Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Köfteli Kuskonmaz Yemegi

hayirli bir hafta dileklerimle canlar .
kuskonmaz var bu gün nasibimizde .cok kimse tarafindan bilinmeyen bir lezzet kuskonmaz .
cogu fiatindan ,ama en fazlada pisirme altarnatifi fazla olmadigindan mutfagimizda yerini almiyor kuskonmaz .ailecek seviyoruz biz .sezonunu bekler haldeyiz diyebilirim . farkli sekilde tüketsekde  en fazla izgara olarak tüketiyoruz .Beyaz olan kuskonmaz elime düsünce farkli bir sekle büründü bu kez özellikle kizim cok ama cok sevdi .pisirildigi gün tamamen bitti .ister corba deyin ,isterseniz yemek .
ben corba diyemeyecegim resmen yemek .özellikle yanina makarna ile cocuklarin bile zevkle yiyebilcegi bir lezzet .kuskonmaz hakkinda bircok bilgi yerine birkac icinde bulunan vitamini buraya yazssam o bile tüketmek icin sebep diyorum Tarif ise bana ait canlar 

ESİN DEĞERLERİ

100 gr. çiğ (pişirilmemiş) kuşkonmazın besin değerleri şöyle sıralanabilir: 
 2,2 gr. protein; 
3,6 gr. karbonhidrat; 
0 kolesterol; 
0,2 gr. yağ; 
0,7 gr. lif; 
50 mgr. fosfor; 
21 mgr. kalsiyum;
 0,6 mgr. demir; 
1 mgr. sodyum; 
110 mgr. potasyum;
 900 IU A vitamini: 
0,16 mgr. B1 vitamini; 
0,15 mgr. B2 vitamini; 
1.4 mgr. B3 vitamini:
 26 mgr. C vitamini 
 0,56 mgr. E vitamini.


malzeme 
1 kg beyaz kuskonmaz 
350 gr kiyma 
1 kuru sogan 
3 yemek kasigi pirinc 
1 tutam mayadanoz kköfte harci icin 
1 kahve kasigi hardal 
1,5 yemek kasigi un 
4 yemek kasigi sivi yag + 1 yemk kasigi tereyag 
yarim bag maydanoz 
tuz karabiber 
&
terbiyesi icin 
1 yumurta sarisi
2 -3 yemek kasigi limon sirkesi 
sirke yoksa sayet  1 limonun suyu 
1 cay bardagindan biraz eksik sicak su 

kuskonmazlari patates soyacagi ile soyalim .

kuskonmazlari biraz bükün  sert yerden kirilacaktir kirildigi yeri atiyoruz 
bu durum hayal kirikligi yasatmasin size hepsi ayni yerden kirilmaz bu yanlizca ne kadar pisirsenizde pismeyecek olan bölümdür atilmali yani !

kimisi uzun kimisi kisa olarak elimizde kalan kuskonmazlar .yikayip kurlayalim 

kesme tahtasi üzerinde verev olarak keselim ebat malumu üzere lokma büyüklügünde olacak 

kiymayi bir kaba koyup, üzerine kuru sogani rendeleyelim. pirinci yikayip, maydanozu ince dograyip tuzunu ve karabiberini ekleyip güzelce yoguralim 

yogurdugumuz köfte haricini, findiktan biraz büyük köfte seklinde hazirlayalim 

tencereye yaglarimizi koyup isitalim köftelerin hepsini ilave edip zedelemeden mühürleyelim 
hemen disariya kevgir yardimi ile alalim. unutmayin kizartmayacagiz beyazlamasi kafi 

yagimizi hemen ocaktan cekip ! yanmamali 
cünki tereyag var icersin de. tencerenin isisi yeter, unu ekleyip karistiralim hafif kavrulunca 


üzerine 1,200 ml su ekleyelim 
iyice karistiralim unumuz cözülsün. icersine bu asamada hardali ekleyelim 
 tuz karabiber ile tatlandiralim ocaga koyalim tekrar kaynasin 

dogradigimiz kuskonmazlari ilave edelim 

daha sonra köfteleri ekleyelim kaynamaya birakalim orta ateste yaklasik 20-25 dakika kapagi acik kaynamaya birakalim kapagini kapatirsaniz tasacaktir aman diyeyim :)
pisme sonunda hafif sert gelsede telas yapmayin tencerenin arta kalan sicakligi hala pisiricek kuskonmazi ve bu yeterli olacak 

terbiyesi icin yumurta sarisini sirkeyi yada limon suyunu ilave edip üzerine suyu ekleyin 
iyice karistirin tencereyi ocaktan cekip terbiyeyi ekleyin tekrar kaynatmamalisiniz 

dogradigimiz maydanozu ilave edelim 

10 dakika dinlendirmeye birakalim.
 bu arada sofra kurulsun makarna yada pilav pisti elbet yaninda 
:)

yieyenlere sifa ola 
Allahneverdiyse dualarda unutulmaya insAllah 
sükrünüz afiyetiniz daim ola dostlar 
muhabbetle 



10 Kommentare:

  1. Damak zevkime çok uygun. nefiss. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. mmmmmh...nefis görünüyor:)...
    bu arada tabagin cok güzel

    YanıtlaSil
  3. kuşkonmazı hiç denemedim..ama denemek isterim..çok güzel görünüyor..
    Ellerine canına sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Oh nefis olmalı bu çorba. Buralarda böyle güzel kuşkonmazlar ancak kavanozlarda oluyor :) Ellerine sağlık abla. Yiyenlere afiyet şifa olsun.

    YanıtlaSil
  5. Bende gece yesili aldim ,fiyati düsmüstü.Haslayip etin yaninda yedim.Sadece ben malesef bizimkiler sevmiyor.
    Hafta sonu bir arkadasta kremali corbasini ictik ( 3 cogul sahis mecburiyetten).
    Bu tarifiniz güzel ve saglikli,üstelik Türk mutfagina uygun olmus tesekkürler.Deneyecegim hala umudum var.Köfteleriyle yer belki oglum :) Elinize saglik.Sule

    YanıtlaSil
  6. SELAMÜN ALEYKÜM GÜZEL ARKADAŞIM
    KUŞKONMAZ BANA ÇOK UZAK DAHA DOĞRUSU HİÇ YEMEDİM SANKİ YİYEMİYECEĞİM GİBİDE GELİYOR
    AMA SEN YAPTIĞINA GÖRE EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR
    ELLERİN DERT GÖRMESİN
    ALLAHA EMANET OL Bİ TANEM

    YanıtlaSil
  7. günaydin ablacim umarim daha iyisindir.
    Kuskonmazi bir ben sevemedim galiba :) ama bu tarif aklima yatti bunu denicem ins. ellerine saglik. Allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem görünüyor heleki içinde hardal varsa ...eskilerden duyardım ancak hiç yapmadım.Sayende yeni bir tad daha geldi soframıza ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, cok sevdigim ama bir kere pisirmede hüsrana ugrayinca kenara biraktigim Kuskonmaz´i hemen almaliyim dedirten bir tarif. Bitmeden mutlaka deneyecegim, ellerinize salik, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Kremalı çorbasını yapmıştım.yemeğini hiç denemedim..eline sağlık Melek'cim.denemek isterim..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle