıkarmayı..:)
    emeklerine sağlıkk,yine muhteşem anlatımm ve görseller..
    :)
    ufukta var mı ablacım kısmetse buralara yolculuk??
    rabbimden temennim bu defa rast getirsin bizleri inşallahhhhh..
    sarıldımm ablacım..
    baki muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insAllah diyoruz ablam niyette var
      nasip eylesin yaradan
      ama ben gelmeye toplanti isterim ona göre tüm blogerleri bir arada görmeye zaman yetmez zira sayili günler yetemiyorum ;)
      dua ile ablam

      Sil
    2. inşallahh ablacımm..:) önceden bana çıtlatırsan ufaktan,geleceğiniz tarihi,,neden olmasınn ki..
      sarıldımm,muhabbetle

      Sil
  4. Bir hamurdan üc cesit lezzet,
    masaallah melegim,süper bir tarf olmus.
    Hele ani gelecek misafirler icin süper bir fikir.
    Ellerine emegine saglik melegim.
    Allaha emanet ol canim benim. firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun firdevsim
      güzel aylarim mübarek ola
      en emine emanet olasin sende

      Sil
  5. Valla yine harika bir tarif,ellerinize kollariniza saglik diyorum,fikirler süper!Simdiden iyi pazarlar.

    YanıtlaSil

  6. Allah senden razi olsun melegim,
    Seninde üc aylarin mübarek olsun canim,firdevs

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel olmuşlar. Üç aylarınız mubarek olsun. ALLAH tekrarını nasip etsin inşallah. çırpma teli fikri çok hoşuma gitti. Bugün bende hamur yoğurmuştum. Önceden görsem denerdim. İnşallah ilk yaptığımda deneyeceğim. Hayırlı geceler ve anneler gününüzü kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun beraberce nasip eylesin yaradan
      bende kutlarim nursevin

      Sil
  8. CANIIIIIIIM
    ELLERİNE SAĞLIK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN
    KISMETLE DOLSUN İNŞALLAH
    RECEBİ ŞERİFİN MUBAREK OLSUN
    HAYIRLI GECELER CANIM

    YanıtlaSil
  9. kitchen aid! kitchen aid! kitchen aid var o mutfaktaaağ!

    allahım her gördüğümde çıldırıyorum, henüz çeyizime bir adet edinemedim, ağlayazaam.

    bu arada çırpma teliyle o şekli vermek tıpkı sizin kadar zeki bir hanfendiye yaraşırdı, tebrikler (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ne yap yap mutlaka edin derim
      ahiretime dualarin gerekli ;)

      Sil
  10. iyi geceler ,ellerinize saglik cok güzeller.insaAllah bende yapicam.bir sey soracagim peynirli olanlarda,actiginiz hamura ne sürdünüz?Yag mi yoksa yogurt gibi bir seymi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatli okuyuculara hayran oldugumu belirteyim :)
      ben bir miktar tereyagi sürmüstüm
      lakin cok gerek olmadigini yerken fark ettim
      o sebeple yazmadim

      sevgilerimle

      Sil
  11. Cok tesekkür ederim.Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
  12. ablacım burdaki maya ne mayası?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili reyhan hakkini helal et soru sormussun
      lakin dün hastanelik olunca ancak simdi bakabildim
      ablam benim kullandigim maya yas mayadir bir tanesi 42 gr
      sayet kuru maya kullanirsam özellikle belirtirim
      ama genelde kullandigim yas maya
      sevgilerimi gönderiyorum
      dua ile

      Sil
  13. Ne güzel olmuşlar.özellikle çırpma telıyle şekil vermeyi hiç duymamıştım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle