Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Limon Püreli Limonata

Hayirli bir gün dileklerimle dostlar selamün aleyküm hepinize .
limon püresini paylastim dün gece sahurda sizlere .simdide sizlere limon püresi ile yapilan limonata tarifini vereyim istedim .eminim en fazla bu haliyle tüketeceksiniz limon püresini .
Tarife gecmeden evvel bir konuya aciklik getirmek istiyorum.
Limon püresinde acilik varmi ?
diye sorular geldi .püremizde normal limon yedigimiz zaman gelen bir acilik miktari oluyor ama bu acilik rahatsiz edecek boyutta degil .yazacaklarimi okuduktan sonrada bu aciligin sizi cokda rahatsiz edecegini düsünmüyorum .limon c vitamini bakimindan zengin bir gida olarak düsünüyoruz . evet öyle ..
zengin ama onun yerine karsilastirma yaparsak, bir kirmizi yada sari iri kapya biber 4 portakalin c vitamini degerine sahiptir. dikkatten kacanlar bizi her zaman yönlendirir.!!
C vitamini  vücutta depolanmaz fazlasi atilir .insan bünyesinde is en fazla dört saat ömrü vardir .ama bazi vitaminler yaglar mineraller vardir ki olmassa olmazlardandir.
 Limon da demir bulunur desem size, ne düsünürsünüz ? 
bunun yani sira alman web sayfalarindan bir cok sayfadan bilgi birikimi yaptim 
limonun kabugun da sifanin yaninda cok önemli mineraller de bulunuyor .
baslica potasyum ,kalsiyum ,magnezyum ,vitamin A.vitamin E. ve vitamin B 2  ve demir var  .
bunun yani sira kabugunda ki bir kac deger beni bu tarz kullandirmaya yöneltti .
uzun uzadiya yazmakdansa türkce olarak bir sayfada istedigim bilgilere ulastim .ordan okumanizi önemle istirham ediyorum. cöpe atilan degeri daha iyi anlamamiz icin  mutlaka okuyun derim .
limon kabugu hakkindaki tüm Bilgi burada mevcut ..bilgi yazan linke tiklamaniz  kafi  dostlar .
diyecegim o ki vücudumuz  c vitaminine gereksinimi var tartisilmaz ama 
 c vitamininden daha gerekli vitaminlerede minerallerede  ihtiyaci var 
limon püresinden sakinmasi gereken kisilerse bir saglikci olarak kan inceltici kullanan kisilerin doktorlarina sorup öyle kullanmalarini isteyecegim ,cünki limon kani inceltir .
 böbrek yada safra kesesi tasi olan kisilerin az kullanmasini önemle belirteyim .

limonatamiza gelince, cok uzun uzadiya geleneksel tarziyla yapmiyorum ben  .
cabuk her an elinizin altinda olabilecek türden allahneverdiyse  tarzi diyelim 
.soguk suyunuz ve limon pürenizin olmasi kafi 
buz katilmasi tarftari degilim, o sebeple soguk su diyorum.
özene bezene limonatayi hazirlarsiniz icine buzu koyunca ,ya tadi degisir yada buzluk kokusu olur .
yada lezzeti dengesiz.. diyecegim o ki  ya yapip buzdolabinda bekletin limonatanizi ,
yada devamli soguksu bulundurun buzdolabinizda..
&
1, litrelik limonata icin gerekli malzeme 
5 yemek kasigi seker tatli isterseniz 6 kasik 
1 yemek kasigi limon püresi 
bir fiske kuru nane
1 litre su 
sekeri  ve bir fiske kuru naneyi bir karistirma kabina koyup üzerine bir bardak sicak su ekleyin
seker eriyinceye kadar karistirin nanede kokusunu birakmis olacak icersine 

seker eriyince limon püremizden bir kasik ekleyelim benim kasigim kücük oldugu icin tepeleme koydum siz kasiginizin durumuna göre hareket edin belki dah az belki daha cok 

soguk suyu bir litreye tamamlayin iyice karistirin 

bes dakika dinlendirin aromasini biraksin iyice icersine 
hem nane ,hem cok kücükde olsa limon kabuklarimiz 

dah sonra sIki bir süzgecden süzün 

sürahinize doldurup servise sunabilirsiniz sifalari sayilmayacak kadar cok olan bu icecegimize sahip cikalim duasiyla hem ailemize hem ese dosta ikram edelim 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
muhabbetle 

11 Kommentare:

  1. iftara bir çorba bir salata bir de limonata olsa yeterrr ellerine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Degisik bir okadarda serinletici görünüyor.ellerine saglik canim.
    Limonata takimina da ayrica bayildim, cok güzeller. firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol firdevsim
      deneyince paylasirsan sonucu sevinirim cünki deneyecegini biliyorum bacim
      rabbim daha güzellerini nasip eylesin sana

      Sil
  3. ellerinize sağlık. Hayırlı sahurlar..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık, çok güzel olduğuna eminim..
    limon acılığı o kadar büyütülecek bir şey değil bence de canım, çünkü ben zeytin ezmesine kabuğuyla beraber çekip katıyorum, hiiiç acılık hissedilmiyor bile,ya da keklere limon kabuğu rendelediğimzde de hiç acı gelmiyor değil mi ? :)

    Eğer arıtılmış suyla buz yapınca buzlarda koku ve tat bozukluğu olmuyor, deneyimimi paylaşayım dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki tane güzel bilgi birakmissin can aynurum
      rahman razi olsun gülüm
      not aldim .senden ögrenecek cok sey var
      sarildim

      Sil
  5. Ablammm bu nasıl güzel bir sürehi ve bardak takımı limon püreli limonata ilk defa duyuyorum ellerine sağlık ama ben takıma öyle bir bittim ki gözüm limonata falan görmüyor sağlıkla kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol cannn
      göndereyim ablam sana senden de degerli degilya
      bal yanagimi öpüyorum bal yanagin annesinide
      dua ile

      Sil
    2. Evet değişik bir limonata tarifi de sizden gelmiş,.Bunu d denemeyi düşünüyorum..Benim limonata tarifin biraz zaman alıcı ama tadı güzel,yine de pratik tariflere ihtiyacımız var...Sizin tarifleriniz gibi...Allah razı olsun sizden...Emeğinize sağlık diyorum....👌👏❤

      Sil
  6. heeeey sağoool.
    bunu da kupu da çok severim beeen.
    ay ne güzel oldu yaaaa bu ikisini yazmaan.
    :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle