Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hashasli Dolama

Es selamü aleyküm dostlar hayirli ,nurlu cumalar .
gecenler de yaptigimiz sarma pogacanin hamuru ile mutlaka hashasli deneyecegim demistim .
olay vuku buldu :) Hamurun dokusu hashas ile cok yakisti 
hem calismasi, hem lezzeti güzel bir kombin oldu hemen tarif 
hamur malzemeleri 
ic malzemesi 
10 -12 yemek kasigi has has ezmesi 
200 ml krema 
4-5 yemek kasigi  parca basina siviyag 
üzeri icin 
hamura kullanilan yumurtalarin sarilari ve  4 yemek kasigi krema 

hamuru sarma pogaca da ki gibi hazirlayip mayalandiralim .mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim 

taze yufka büyüklügün de elimizle bastirarak cekerek acalim .üzerine 5-6 tepeleme hashas ezmesinden sürelim 4-5 yemek kasigi sivi yag , onun üzerine kremadan ( 4 yemek kasigi üzeri icin ayirin)
 kalani  ikiye hamura paylastirin .her hamura yaklasik  4-5 yemek kasigi sürün 

elinizle krema ,sivi yag ve hashasi yedirdikten sonra kenarindan baslayarak sarin 

kenarlarida esit uzun bir rolemiz oldu 

3 parmak kalinliginda parcalara rolemizi keselim .
kestigimiz yerler ,yukari bakacak sekilde  tepsiye koyalim. 
diger hamura da ayni islemi uygulayip, onlari da kesip yerlestirelim tepsiye .
üzerine yumurta sarilari ve ayirdigimiz kremayi karistirip hamurumuzun üzerine  sürelim .
tepside bu haliyle  15-20 dakika dinlendirelim isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim 
(Hamurun kivirdigimiz kenar  kisimlarini iceriye bakacak sekilde koymaya calisin ,ki acilmasin piserken )

pisen hamurlarimizin üzerine firindan cikinca islak bir bez örterseniz yumsaklik duble olacakdir 
parcalara koparip afiyetle tüketebilirsiniz .
sifa ola dostlar tekrar hayirli cumalar dualara talibim 
Muhabbetle 





5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bayıldım.Mutlaka bende deneyeceğim....

    YanıtlaSil
  2. muhteşeemmm ellerine sağlık yaa olsada yesek :)

    YanıtlaSil
  3. yaptım ve çok lezzetli yumuşacık bir hamurişi oldu.. yanlız ben 180 derecede pişirmek zorunda kaldım.. 200 derecede içini çekmeden kızarmaya başladı.. fırından fırına değişebilir.. çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Krema yerine tereyagi kullansak olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süt ile deneyin derim ama
      ayni dokuyu yakalayabilirmisiniz bilemem

      selam ve dua ile

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle