Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popovers

Es selamü aleyküm dostlar .
sizlere bu gün Allahin izni ile kolay ,cabuk,citir citir bir lezzet getirdim .
malumu üzere güzel günlere girmeye az kaldi geri sayimdayiz .verecegim tarif sahurda tatli yada tuzlu yenebilecek ayni zamanda tok tutacak ekmegin yerine tüketilebilecek bir lezzet .cok cabuk ,malzeme ona keza cok az, hazirlayip sofraya gelmesi en fazla 40 dakika pisme süresi ve hazirlam süresi dahil Belirtmeliyim icleri bos popoverslerimizin ama kenarindaki citirlik ve lezzeti kuruvasan tadinda. Tatliya tuzluya herseye uyuyor .corbalarin yaninda uyumu cok güzel .verecegim miktar 12 adet oluyor 
normalinde özel kaliplari var ama ben sizler icin maffin kaliplarina uyarladim .


malzeme 
3 yumurta 
1 su bardagi süt 
1 su bardagi un 
1 kahve kasigi seker ( tepeleme )
1 kahve kasigi tuz (silme )
1 yemek kasigi tereyag 

ilk hazirlik olarak tereyagini hafif atesde eritin.
 firca yardimi ile maffin kaplarinizi heryerini iyice yaglayin 
erittigimiz bu yagdan iki yemek kasigi hamur icin ayirin ama erimis haliyle iki kasik oluyor miktari ayarlamalisiniz .Firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 

bir kabin icersine tüm malzemeleri koyup el blendirindan kisa süre cekelim 

maffin kaplarini bir firin tepsisine koyalim her ihtimale karsi firinimizi korumus olalim .
yavasca hazirladigimiz hamurlari her bir hazneye dolduralim cok doldurmayin 

birbucuk parmak bosluk kalmali kaliplarda 
hemen firina verelim kapagini hic acmiyoruz 
yaklasik 30- dakika pisirelim 
gözlerinizi hayal ettim bir an firina bakarken ki halinizi düsününce 

süre sonunda firindan alininca biraz sinecekler hemen kaliptan cikarin mümkünse 
bir mutfak havlusunda dinlendirin 
servise hazir popoverslerimiz 
lakin ayni günde tüketilmeli taze pisirilmeli sofradan kalkarken kalmiyor geriye birsey ama siz siz olun servise taze hazirlayin önceden hazirlamak yok bu tarifte 
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar.
Muhabbetle 

7 Kommentare:

  1. aleykümselam istanbuldan melek hicran ben,yine harika ve aynı zamanda pratik bir tarif bi sahurda mutlaka denemek istiyorum bunu.. ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Icinde kabartma tozu yada maya filan yok nasilda kabarmislar,mutlaka denicem cok hos vede gercekten kolay bir tarifmis! Bakalaim sizinki gibi olacaklarmi? Tesekkürler ,simdiden hayirli Ramazanlar efendim,sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
  3. Rahman razi olsun ablam hakikaten ramazana cok uygun bir tarif,sabah ilk isim bunu deneyecegim ellerin yuregin dert gormesin.

    YanıtlaSil
  4. çok sevimli görünüyorlar, ellerine sağlık canım..:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ve çok kolay bır tarifmiş ellerine saglık.Tarifi denıyecegım bunun ıcıne kaşar peynırı yada eritme peynır konulurmu? sagol canım.

    YanıtlaSil
  6. BUNA BAYILDIM
    BU TAM BENLİK HEM PRATİK HEM KOLAY
    ALLAHA EMANET OL CANIM
    HAYIRLI RAMAZANLAR

    YanıtlaSil
  7. Ben daha önce bu tarifi Martha steevert ta görüp tarifini almış fakat denemeye cesaret edememiştim.Simdi sizdende cesaret alarak mutlaka deneyeceğim .

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle