Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Elma Receli

Es selamü aleyküm dostlar 
hic hesapta olmayan bir lezzet getirdim size. 
elmalarimin ebatlarini görünce sasirmayin kücücük elmalardan yapildi bu recelimiz .
sizler bulabilirmisiniz bilmiyorum, zor bir ihtimal görünüyor bu  ama ayni miktarda elma ile de yapilabilir o sebeple paylasayim istedim tarifi 
tek arzum elmalari iyice yikayip kabuklarinin vitamininiden , jölelesmesi icin cekirdeginn icindeki pektinden yararlanmak icin  cekridekleride dahil olmali tencereye  diyorum .
meyva olarak elma tüketmekte zorlanan cocuklarimiza iyi bir altarnatif olacagini düsünüyorum .ve sizler elmali tart yada ,kurabiye yaparken kullanabillesiniz istiyorum .kivami cekirdeki pektin yüzünden oldukca yogun olacak cünki .

malzeme 
1 kg elma 
800 gr seker 
750 ml su 
yarim cay kasigi limon tuzu 
yarim cay kasigi tarcin 

elmalari yikayalim normal elma kullanacaksaniz 4 de bölmeniz kafi 

bu kadarcikti bizim elmalar :)

tenceremize koyalim üzerine suyu sekeri ilave edelim 

limon tuzunuda ilk etapda koyalim . karistiralim harmanlansin karissin, seker erisin biraz. 
ocaga koyalim  kapagini kapatmadan orta ateste kaynamaya birakalim
 tam bir saat kaynasin arada karistiralim cok köpük olursa kevgirle alalim üzerinden 


hazirlanan recelimizi ocaktan almadan tarcini ilave edelim .hafif iri tel elekten kasik yardimi ile gecirelim.  recelimizi tekrar tencereye koyup, bir  iki tasim tekrar kaynatip ,sicak olarak  kavanaozlara bosaltalim 
kapaklarini kapatip kavanozlari ters cevirip sogutalim 


verdigim miktar iki kavanoz oluyor kavanozun bir tanesi 700 ml aliyor 
receli cok fazla  yapip, rafta uzun süre bekletme taraftari degilim..arzu ettikce yaparim  yiyecek kadar yapip tüketmeyi daha uygun buluyorum umarim beyenirsiniz 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
Muhabbetle  

12 Kommentare:

  1. o elmaları çıtır çıtır yemesi de güzeldir :))
    Ellerine sağlık, ben de fazla reçel yapamam, evdekiler yemediği için.ama şu gece vakti canım çekti biraz ekmeğe sürüp versene :)))
    Allah'a emanet...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba selda hosgeldin
      cok tesekkür ediyorum selam ve dua ile

      Sil
  3. cok guzel olmus bendemı denesem acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmem biz sevdik selma zahmete deger diyorum ben

      Sil
  4. Ellerinize sağlık.Elma reçelimi?yoksa marmelat mı? anlamadım ama yine anlatışınıza hayran kaldım.görüntü çok leziz görünüyor.
    Allah razı olsun.En emine emanetsiniz.Siz de dualarınızda bizleri unutmayın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ecmain tesekkür ederim rümeysa
      elbette marmelat püre yapiyoruz cünki .
      googlede arama yapildigin da genelde recel yazildigi icin recel yazdim
      sevgilerimi gönderiyorum dualar müsterek
      muhabbetle

      Sil
  5. Güzel paylaşım. Elinize sağlık :) bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bende beklerim bloğuma--> http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hos geldin adasim benim ismimde melek :)

      cok tesekkür ederim rahman razi olsun .
      gelecegim insAllah iadeyi ziyarete
      hayirli cumalar

      Sil
  6. Çok nefis görünüyor yapılışıda pratık geldi bana. çok önceden bende yapardım kabuklarını soyacağım diye uğraşırdım. İnşaAllah bundan sonra bu şekilde yaparım.. ellerinize sağlık elmalarda ne güzel görünüyor köy elması kim bilir ne güzel kokuyorlardır mis gibi. burada bu elmaları bulabilirmiyiz bilmiyorum.. Afiyetle yiyiniz. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor sevgiyle yoğrulan her şey güzel tıpkı bu reçel gibi

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle