Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nar Eksili Cilekli Kup

es selamü aleyküm dostlar :) 
son dakika tarifi sunayim istedim bana ait bir tarif yine tezat gelecek biliyorum nar eksisi ve cikolata ve birde peynir eklenmis buna olabilirmi ?? neden olmasin ?? yapti iseniz nar eksinizi 
hic sorun degil bu tarifi yapmak . nar eksinin tarifini de  paylasmistim yani ben yapacagimi yaptim :))
malzeme 
500 gr cilek 
2 yemek kasigi nar eksisi (katkisiz )
3,5 yemekkasigi seker 
300 gr labne peynir 
4 yemek kasigi seker 
2 yemek kasigi süzme yogurt 
1,5 cay bardagi krema 
1 pk vanilya sekeri 
15 tane petibör büskivi 
100 gr bitter cikolata 
cilekleri yikayip yuvarlak dilimleyin. cok kalin cok da ince olmamali 

üzerine nar eksisini 3,5 ymek kasigi sekeri serpistirip kenarda bekletin 

krem peyniri, süzme yogurdu, 4 yemek kasigi sekeri ve vanilyayi iyice karistirip 

kremayi da ekleyin akici yogun bir krema olmali harcimiz 

cikolatamizin yarisini icersine rendeleyelim, büskivileri de 
 biraz iri parcalar halinde ufalayalim icersine 

önce kremali harc ,sonra cilekli harc koyarak en üzerini cilek harci gelecek 
sekilde bardaklara paylastiralim cilegin biraktigi suyundan da koymayi ihmal etmeyin cünki lezzet orada. 
en üzerine kalan cikolatamizi da rendeleyerek paylastiralim bardaklarimiza.
üzerindeki  cikolata fazlaligi cikolata askiniza kalmis bir durumdur belirtmis olayim ben .
40 -45 dakika arasi dinlendirip servise sunalim  

tatlimiz ayni gün tüketilmesi gereken bir tatlidir 
nar eksisi ile hazirladigimiz sekli uzun süre dayanmaz sulanma yogun olur ayni gün yapip ayni gün tüketmelisiniz 
afiyet olsun dualara talibim dostlar hayirli iftarlar 
Muhabbetle ;)


12 Kommentare:

  1. GÜLÜM HIZINA YETİŞMENİN İMKANI YOK
    41 KERE MAŞALLAH
    ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. görüntü muhteşem umarım tat da öyledir.
    hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. aman allam bu var yaaaaa tam tam ağzıma layık.
    not aldım.
    en kısa zamanda.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Harikasınız.Hayranlıkla izliyorum bloğunuzu bayıldım...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin sevgili döndü
      bakistaki güzellik diyelim biz
      rahman razi olsun
      gelecegim iadeyi ziyarete insAllah ;)

      Sil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel bir değerlendirme yapmışsınız...Bence de bayat ekmekler en güzel bu şekilde değerlendirilirdi....Fikrine hayranım...Sevgiyle kal :-))))) Takipteyim...

    YanıtlaSil
  6. salamaleikum ben yeni yemek yapmaya basladim sayilir almanyada yasiyorum cremayla neyi kast ediyorsunuz ve labnepeynir ne

    YanıtlaSil
  7. salamunalaykum ben almanyada yasiyorum ve butür seyleri yapmaya yeni basladim ama malesef türkce bazi seyleri bilmiyorum labne peynir ne ve crema almancasini yazarsan sevinir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam sevgili leyla
      labne peynir Frischkäse
      crema da, schlagsahne oluyor
      bilemediklerin olursa cekinme sor elimden geldigince cevaplarim insAllah
      sevgiler

      Sil
  8. muhtesem olmus elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  9. Müthiş bir lezzet şöleni...
    Ellerine sağlık...
    Resimlerde muhteşem ...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle