Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Limon Püresi


Hayirli sahurlar ola dostlar 
biliyorum ki cok kimse su siralar sahurunu yapmakda ,kimisi beklemekde .
niyetlerimizi rabbim kabul buyursun rabbim .
sabaha sizlere hazir olsun istedim tarifimiz 
limon püresi yapacagiz beraber .bu püre ne isemi yariyor ?? bircok ise yariyor dostlar 
corbadan, salataya .tatlidan, pastaya .yogun aromasina ulasmak mümkün bu haliyle .
Birde limonun tümünden oldugu gibi sifasindan faydalanmak niyet bu .
 uzunca süre buzdolabinda dayanir.Kendisi asit oldugu icin bozulma yapmiyor. 
Tarif bana ait 
kolayliklara vesile olmayi nasip eylesin yaradan her kula .
Allahneverdiysenin niyeti budur biliyorsunuz artik .duadir tek talebim 
simdi tarif 
malzeme : 4 tane organik limon 
(digerlerinin kabuklarinda ilac bulunuyor ve tüketilmesi saglik acisindan cok zararlidir )
300 ml su hepsi bu ;) 
limonlarimizi iyice  yikayalim 

bir tencereye sögüs seklinde dograyalim .cekirdeklerini cikarmayi unutmayin 

üzerine suyu ilave edip tencerenin kapagini kapatip 

orta atesde 30 dakika pisirelim.son bes dakika da kapagini biraz acin ki sivi yogunlassin 

ocakdan alip biraz ilimasini saglayin .cok sicak olmasin sicrama tehlikesinde yanmayin 
catal yardimi ile kontrol edip kalan cekirdekleri cikarin 


hepsini bir yüksek kaba koyup el blendiri ile iyice cekin .
pütürlü kalmamasina özen gösterin 

elimizde su an mayonez kivaminda limon püremiz var 


                                                     mümkünse iki kavanoza bosaltin.
                        kavanoz ebatlari cok büyük olmasin ne kadar cok hava okadar cabuk bozulma 
                          agizlarini güzelce kapatin hava almasin kullanacagiz zaman birini kullanip bitirip, 
digerine öyle gecin .ve her defasinda kullanacaginiz kasik temiz olsun 
bakteri üremesinden korunmak icin  saglikli bir yöntemdir  bu .
buzdolabinda muhafaza etmelisiniz  .
limon kullanmaniz gereken her yerde gönül rahatligi ile kullanabilirsiniz 
Allah ömür verirse bununla ilgili bir tarif ögle üzeri  gelicek insAllah 
sifa olsun dostlar dua talebimi yeniledim 
muhabbetle 

20 yorum:

  1. Harika fikir, böylece buzdolabında uzun süre dayanmayacak diye endişe ettiğimiz limonları kurtarmış ve de kabuğuyla beraber tüketme şansımız da olmuş olur..
    Teşekkürler Melek'im..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bisey degil can
      aromasina bayilacaksin heleki misket limonu olursa

      Sil
  2. ilk defa duyduğum bir tarif.. paylaşıma teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dua buyurun bu baciniza
      güzel bereketli bir gün diliyorum

      Sil
  3. Çok güzel bir yöntemmiş, bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Bunu kullanarak yaptığın tarifleri merakla bekliyorum. Ellerine sağlık.
    Ufak bir sorum olacak bu tarifle ilgili, limonun kabuklarını da kullandığımız için merak ettim, tadında acılık oluyor mu?
    Sevgiler ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim denizim
      limon kullandigin her yerde kullanabilirisin ablam yukarda da belirttim.
      acilik varmi ? diye sormussun
      nasil ki bazen limonu yerken o tadvardir acilik demeyelim ama
      o tat var öyle tuhaf acilik ben almiyorum ablam.
      cekirdeklerinin hepsinin cikarilmis olmasina özen göster. tad degisikligini aciligi onlar veriyor ve mutlaka organik olmali.
      dua ile ablam

      Sil
    2. Cevap için teşekkürler :) Mutlaka deneyeceğim. Bununla limonlu kek denemeyi istiyorum.

      Sil
    3. birsey degil denizim sonuca bayilacaksin
      miktar olarak iki kahve kasigi yeterli olur ;)

      Sil
  4. c vitamini ısıya dayanıksızdır. Bunu belirtmekte fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim bilgi icin
      normal tüketildiginde de en fazla dört saat kalir vücutta
      dua ile efendim

      Sil
  5. Tammamm aldım tarifi ve yapacağım limoni yaşamak diye bir yazımı yazsam ne ilham geldi:))) ayyys çok mutluyum neden ki acabaaa:))))
    sizi seviyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi yayinlayacagim birazdan ;) limoni hayatlar haaa :))
      bende mutluyum neden acaba ??
      yeni nevresimler de yaticam ondan insAllah
      bizde seni

      Sil
  6. eline sağlık balım kabuğuyla kaynayınca acı olmuyormu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsada cok genzi alan bir acilik olmuyor.tazesini yerken daha aci diyebilirim canim
      ben uzun zamandir kullaniyorum
      sarildim

      Sil
  7. Süper fikirmiş çok beğendim, kullanım alanlarıyla ilgili yazıları beklemedeyim. Ellerinize sağlık, hayırlı, bereketli ramazan sofralarınız olsun.

    YanıtlaSil
  8. Çok beğendim güzel fikir. Ellerinize sağlık..Hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  9. Meleğim süper bir tarif..Ellerine kollarına sağlık Şifa olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. BEN BAYILDIM BU FİKRE
    ŞİMDİ MUTFAĞA GEÇİYORUM
    ELLERİNE SAĞLIK CANISI

    YanıtlaSil
  11. ..............................

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili rümeysa ne anlayayim bacim ?

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle