Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tepsi Pohacasi

Es selamü aleyküm dostlar 
mazur görüle kelam kisa yine  :( tembellik had safha cenemde de öyle sanirim .
pazar kahvaltiniza yada cok acil misafirlerinize bir lezzet birakayim dedim .
malumu üzere mutfakda uzunca ugraslara girisemeyecek kadar halsizim 
ne yapayim edeyim  derken ortaya böyle birsey cikti kolay cabuk tembel isi birsey mayayi bekleyecek hevesde yok. cabuklugu malum olan  lakin tazeligi uzun süre barindirmayan kabartma tozu tercihim oldu 
belirmeliyim tarifimiz 
 kabartma tozu iceren tüm hamur isleri gibi buda taze tüketilmeli .kalmazmi ertesi güne ? elbet kalir.
 ama lezzete varilacaksa taze taze ayni gün tüketilmeli diyorum . acil misafirler icin diyelim biz ,yada misafirlige giderken sicacik götürülebilir ,yada ekemek yokluguna altarnatif olabilir 
kolay gelsin canlar 
malzeme 
500 gr un 
2 yumurta 
250 gr oda isisinda margarin yada tereyag 
250 gr yogurt 
1 kabartma tozu 
2 yemek kasigi nisasta 
2 kahve kasigi seker 
yarim cay kasigi karabiber 
1 kahve kasigi tuz 
&
ic malzeme 
200 gr beyaz peynir 
ben kuru yesilllik kullandim. siz arzu ettiginiz her yesilligi kullanabilirsiniz 
maydanaoz, dereotu, firenk sogani vs  olabilir 
bir yumurtanin beyazi 
&
üzerine sürmek icin 
1 yumurtanin sarisi 
1 yemek kasigi yogurt 
susam 
nisasta haric, hamur icin olan tüm malzemeyi bir kapta yoguralim 
mikserinizin hamur yogurma ucunu kullanabilirsiniz,zira cok yapiskan bir hamur olacak 
un ilave etmeyin kesinlikle 

yogrulan hamura en son nisastayi ekleyip iyice karistiralim 
nisasta hamuru toplamanizada yardimci olacak .
 bu haliyle 10 dakika dinlendirelim .Bu arada bir kapta ic harcimizi hazirlayalim .
bir kaseye peynirmizi ufalayalim .icersine yumurta beyazini ekleyelim. 
dilerseniz taze, dilerseniz kuru yukari da belirtigim malzemeleri ilave edip karistiralim 

Dikdörtgen borcam tepsiyi margarin yada tereyagi ile yaglayalim.
 hamurumuzun yarisini tepsiye alip elimizle yayalim.
 eliniz cok yapisirsa elinizi akan soguk suya tutup isleme devam edelim 

yaydigimiz hamurun üzerine peynirimizi serpistirelim 
bu arada firinimizi 200 dereceye isinmaya birakalim 

kalan diger yarim hamurumuzu ayni sekilde peynirimizin üzerine yayalim 
elimizi suyla islatirsak daha kolay isimiz 
yumurta sarisini yogurtla cirpalim hamurumuzun üzerine döküp
firca yardimi ile sürelim her yerine 

arzu ettiginiz ebatlarda dilimleyelim .
pistikden sonra dagilmadan kesebilmemize kolaylik sagliyor 
20 tane cikiyor bu tepsiden  4x5 keserseniz .
 üzerine bol susam serpistirelim 
hemen isittigimiz firina verelim, orta katta yaklasik 30 dakika kizarincaya kadar pisirelim 

pistikten sonra disariya alalim 10 dakika dinlendirip, kesik yerlerinden tekarar keserek 
servise sunalim 
Afiyet olsun dostlar. dua dua dua istiyorum cokca olurmu 
hayirli pazarlariniz ola muhabbetle ..




18 Kommentare:

  1. Elinize sağlık harika olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık kolay pratik tarif isteyenler ne duruyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  3. Süperr !! Bir sorum olcak peynırı hamıra karıştırsak olurmu acaba ? İki işlem olmaz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isterseniz olur olmaz diye birsey yok
      lakin ozaman peynirli kekimiz olur
      sevgilerimle

      Sil
  4. Çok kolay ve güzel bir yorum olmuş.Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Üst katı yaymak biraz daha zordur ilk kata göre...
    Çok pratik bir fikir, elinize, fikrinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meliha hanim
      elinizi islatinca zor olmuyor
      tesekkür ederim ayirdiginiz zaman icin
      sevgilerimle

      Sil
  6. Kolaylık için bile olsa hoş bir görüntüsü de var bence. Çok güzeldir eminim tadı da. Ellerin dert görmesin ablacığım, çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. Emek verilerek hazırlanmış yayın. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. Taze mi yenmeli ? Benim evde bir canavar var, öyle böyle değil bildiğin canavar, o tepsinin yarısını daha sıcakken yer :) Güzel bir tarifmiş, şekil verme derdi olmaması da ayrı bir güzellik. Not ettim bile...

    YanıtlaSil
  9. elelrıne sağlık neguzel bır anşatım canım vekılsım var bekelrım :D

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık pratik olduğu kadar çok güzel görünüyor.bugün deneyeceğim ama kıyır kıyır poğaçaları seviyorum ben.malzemelerinden anladığım kadarıyla kıyır kıyır gözüküyor.öylemi acaba????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ediyorum .
      ben o söylediginiz lezzeti yakaladim ama her zaman ki gibi kabartma tozu ertesi günde o kitirligi birakmaz belirmis olayim
      dilerim beyenirsiniz
      hayirli ramazanlar

      Sil
  11. bugün sahur için yapacağım inşallah kıyır kıyır bir tat olur, sonucu tekrar yazarım yarın isterseniz... cevabınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istememmi :)
      sonucu yazarsaniz cok mutlu olurum dilerim beyenirsiniz ben tesekkür ediyorum sevgilerimi gönderiyorum

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle