hayirli bir hafta sonu dileklerimle dostlar
dün bahsettigim tarifi yazayim istedim.Dün yazayim istedim ama mümkün olmadi .
verecegim tarif yemek degil, tatli degil .yanlizca ekmek arasi ,kahvalti ögünü yada ikindi caylarinda bir secenek .sahura da cok uyumlu neden derseniz tok tutma özelligi yogun besin degeri cok güzel. Hele benim gibi laktoz duyarliliginizdan dolayi cok sütlü ürün tüketemiyorsaniz kalsiyum destegi olarak susami kullanabilmenin en güzel yani ,alman arkadasim ziyaretinde kücük bir kavanoz icinde, yapip getirmis .öylesine tarif verdi bende miktarlarini kendim kafama göre uyarlayip yapmaya calistim fazladan sekeri dengelesin diyerek icine tarcin ilave ettim umarim beyenilir .
malzeme
3 yemek kasigi toz seker
3 yemek kasigi bal
1 cay bardagi dolusu susam
2 yemek kasigi tereyag
200 ml krema
yarim cay kasigi tarcin
susami bir teflon tavaya koyup kokusu cikincaya kavurun
dikkat edelim yanmasin kavurunca bir kenarda sogumasi icin bekletin
ayri bir tencerede mümkünse dar ama yüksek bir tencere olsun
sekeri icine koyup ocaga koyun sekeri ocaga koyunca diger malzemeler elinizin altinda olmali
seker eriyip karemel oluncaya kadar sakin karistirmayin .
erimesini altin rengi almasi icin bekleyin
karemel hazir olunca, hemen bali ekleyin ocakdan cekmis olun bunu yaparken
ardindan tereyagini birakin icersine
kremayi ekleyip ocaga tekrar koyun .sertlesen seker tekrar eriyip icnde kayboluncaya kadar kaynatin yaklasik 5 dakika orta atesde
koyu ama akici kivami olsun. cok karistirirsaniz krema yagini kusar
siz bu arada susami hafif diri kalacak sekilde dövün.
makinada cekmeyi tavsiye etmiyorum yapacaksaniz da ezilmemesine özen gösterin
ocaktaki malzemeye ekleyip ocakdan cekin en son tarcini da ekleyin karistirin
koyu akici kivami olmasina dikkat edin olurda krame yagini kusarsa bir miktar daha krema ekleyebilirsniz ama tekrar kaynatmayin. soguyunca bir kavanoza doldurup buzdolabinda yada serin bir yerde saklayin bu hali ile iki hafta dayanama süresi vardir .
sicacik pide ile tadi doyumsuz oluyor belirteyim
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle
Masaallah melegim sana,
YanıtlaSilbu ne kadar güzel bir tarif, sahur icin güzel bir alternatif olmus.
Icine cevizde cok yakisir gibime geliyor.
ellerin dert görmesin canim benim. firdevs
Süper bende deniycem inşallah, hayırlı ramazanlar diliyorum sevgilerimle :)
YanıtlaSilÇok güzele benziyor tadı :) susam ve tarçını çok severim, arap kurabiyeleri geldi aklıma... Hayırlı Ramazanlar :)
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canımcım.
YanıtlaSilmmmmmmmm eline sağlık:)
Çok değişik bir tarifolmuş canım. Ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilCANIM VALLA BU BOMBA GİBİ BİR ŞEY OLMUŞ
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
HAYIRLI AKŞAMLAR
ALLAHA EMANET OL
Enerji kaynağı olmuş ablam bu ellerine sağlık..
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar diliyorum..