Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Marullu Bulgur Pilavi


Hayirli sabahlar dostlar .gününüz aydin bereketli zorlariniz kolay olsun .
insanoglu ne tuhaf, hergün bal börek kaymak yese sIkIliyor ..Allah acikla terbiye etmesin .
 anneler ne yapsak diye düsüncesi yüzünden yaslaniyoruz :) kadinlari yaslandiran tek soru diyorum .demistimya adini konulursa sorun olmaktan cikar yemek pisirmek .ben bu kez
adini koymadigim son dakika bir lezzetimle geldim . alisilmisin disinda .
Bulguru biz ailecek cok seviyoruz. ama cok farkli lezzetlere müsade etmiyor bulgur .
sofralardan eksik edilmemesi gereken bir gida aslinda 
farkli bir lezzet derken derken..  buzdolabinda ki marullar biz burdayiz dediler :) 
damak tadiniza uygunmu elbet bu tadina baktiktan sonra karar vereceginiz bir durum .
olmaz olmaz deme neden olmaz ? bal gibide olur :) hadi buyrun 
Malzeme 
1,5 su bardagi iri bulgur 
1 kuru sogan orta boy 
1 dis iri sarimsak 
500 gr marul 
yarim cay bardagi sivi yag 
tuz karabiber 
2 tatli kasigi sumak 
&
yapilisi 
öncelikle özür diliyorum pilavimizin yapim asamalarini fotolayamadim aküm bosalmisti :( 
beklemek de mümkün degildi. bir daha ki sefer diyorum .öyle ahim sahim görülmesi gereken
 bir durum da söz konusu degil. alisila gelmis bir pilav yöntemi diyelim.
kullanacagimiz marul romana cinsi olmali ,uzun olanlardan yani ..
marullari güzelce yikayip süzdürelim ortadan uzunlamasina keselim catalimiza sallanan cok uzun bir yesillik olmasin degilmi ?.daha sonra ispanak dograr gibi dograyalim .
tencereye yagi, yemeklik ince dogradigimiz sogani ve incecik küpler halinde dogradimiz sarimsagi 
ocaga koyup bir iki dakika kavuralim. daha sonra marulu ekleyelim bir iki dakika daha kavurmaya devam edelim. suyunu cekip yaga inince, bulgurumuzu yikamadan ! tencereye ilave edelim .bir iki kez cevirip üzerine suyu ekleyelim .miktar vermedim zira bulgurun cinsi degisiklik arz edebilir .üzerini birbucuk parmak gececek kadar olmali derim .tuzunu karabiberini ekleyelim .ortadan biraz düsük ayarda kapagi kapali sekilde suyunu cekinceye kadar pisirelim .altini kapatip bir kez kasigin sapiyla havalandirip kapagina kagit havlu koyup 15 dakika dinlendirelim .servise sunmadan evvel tencereye sumagi ekleyip kasigin sapi ile harmanlayalim .sumagi severseniz bir iki kasik dahasi fark hissedilecektir .

afiyet sifa olsun dostlar .
pismanlik olmayacak emin olun . tarif bana ait daim dualara talibim ..
sizlere ,bir siir birakayim istiyorum .son günlerde kerim tunc kardesimize takmis durumdayim
 zevkle dinliyorum . alemden alemlere yolculuk sunuyor kendisi .
sizlerde ortak olun istedim 










3 Kommentare:

  1. Yemek yapmaktan daha zor olan kısım ne yapıcam:)kesinlikle
    Bende severim bulguru
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. bende tam akşam bulgur pilavı pişirmeyi düşünüyordum tevafuk oldu:)
    Her zamanki gibi görüntü süper. Ellerinize sağlık.
    İnşallah benimki de güzel olur.
    IŞIL

    YanıtlaSil
  3. Ablacigim ellerine saglik olsun,
    bayiliyorum senin bu ozgun tariflerine :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle