Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sebzeli Pirinc Pilavi

Es selamü aleyküm dostlar .
sahurda tarif yaziyorum  sizlere:) yarin hazir olsun diye.. 
et yemeklerinin yanina farkli bir pilav sunayim istedim sebzeli pilav .
Tek sartim pirincinizin kaliteli olmasi yoksa, sorun yasanmaz rabbimin izni ile...
 Ben esimin yanlis marka aldigi pirinc yüzünden kendimi pek tatmin olmus hissetmedim .
 ama sonucu bildigim icin, tarifi paylasmak da sorun görmüyorum .
malzeme 8 -10 kisilik 
2 su bardagi pirinc 
2 orta boy havuc 
1 kücük sogan 
ceyrek cay bardagi sivi yag +1 yemek kasigi tereyag
200 gr konserve bezelye( süzülmüs hali )
1 kahve kasigi seker 
yarim yemek kasigi limon sirkesi 
1 tutam taze dereotu ,1 tutam maydanoz 
3 su bardagi su 
tuz karabiber 

pirincimizi sicak ve  tuz eklenmis suda 15 dakika dinlendirelim .
daha sonra iyice yikayip süzülmeye birakalim 

havuclarimizi soyalim .ortasini cikaracak sekilde yanlarindan keselim 
uzun ince cubuklarimiz olsun. bezelyeye uyum saglasin büyüklükleri..
 ortadan cikan , sekerli ve sert bölümü kullanmiyoruz .
havuclarimizi kücük küpler halinde dograyalim .

tencereye siviyagi ve tereyagini koyup eritelim fazla yanmasina müsade etmeden
 (burda belirteyim tereyagi tepeleme olmamali )dolusu olmasi kafi .
eriyince yaglarimiz 

icersine havuclari ekleyelim .
hemen bir ikinci dakika  dolmadan yani havuc rengini birakmadan yagimiza 

icersine suyu ekleyelim, soydugumuz sogani icersine kesmeden birakalim harli ateste 
3-4 dakika kapagi yarim acik halde  kaynatalim.
 erimesin sakin havuclar 

daha sonra süzülen pirincimizi sekeri, sirkeyi ,tuzu,karabiberi  ekleyip tatlandiralim .
kapagini kapatip orta atesde pismeye birakalim. mutfakdan ayrilmak yok bir kez karistiracagiz .
hemde tasabilir 

suyunu cekince pirincimiz, icersinden sogani cikaralim 


hemen süzülmüs yikanmis bezelyeyi ilave edelim ,tahta bir cubuk ile karistiralim 

tencerenin kapagina kagit havlu koyup demlenmeye birakalim 10 dakika yeter.
süre sonunda kagit havluyu alip 

tahta bir cubuk, yada kasigin sapi ile havalandirin 

yesilliklerimizi yikayip, ince dograyip pilavimiza ekleyelim .
sofra kuruluncaya kadar enfes kokulari nasilsa sinecek pilavimiza 

servis yaparken kase ile  porsiyonlayip, tabaga ters cevirin ve servise sunun 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
muhabbetle 



10 Kommentare:

  1. ellerine sağlık ablazıım, benim gibi bi pilav sevmezi bile ekrana yapıştırdı (:

    ama yok ki bizim burda limon sirkesi.. bi de havucun ortasını niye kullanmıyoruz en güzel yerini sadece biz yiyip mutlu olalım diye mi?

    huzur dolu, huzur verdiğin huzur bulduğun bolluğa berekete kavuştuğun bi ramazan-ı şerif olsun inşallah; rabbim daha nicelerini göstersin..

    öperim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin cuvaldizim
      nice ramazanlara hep birlikde insAllah

      limon sirkesi yerine cok az limon tuzuda olur cay kasiginin ucu ile mesela su icersinde eritip ekleyebilirsin .hem beyaz hem diri olsun ;)

      havucun ortasi sert oluyor ablam. birde sanki seker tadi fazla geliyor yerken
      bende öpüyorum dua ile

      Sil
  2. Çok severim. siz de çok güzel yapmışsınız. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Hiç yemedim böylesini. İftar sofralarını süsleyecek bir pilav. Ellerin dert görmesin, Allah tuttuğun oruçları kabul etsin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Benimde en sevdigim pilavlardan...ellerine saglik, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. harika bir lezzet olmuş ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  7. sebzeli pilava kim hayır derki ellerinize sağlık afiyetle..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle