Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bir iftar menüsü, Bir salata Tarifi

es selamü aleyküm dostlar bu gün sizlere bir iftar menüsü vereyim dedim resimleri ile birlikte .
 Yemek odamin, resim kabul etmem inadi sürüyor .hangi köseden cekersem cekeyim arzu ettigim hic bir kareyi yakalayamiyorum .fikir olma babinda, menüde var olanlari linkleri ile beraber verip sonrasinda bir salata tarifi birakyim istiyorum sizlere ama mazur görün salatanin cok asmalarini aceleden resimleyemedim .cektiklerimde ne hikmet isi hepsini silmek zorunda kaldim .
menüde hazirlamaya calistiklarim .
sehriyeli tavuk salatasi 
ve revani tabanli cilekli kup 

menüden anlasilacagi üzere salatalara daha ayirlik verdim .zira yemek cabuk doyuruyor ayni zamanda mideyi rahatsiz ediyor .sicacik ramazan pidesi ile salata daha cok tercih ediliyor .
bakmayin ramazan pidesi yazdigima niyetimde pogaca vardi ama olmadi 

salatanin bir tanesini özellikle aci yaptim et olayin bilerek bir tek köftede kullandim 
bu seferlik pastami tek tuttum gec vakte olan iftar elbette servisde hizli olmayi gerektiriyor ama mideler ayni seyi kabul etmiyor .misafir bereketi ile gelir. elbet bazi seylerden kalir.
 buzdolabinda dahi olsa bozulmayacak tariflere yer vermek gerek .

yesilliklere yer vermek gerek ki istah acsin ,hazmi kolaystirsin bir kasiga bir cok gida vitamin  sigsin 





pastamiz olunca tatlinin ebatinida kücük tutmak iyi oluyor rahatsiz etmiyor mideleri 
simdi salatamizin tarifini vereyim 

rokali sehriyeli tavuk salatasi 

Tarif bana aittir dostlar 
malzeme 
4 tane tavuk kanadi 
1 su bardagi tepelemearpa sehriye 
4 orta boy kornison salatalik tursusu 
süzülmüs haliyle 250 gr konserve misir 
4 tane taze sogan 
1 bag roka ince yaprakli olsun 
4 yemek kasigi limon sirkesi 
4 yemek kasi siviyag 
tuz karabiber 

tavuk kanatlarini 2 su bardagi su ile haslayin .varsa haslarken limon püresi öneririm icersine 
(bir cay kasigi yeterli olur limon püresi )
tuz karabiber ekleyin .yaklasik 20 dakika kapagi kapali halde yumsayincaya kadar haslayin 
kanatlar pisince üzerine, arpa sehriyeyi ve bir su bardagi daha su ekleyin 
tavadaki su miktari görüyorsunuz sehriyeyi ekleyince tavaya sehriyenin üzeri ile ayni olmali su miktari .
kisik ayarda bir iki kez karsitmak sureti ile suyunu cekinceye kadar pisirin sehriyemizi hafif diri kalmali 
pisen sehriye. kapagini acip sogumaya birakin .soguduktan sonra tavuklari didikleyin biraz iri parcali olsun bu didikleme.  sehriyeyi üzerine havalandirarak koyun
 diger tarafta taze sogani kornison tursuyu dograyin 
rokayi temizleyip yarim parmak uzunlugunda dograyip hepsini bir kapta karistirin 
en son misiri ekleyip sosunu hazirlayin 
sosu icin 
yagi ve sirkeyi tuz karabiberi bir kapta karistirip üzerine gezdirin salatamizin 
biraz dinlendirip servise sunabilirsiniz .


afiyet olsun dualara talibim dostlar .


5 Kommentare:

  1. Muntazam bir sofra ve menü.
    MaşaAllah benim hamaratıma :)
    Ellerine ve güzel yüreğine sağlık canım ablam.
    Öpüyorum güzel yanaklarından...

    YanıtlaSil
  2. Harika bir masa, harika zengin bir menü. Süper salata.. Ellerinize sağlık. afiyetle .ALLAH kabul etsin. olmayanlarada versin.

    YanıtlaSil
  3. Nefis nefis şahane..:)
    sofra şık, yemekler harika, bir de ailecek, sizin güler yüzünüz, hoş sohbetinizle ne güzel bir iftar ne güzel bir akşam olmuştur..yiyenlere afiyet olsun, ellerine, canına sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Herşey Şahane olmuş söyleyecek söz bulamıyorum.Bayılıyorum bloğunuza......

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize satilik izmir den sevgiler

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle