Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Patatesli Ekmek

Es selamü aleyküm dostlar 
ekmek tarifimiz var nasipte bu gün .kelami kisa kesip hemen tarifi ekleyeyim istiyorum 
malzeme 
1 kg un 
3 orta boy patates 
1 su bardagi su (patatesleri haslamak icin )
20 gr yas maya 
2 tatli kasigi tuz 
550 ml ilik su (hamur icin )

patatesleri soyup teflon tavaya dograyalim ince olsun pisme süresi kisalsin 
1 tatli kasigi tuzu serpistirelim 1 bardak su ekleyip  orta ateste kapagini kapatarak pismeye birakalim
 taki ,suyunu cekinceye kadar 

ocaktan alir almaz ezici ile püre oluncaya kadar ezelim 

yogurma kabimiza suyu, mayayi, ezilen patatesi koyup karistralim 

malzeme karisinca, üzerine unumuzu kalan 1 tatli kasigi tuzu ekleyelim 
iyice yoguralim ne kadar yogrulursa okadar iyi ,kisa tutmayin yogurma islemeni 

yogurdugumuz hamurumuzun üzerine yaklasik bir avuc un serpelim üzerine altina  kapagini kapatip mayalanmaya birakalim yaklasik 20-30 dakika 

mayalanan hamurumuzu bolca unladigimiz tezgaha alalim. ama sakin yogurmayin.
 ekmek seklini verelim 
biraz daha altina üstüne un kullanabilirisniz 1 avuc kadar 
görselligini etkileyip nemini cekmesi icin bu iyi oluyor 

dikkatlica oldugu gibi alip ,yagli kagit serilmis tepsiye koyalim
ortasindan bicak ile derin bir cizik atalim 

firini 200 derece isinmaya biraktiktan sonra,yani yaklasik 5-8 dakika sonra 
ekmegimizi orta katta pismeye birakalim 
firinin icersine metal bir kaba bir miktar su da koyalim .ekmegimizin cok fazla kurumadan ve daha iyi kabarmasi icin iyi bir yöntemdir 1 saat pismeye birakalim 

bir saat sonunda, belki unun cinsine göre 10 dakika daha isteyebilir. firinin kapagini acip ekmege kapi tiklar gibi vurarak test edin. tok  bir ses gelmeli. verdigim süre icersinde pismesi garanti Allahin izni ile. 
ama firin farkliliklarindan dolayi bu tesi yapmalisiniz firindan alip sogumaya birakin 

soguduktan sonra dilimleyip sofradaki yerini almasi icin ekmek sepetine koyabilirsiniz tadi garanti insAllah ve baktiginiz ekmegi siz yaptiniz elbet tadi cok daha güzel olacak :)
afiyet olsun dostlar. cumamiz mubarek olsun dualarda bulusalim insAllah 
Muhabbetle 


10 Kommentare:

  1. Harikaaa..Ellerine sağlık bacım, çok da güzel kabarmış..
    benim de niyetim de vardı böyle ekmek yapmak, senin usulle yaparım artık :))

    YanıtlaSil
  2. Patatesi de severim ekmeği de Allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Masallah cok guzel olmus petek petek.. Eline saglik olsun.
    Ayrica seker yok icinde hamurun .. HAni 2 tatli kasigi seker konuyor hep boyle hamurlara. BEnde evde yapiyorum ekmeyi. Amerikda ekmek bulmak ciddi sorun cunku..
    Her buldugum ekmek tarifini de deniyorum.
    Bunu da listeye aldim ..
    Tesekkurler canim..

    YanıtlaSil
  4. Ahh! Ne de iştah kabartıcı duruyor. Ekmek severlerdenim ben. Bayılırım sade yemeye. Bu ekmek de nefis görünüyor. Ellerine sağlık ablacığım. Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik ekmegi gorunce anneminde yaptigi firindan yeni cikmis sicacik ekmek kokusu geldi aklima bu sene yiyemedim insallah bu tarifi deneyecegim hayirli cumalar backnang

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel gorunuyor ekmegin ablacim ellerine saglik kuru fasulye istiyo sanki bu yaninda :) sarildim.

    YanıtlaSil
  7. ben yaptım.. çokta güzel oldu.. teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ellerine saglik sifa ve bereketli olsun cok tesekkür ederim
      dua ile canim

      Sil
  8. tarifi denedim...evde yas maya olmadigi icin kuru maya ile denedim cok güzel oldu...tarif icin cok tesekkürler...viyanadan selamlar..Dua ile..aysee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben cok tesekkür ederim sevgili ayse rahman razi olsun
      selam ve dua viyanaya

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle