Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pirinc Pogacasi

Es selamü aleyküm dostlar .uzun bir arami diyelim :) 
cok sükür memlekete geldik. araba yolculugu oldukca yipratici ama bir o kadarda güzel .
sizler icin gectigim her yeri karelerle sabitlemeye calistim .resimler ilerleyen tarihlerde aldigim notlar ile yayina girecek ama ben size bu gün izine gelmeden evvel hazirladigim ama yayinlamaya firsat bulamadigim tarifimi birakayim istiyorum .Kaldigim yerde malesef internetim yok .yolculugumda ilk önce siyah kuguma ugradim simdi ise size bu yayini tatlidan tuzluya  arkadasimdan yaziyorum :) beraberce iftar edecegiz .sonsuz sükürler olsun rabbime kavusturdu bizi .resimler gecen günümüzün kareleri Allahin izni ile ilerleyen ve interentimin oldugu zaman yayina girecek simdi tarif dilerim beyenile dilerim sevile tarif bana ait 
malzeme 
1 su bardagi pirinc 
1 kuru sogan 
1,5 yemek kasigi tereyag 
2 su bardagi su 
4 yemek kasigi ince bulgur 
2 yumurta 
2-3 yemek kasigi un 
&
ic malzemesi 
200 gr kiyma 
1 kucuk kuru sogan 
ceyrek yemek kasigi biber salcasi 
yarim su bardagi bezelye 
1 tutam maydanoz 
tuz karabiber 
üzeri icin 
rendelenmis kasar peyniri yada mozzerella 

tencereye yagi ve ince dogranmis sogani koyup kavurun 

mümkünse pirinci yikmadan tencereye ilave edip bir iki dakika kavurun 

üzerine suyu ilave edip tuzunu ve karabiberini serpistirin 
kapagini kapatin suyunu cekinceye kadar pisirin 
suyunu cekince üzerine bulguru serpistirip kapagini kapatin beraberce demlensinler 


ic harcimizi hazirlamak icinse kiymayi ince dogranmis sogani tencereye koyup  kavurun .cok kurutmamaya dikkat edin ocakdan cekerken tenceremizi icersine salcayi tuzunu karabiberini ekleyin karistirin 


tencereye bezelyeyi ve dogradigimiz maydanozu ekleyip karistiralim 

demlenen pirincimize yumurtlari kiralim unu serpistirelim .elimizle iyice karistiralim 
yumurtanin büyüklügüne göre belki bir bir bucuk kasik daha un alabilir 

firin tepsimizi yaglayalim tereyag ile az miktar olsun .biraz galeta unu serpistirelim 
pirinc harcimizdan tenis topu büyüklügünde parca koparalim avcumuzda parmaklarimizla bastirarak avcunuzun genisliginde acip tepsiye koyalim 



tepsiye koydugumuz harcimiza bir bucuk yemek kasigi kadar hazirladigimiz ic harcimizdan koyalim.tekrar harcimizdan ayni büyüklükde hazirlayip tepsideki harcimizin üzerini kapatalim 

biraz irice tepeciklerimizi hazirladik .elinizle kenarlarini kapatmaya özen gösterin acik yer kalmasin 
varsa kasar peyniri ve mozzerella peynirini kalin dilimleyerek tepciklerimizin üzerine koyalim isitilmis 200 derece firina verelim yaklasik 35-45 dakika pisirelim 

güzelce kizarmali 

salata ile servise hazir sicakken yemektir ,soguyunca ele alinip yenilebilecek pogacaniz hazir 
farkli, lezzetli .kisa bir not hosunuza gidecek bir sey daha yazayim bu tarifi kalan pilavinizi degerlendirmek icin yapabilirsiniz illa pilav hazirlamaniz gerekmiyor 
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim aklim sizlerde. blogumu yanliz koymayin .
biraktiginiz yorumlar icin sonsuz sükran 
muhabbetle efendim 

19 Kommentare:

  1. Canim ellerine saglik degisik bir tarif olmus hayirli iftarlar..

    YanıtlaSil
  2. valla şahanesiniz melek hanım elinize sağlık bol bol gezin bu arada..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize fikrinize sağlık güzel bir tarif.afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık nefis olmuş her zamanki gibi
    hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  5. ah bir tanem, ne kadar hoş geldin, ne kadar mutlu ettin tarif edemem..
    ama çok az geldi, hiç gönlüm kanmadı :((
    Ne olurdu daha çok bir arada olaydık, muhabbet edeydik...
    bir daha ki sefere İnşallah diyeyim... Azı veren Rabbim çoğu da verir İnşallah...:)
    Ümitvarım....
    Tarif? o zaten müthiş :))

    YanıtlaSil
  6. bu görüntü muhteşem. ellerinize sağlık. ben de kalan pilavı birkaç ilaveyle köfteye dönüştürürüm.

    YanıtlaSil
  7. YENGECİM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.AYRICA GELMENİZE ÇOK SEVİNDİM.ÇOK ŞÜKÜR YARADANA SAĞ SALİM GELDİNİZ.BİR DE KAVUŞABİLSEK...

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık. ramazandan sonra deniyeceğim inş.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    549. takipçin benim.. :)
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    ♥ Sevgiler ♥
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize saglık.Orjinal bir tarif. Zehra

    YanıtlaSil
  11. Biliyorum öyle çooook birbirimize gidip gelmedik. Daha doğrusu sen pek uğrayamadın..Ama yolun düşerse Ankara'ya bir iftarlık, bir çaylık, bir kahvelik kapıda bende var..Arzu edersen.. Hayırlı iftarlar. Kuğuma selamlar..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba

    Çok güzel bir blogunuz var özellikle tarifleriniz çok ayrıntılı tebrikler. Ben de yeni bir blog kurdum kendi yaptığım yemekleri paylaşıyorum, sizi de beklerim :) www.ensonyemektarifleri.com

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık nefis görünüyor.yeni gördüm bloğunuzu takibe aldım banada beklerim.amediam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık.Hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  15. Bayramin mübarek olsun melegim,
    dilerim hergünün bayram tadinda gecer,firdevs

    YanıtlaSil
  16. Meleğim geçmiş bayramın kutlu olsun,tarifine bayıldım ellerin dert görmesin..Bundan sonra ki gelişinde İstanbul'da bir kapın daha olduğunu unutma emi..Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik, çok guzel gorunuyor ve mutlaka denemek isterim tarifini! Eti pek yemem, içine peynir veya kabak koymak isterim...inshallah yapabilirim! blogun çok super :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle