Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Susamli Ezme

hayirli bir hafta sonu dileklerimle dostlar 
dün bahsettigim tarifi yazayim istedim.Dün yazayim istedim ama mümkün olmadi .
verecegim tarif yemek degil, tatli degil .yanlizca ekmek arasi ,kahvalti ögünü yada ikindi caylarinda bir secenek .sahura da cok uyumlu neden derseniz tok tutma özelligi yogun besin degeri cok güzel. Hele benim gibi laktoz duyarliliginizdan dolayi cok sütlü ürün tüketemiyorsaniz kalsiyum destegi olarak susami kullanabilmenin en güzel yani ,alman arkadasim ziyaretinde kücük bir kavanoz icinde, yapip getirmis .öylesine tarif verdi bende miktarlarini kendim kafama göre uyarlayip yapmaya calistim fazladan sekeri dengelesin diyerek icine tarcin ilave ettim umarim beyenilir .
malzeme 
3 yemek kasigi toz seker 
3 yemek kasigi bal 
1 cay bardagi dolusu susam 
2 yemek kasigi tereyag 
200 ml krema 
yarim cay kasigi tarcin 

susami bir teflon tavaya koyup kokusu cikincaya kavurun 
dikkat edelim yanmasin kavurunca bir kenarda sogumasi icin bekletin 

ayri bir tencerede mümkünse dar ama yüksek bir tencere olsun 
sekeri icine koyup ocaga koyun sekeri ocaga koyunca diger malzemeler elinizin altinda olmali 

seker eriyip karemel oluncaya kadar sakin karistirmayin .
erimesini altin rengi almasi icin bekleyin 

karemel hazir olunca, hemen bali ekleyin ocakdan cekmis olun bunu yaparken 

ardindan tereyagini birakin icersine 

kremayi ekleyip ocaga tekrar koyun .sertlesen seker tekrar eriyip icnde kayboluncaya kadar kaynatin yaklasik 5 dakika orta atesde 
koyu ama akici kivami olsun. cok karistirirsaniz krema yagini kusar 

siz bu arada susami hafif diri kalacak sekilde dövün. 
makinada cekmeyi tavsiye etmiyorum yapacaksaniz da ezilmemesine özen gösterin 


ocaktaki malzemeye ekleyip ocakdan cekin en son tarcini da ekleyin karistirin 

koyu akici kivami olmasina dikkat edin olurda krame yagini kusarsa bir miktar daha krema ekleyebilirsniz ama tekrar kaynatmayin. soguyunca bir kavanoza doldurup buzdolabinda yada serin bir yerde saklayin bu hali ile iki hafta dayanama süresi vardir .
sicacik pide ile tadi doyumsuz oluyor belirteyim 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 


Muhabbetle 



7 Kommentare:

  1. Masaallah melegim sana,
    bu ne kadar güzel bir tarif, sahur icin güzel bir alternatif olmus.
    Icine cevizde cok yakisir gibime geliyor.
    ellerin dert görmesin canim benim. firdevs

    YanıtlaSil
  2. Süper bende deniycem inşallah, hayırlı ramazanlar diliyorum sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzele benziyor tadı :) susam ve tarçını çok severim, arap kurabiyeleri geldi aklıma... Hayırlı Ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramazanlar canımcım.
    mmmmmmmm eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Çok değişik bir tarifolmuş canım. Ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  6. CANIM VALLA BU BOMBA GİBİ BİR ŞEY OLMUŞ
    ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
  7. Enerji kaynağı olmuş ablam bu ellerine sağlık..
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle