Es selamü aleyküm dostlar .
cok kolay bir lezzetle geldim sizlere bu gün .bilmem farkindamisiniz ? son zamanlar da herseyin kolayina kacar oldum .Sonbahar yorgunlugumu, ruhumun yorgunlugumu bilinmezlikteyim. Havalar bir soguk bir sicak ,haliyle sevgili romatizmalarim arada degil, fazlaca ziyaretime gelir oldu.
Herseye inat bir sekilde ,birseyler yapmak arzusu ruhumu kemiriyor. gelin görün ki birseyi istemek yapmanin yarisidir derler .ben istemeyle kaliyorum hep . Birkac kare ile halimi arz edeyim dedim ama fotograf makinam performansini yitirdi benim gibi ,yada bana göre hareket ediyor .ama ben herseyi bir kenara birakip egreti gözlükle de olsa kitaba gömülmeyi seviyorum tüm gün boyunca..
tavsiye bir kitap birakayim bu arada mahrum kalmayin bu güzellikden
öylesine akici ki , ilk günde 100 sayfayi gecik okunan bir kitap
aralara serpistirilmis sözler ruha hitap edercesine,
bir yadan kerim tunc kardesimin güzel sesi de varsa
birikmis ütüler ,birikmis bulasiklar cok dert görünmüyor gözüme.
sofraya koyacak bir tas corba varsa sevenlere .
kalabilirim kendi kendimle sonbahar gecip el sallayana kadar .
burayi da ziyaret ettiklerini biliyorum sanal alemi sahit tutup özür diliyorum iki aile dostumdan. rahatsizligimdan dolayi gidemedim davetlerine bagislasinlar .
dedim ya bir tas corba o corbalardan biri yine
tarife geceyim ben yoksa bunalima sokacagim sizleri dua buyrun .
corbamiz bilindik domates corbasi ama bu bencelisi dilerim beyenilir belirtmek isterim icinde kullandigim biberiye her damak tadina uygun olmayabilir dilerseniz eklemeye bilirsiniz
Malzeme
5 tane orta boy olgun domates
2 dis sarimsak
ceyrek cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi tepeleme un
1 litre et suyu
tuz karabiber nane
domatesleri yikayip ortadan kesip teflon bir tavaya dizelim
sarimsagi soyup ortadan kesip onlarida tavaya birakalim kapagini kapatip harli ateste bes dakika kapagi kapali sekilde birakalim
bes dakika sonunda kapagi acip domateslerin kabaran kabuklarini alalim
eliniz yanmamasi icin tavayi ocaktan alin
tavayi ocaga koyup sivi yagi ekleyin .biraz tuz karabiber serpistirin .yukarida da belirttim biberiye her damak tadina uygun degil. koymak isterseniz de bir tutam yeterli t.ekrar kapagini kapatip 5 dakika daha ocakta birakin domatesler altindan közlenmis tadini almali
tenceremizin icersine tereyagini ve unu koyup bir iki dakika kavuralim.
burada bir noktayi belirteyim. daha kirmizi olsun corbam derseniz ,
yarim kasik biber salcasi eklemelisiniz
hassas mideleri cok rahatsiz ediyor salca, aman dikkat .
son zamanlar da midemdeki yanmaya cözüm aramaktayim cokmu belli ?? :)
yani ben kullanmadim size birakiyorum
ocaktan cekip et suyunu ilave edelim .ocaktan cekerseniz topaklanma olmaz
yan tarafta pisen domateslerimizi kevgirle önce corbamizin icersine birakalim .daha sonra tavayi siyiralim icersine ne varsa tad namina ..kök kisimlarini sorun etmedim
zira ne yaparsaniz yapin corbanin son asamasin da yukariya cikacaktir.
ugrasmayin sadece en corbadan kasik yardimi ile cikarmak kaliyor geriye size
kaynamaya baslamadan evvel el blendiri ile cekin .kuru naneyi son asamada serpiyoruz üzerine
rengini degistirmesin acilik vermesin ;) 10 dakika daha kaynatin
koyuluguna göre su ilavesi yapabilirsiniz
corbamiz servise hazir aci biber ,kizartilmis ekmek yada peynir ile servise sunabilirsiniz .
bunlarin hic biri olmadan da olur elbet kasik oda mi yok :)) ekmek banmak doymak icin yeter.
veren rabbime sonsuz sükürler olsun .bu arada dostlar hasta iken yemek yapmamaya özen gösteririm
tadi tuzu olmaz ve negatif enerji varsa oldugu gibi yemege gecer hele isteginiz yoksa yemek yapmaya sinirli iseniz aman diyeyim
sifadan cok cefaya döner o yemek, yiyene
Afiyet olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
çok pratik bir çorba olmuş
YanıtlaSildomatesler bu mevsim o kadar leziz ki
yapmalı
ayrıca anlatım da çok pratik olmuş
eline emeğine sağlık ablacığım
Rabbim sifalar versin melegim, insaallah tez zamanda sagligina kavusursun.
YanıtlaSilCorban harika görünüyor, afiyet sifa olsun canim.selam ve dua ile. firdevs.
çok pratik lezzetide yerindedir,sanırım üzerine krema dökülerekte veya rendelenmiş kaşarlada tadına tat katılabilir.elinize ruhunuza ve bedeninize sağlık şifa diliyorum
YanıtlaSilRabbim maddi manevi iyilik versin size...hepimizin ruhlarını mutmain eylesin inş.
YanıtlaSilbacim eline saglik mmmmmm.
YanıtlaSilgüzel kokusu buralara kadar geldi. ellerine sağlık ablacığım.
YanıtlaSilBu aralar en cok yapmak istedigim kitap okumak ama ne zaman elime alsam uykum geliyor..
YanıtlaSilVe kitaplar birikti baya bir ..
Eline saglik olsun canim ilk defa boyle farkli yapim goruyorum desem..
En sevdigim lezzett buu..
Bende buna benzer yapıyorum. Ben domates ve soğanı fırınlıyorum...Nefis oluyor....
YanıtlaSilof off diyorum :) senceli tariflere bayılıyorum zaten..ellerine sağlık cann..
YanıtlaSilAfiyet şifa olsun yiyenlere...
Ellerine sağlık ablacım tarifi kolay ama lezzetli bir çorbadır domates çorbası. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilçok güzel yapmışsınız elinize emeğinize sağlık :)
YanıtlaSil. bende yeeni blog açtım sayfama beklerim .