Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gülbe,seker Kurabiyesi

Es selamü aleyküm Dostlar 
bir iki gündür süren sicak dün yerini bir ara yagmura birakinca bendeniz yine tepe taklak oldum 
agustos böcegi gibiyim sicaklarda iyi yagmurda perisanlari oynuyorum 
romatizma böyle birsey oluyor herhalde .ne diyelim saglik olsun .
Kizimin ögretmeni emekliye ayriliyor dostlar  dolayisi ile ona organize edilen veda kahvaltisina dün aksam hazirlamam gereken adini koymadigim ,kafama yazmadigim, seyi yapmak bu sabaha kaldi .
Düsün tasin ,degisik ,cabuk ,akabinde güne hayata yeni birsey kazandiran birseyler olmali 
derken ortaya bu cikti 
ismini gülbe seker koydum .tarif bana ait dilerim beyenile sevile banada dualarda yer verile 
malzeme 
125 gr oda isisinda oldukca yumsak margarin 
100 gr seker 
1 yumurta 
1yumurtanin beyazi 
300 gr misir nisastasi 
100 gr un  
1 cay kasigi kabartma tozu 
2 yemek kasigi süt 
&
ic malzemesi 
gül receli 
üzerine sürmek icin ayirdigimiz yumurtanin sarisi 
servis icinse  pudra sekeri 
margarini ,sekeri,yumurtayi ve yumurta beyazini kaba koyup iyice cirpalim .
homojen bir kivam oluncaya kadar .

üzerine yavaca nisastayi unu ve kabartma tozunu ilave edip 
sütüde ekleyerek yumsak bir hamur yapalim 

pinpon topu büyüklügünde koparip avcunuzda yuvarlayin 

tezgaha koyup elinize bastirin avcunuzun genisliginde olmali 
tegaha yapisicak merak etmeyin 

kenarlarina 6 tane cizik atin ortasina 1-2 cay kasigi gül recelinden koyun benim gül recelim iri yaprakli idi sizin cok sivi ise sayet biraz süzgecte süzdürün recelinizi 

kestigimiz her bir kenari bicak yardimi ile yukari kaldirin ayni yönde devam edin 

en sonuncuyu da kapatip 


bicak yardimi ile tezgahdan kaldirin 

yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla koyun 
kalan yumurta sarisini firca yardimi ile cok hafif yaprak kenarlarina sürün 
hamurdan recelin bir kismi aksada sakin endiselenmeyin altinda karemel olusuruyor tabani saglamliyor 
önceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin 

kurabiyenizi tepside sogutun daha sonra servis tabagina alin 
üzerine pudra sekeri serpistirin 
afiyet olsun dostlar dualara talibim 
muhabbetle 




22 yorum:

  1. Selamun aleyküm tariflerinizin hepsi güzel bu tarifte ayrı bi güzel olmuş elinize sağlık selametle kalın

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Nefissssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayırlı Ramazanlar…

    YanıtlaSil
  3. Gene değişik, gene muhteşem bir kurabiye.Elleriniz dert görmesin .Sevgiler Zehra.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. içi gül kendi gül..
    ellerine sağlık, kendin gibi özel bir lezzet olmuş..:)

    YanıtlaSil
  6. EN BAŞDA ADI GÜZEL ZATEN KURABİYENİN
    E YAPANDA GÜZEL
    GÖRÜNTÜDE GÜZEL
    DAHA ALA NE OLSUN
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık adı gülbeşeker amaben gül tadını bir türlü sevemedim ben kayısı ile deneyeyim bakalım.

    YanıtlaSil
  8. çok şık bir sunum canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık çok nefis görünüyor. gül reçeline bayılırım. eğer sen yaptıysan bir ara tarifini paylaşabilir misin? sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatice sag tarafta tarif ara yerine yazarsan yada googleye tarifin adini girip yanina allahneverdiyse yazarsan tariflere ulasirsin canim
      ben yaptim gül recelini ;)

      http://allah-ne-verdiyse.blogspot.de/2013/07/gul-receli.html

      Sil
    2. çok sağol ablacığım ellerine sağlık...

      Sil
  10. Ablacim sut diyilde su kullanilabilirmi bu arada cok guzel sunum ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik muazzam bir goruntusu var acaba sut deyilde su kullanmak olurmu Seyda

    YanıtlaSil
  12. Selam gulbeseker diyilince akla calikusu geliyor merak ediyorum osmanli devrine ait orjinal gulbeseker kurabiyesi varmi yoksa her kes kendi tarifine bu ismi verebiliyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam .
      tarifimde osmanliya ait birsey yazmiyor
      Roman kahramanlirinin ismi ise hic vermedim simdiye kadar tariflerime .
      farkinda iseniz tarif gül seklinde ve icersindeki gül receli .haliyle tarif bana ait oluncada isim secme özgürlügüm var diye düsünüyorum
      ne dersiniz ?



      Sil
  13. Ozur dilerim ismimi yazmayi unutdum ben Leyla

    YanıtlaSil
  14. Fikrimi dogru ifade edemedim galiba ben Azeriyim okul yillarimdan beri sevdiyim romanda adi gecen tarifi ariyorum tarifinizi gorunce sormak istedim yoksa tarifinize verdiyiniz ismede sayqim sonsuz ayrica cok guzel gozukuyor deneyeceyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim leyla
      ben fikrini olumsuz algilamadim sorunu yanlizca acikladim
      senin sorun aslinda aciklama yapmama vesile oldu

      gülbesekeri yaparsan yorumunu beklerim
      dua ile

      Sil
  15. selam acaba marqarin yerine zeytin yagi veya her hangi siviyag kullana bilirmiyim? Gunes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzgünüm siviyag ile denemedigim icin kesin birsey söylemem yanlis olur .
      ama ayni miktar tereyag kullanabilirsiniz

      sevgiler

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle