Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kestane sekeri

Es selamü aleyküm Dostlar 
cok yorgun bir halde olusumdan dolayi hemen tarife geciyorum kestane sekerini sevmeyen yoktur degilmi ?? türkiyeden dönerken yol kenarinda satilan kestane sekerlerinden almak istedik .benim yine pipirikligim tutunca vaz gectik cünki ne saklanma kosullari ,nede ilmall  tarihleri bana uygun degildi .
ama icime ukde oldu o tat aklim orda kaldi .bire bir yapmayi istedim yaptim onun tarifide gelicek 
cünki cok severim .
kestane cok faydali bir gida ,ayni zamanda asiri kilo yapiyor biline .
 Simdi size benim kestane sekerimin tarifini vereyim :) 
siz söylemesseniz inanin bana hic kimse anlamayacak tereddüt ederseniz ilk etapda yarim ölcü yapin 
ben tezat olmayi cok seviyorum dostlar :D ilk olmak ayri bir mutluluk tarif bana ait 
&
Malzeme 
islatilmis haliyle 3 su bardagi barbunya fasulyesi 
2,5 su bardagi toz seker 
3 yemek kasigi tepeleme nisasta
2 yemek kasigi tereyag  
bir cay bardagi su 
&
kaplama icin 
250 gr cikolta 
2 yemek kasigi nutella 
 3 bardak  islatimlis barbunya fasulyemizi  tencereye koyalim 
üzerine 3-4  bardak  su ekleyip iyice yumsayip dagilincaya kadar haslayalim.
 köpüklerini almayi unutmayin suyunu siz ayarlamaniz gerekebilir fasulyenin türüne göre
pisme sonunda suyunu cekmeli 

kasik yardimi ile iyice ezelim .
isterseniz biraz blendir kullanbilirsiniz ama tamamen püre olmasin sakin 
hafif iri parcalar kalmali derim 

tencereye yagi ve nisastayi koyup 

basamel rengi oluncaya kadar kavuralim 

hemen sekeri ekleyip 

fasulyemizi ekleyelim karistiralim suyu ekleyip tencere ile ocaga koyalim 

ilk asamada kaynarken cok fokurdayacagindan tencerede yapiyoruz kaynatma olayini.
 suyunu cekmeye baslayinca 


teflon tavaya bosaltip helva seklini alincaya kadar karistirarak pisirelim 
sogumaya birakalim .tamamen soguyunca 

kestane boyunda koparip yuvarlayalim buzdolabinda dinlendirelim 
bir gece idealdir saklama kabimiz kapali olmali 

cikolata ve nutellayi beraberce eritelim 
toplarimizi bir catal yardimi ile cikolataya bandiralim yagli kagit üzerinde donduralim 

kimsenin anlamayacagina garanti veriyorum dostlar.

barbunya fasulyesinin iyi bir protein kaynagi oldugunu belirtip, sagligimiz acisindan faydalarini okumakla sizleri görevlendiriyorum zira cok yorgunum 
afiyet olsun dostlar dualara talibim 
Muhabbetle 




25 Kommentare:

  1. Ellerinize emeğinize sağlık. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi...Mutlaka deniycem....:)
    Sevgilerimi bıraktımmmmm....:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tesekkür ediyorum selda
      bende sevgilerimi gönderiyorum
      Allah razi olsun

      Sil
  2. Abla kuzenim yapmıştı bundan tahmin edememiştik ellerine sağlık yapayım bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak ettim nasil yapti acaba
      ben ilk defa yapiyorum ve bana ait bir tarif bu ablam
      ögrenirsen sevinirim ruh ikizim var sanirim ;)
      dua ile bal yanagimi öpüyorum

      Sil
  3. ellerine saglik melegim,
    tarif cok degisik bir okadarda istah acici görünüyor,
    Barbunyenin tazesinimi yoksa kurusunumu kullandin?
    selam ve dua ile.firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun firdevsim
      kurusunu kullandim canim
      muhabbetle

      Sil
  4. Eline sağlık arkadaşım.Kuru fasulyeyle duymuştum ama denemedim Kekini yaptım çok beğenmiştim.Bu tarife ise bayıldım tam benlik deneyeceğim inşaAllah selam ve dua ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kekide cok güzel oluyor bundaki gibi hic anlasilmiyor
      bunu siddetle tavsiye ederim semacim
      muhabbetle canim

      Sil
  5. Harikasın meleğim..Bayıldım bu tarife yarın işim erken biterse kesin yaparım ben bunu üstelik çikolatalı ımmmm nefis nefissss:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. endami sahanem
      beyenecegini umuyorum tatlim ,yorumunu beklerim
      dua ile

      Sil
  6. Selamünaleyküm. Sitenizi tesadüfen farkettim ve çok beğendim.Günlük mutlaka uğrayıp tariflerinize bakmaya çalışıyorum. Allah yolunuzu açık etsin İnşaallah. Ben de bir blog sahibiyim ve blogspota geçiş yapmak istiyorum.Yalnız geçmişteki paylaşımlarımı yeni bloguma nasıl taşıyacağımı bilemiyorum. İnternetteki terimlerden çok anlamadığım için araştırmalarımdan da bir sonuç alamadım. Rica etsem bana bu konuda bilgi verirmisiniz. Allah'a emanet olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam
      Allah razi olsun ecmain sizede kolaylik versin Allah emeklerinizi zayi etmesin .
      arkadasim bende bu konuda cahil kelimesi kisir kalir diyorum :) degmesinyagliboya arkadasimizdan yardim talep ettim
      sayfasina ugrayip bilgi edinebilirsin anlasirsaniz yardimci olacaktir kendisi .
      muhabbetle

      Sil
  7. Nasıl aklınıza geldi fasulye merak ettim
    İkisininde tadının odunsu olmasından mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birbirine yakin lezzetler,
      birde tezatlari severim
      yemek olayina bakis biraz önyargidan olsa gerek standart kaliptadir diye düsünülür olmaz denir .
      ben neden diyenlerdenim ;)
      muhabbetle

      Sil
    2. Teşekkür ederim,hayırlı günler...

      Sil
  8. Allah vergisi soyleyecek soz bulamiyorum yorgunummm ozledimmm ama bitecek insaAllah ablam canim Alahim nazardan korusun.

    YanıtlaSil
  9. Aklını seveyim canım benim..kuru fasulyeli kek biliniyor, ama bunlar ne güzel ikramlıklar olmuş..hem de çikolatalı :)
    ellerine canına sağlık bir tanem...

    YanıtlaSil
  10. SİZE MAŞALLAH SUBHANALLAH DİYORUM TARİFİN TAMAMINI OKUMADAN ÖNCE HERALDE KESTANELERİ HAŞLAYIP ÇİKOLATAYA BULAMIŞTIR DİYE DÜŞÜNMEYE KALMADAN TARİF AÇILIPTA Bİ TENCERE BARBUNYA KARŞIMDA GÖRÜNCE YOK ARTIK DEDİM AMA OKUYUNCA MANTIKLI GELDİ GERÇEKTEN ŞEKERLİ DÜŞÜNÜNCE TATLARI YAKIN GELDİ MUTLAKA DENEMEM GEREKENLER LİSTESİNDE...:))AMA HIZINIZA YETİŞİLMİYOR MELEK HANIM ÇOK ŞANSLIYIZ VALLA HERGÜN YENİ BİR TARİF HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞİŞİK SEVGİLER .

    YanıtlaSil
  11. ayol çok ilginç vaktim yok okuyamadım. fotolara baktım.. inceleyeceğim...
    ellerinize sağlık

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. bu tarifi denemek istiyorum yalnız 3 bardak ıslatılmış haliyle barbunya fasulyeyi ıslatılmamış haliyle nasıl denk getiririm onu çözemedim :) acaba bir buçuk bardak ıslasam denk gelirmi.. bugün malzemeleri alıp denemek istiyorum artık cvp gelmezse göz kararı yapcaz bişeyler.. :) şimdiden teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  13. sevgili rümeysa iki bardak yapsan garantiye almis olursun
    ben fasulyemi hazirda bulunsun diye devamli islatip buzluga koydugum icin ölcemedim
    affina siginiyorum .
    sonucu bildirirsen mutlu olurum
    muhabbetle
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  14. merb melek hanım.. dediğiniz gibi 2 bardak ıslattım yaklaşık 7-8 saat kadar suda kaldı ve 3 bardak oldu...
    şuan balkonda soğumaya bıraktım tamamen bitincede bi yorum yaparım artık :) selametle...

    YanıtlaSil
  15. tekrar merhaba.. evet şekerlerim bitti ve gerçekten nasıl yapıldığını bilmeyen birisi kestane olduğuna inanır.. tatlı ve çikolata sevenlere güzel bir atıştırmalık.. kıvamı tutturmada biraz zorlandım ama sonunda başardım :) ellerinize ve yüreğinize sağlık melek hanım.. selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sevindim beyenme rumeysa
      kivam biraz bekletme süresine bagli bekleyince sorun olmaz .
      servisten önce biraz disarida bekletmeni tavsiye ederim
      afiyet olsun ellerine saglik yorumla bildirdigin icin tesekkür ederim

      Sil
  16. Sitenize teaadufen gordum ama mitlaka deneyecegim insallahh

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle