Es selamü aleyküm dostlar
Bu günki tarifimiz benim icin cok özel ,cünki 500 cü tarifimi ekliyorum sayfama .
elhamdülillah alemlerin rabbine
Allahneverdiyse kurulurken bu kadarini hayal etmemistim. bana kazandirdigi cok sey var
dostluklar ,bana ögrettikleri paha bicilemez . Allahneverdiyse olarak ,cizgimin disina cikmayi hic istemedim. tarif arayan dostumuzun sayfami gezen ziyaretcimin ,bir kitabin sayfalarina bakiyormuscasina hissetmesini istedim .yemekse tek yemek olmali dedim ,resim karelerimde bile bir standar olarak kalmayi istedim halada istiyorum,
fotograf karemde hicbirseyin yemegimin önüne gecmesini istemedim .
bilemiyorum belki cok can sIkici geliyor sizlere tek düze olmak .
farkimi yanlizca kolaylik ve yenilik olarak tercih ettim dilerim dogru yapmisimdir .
Beni bu güne tasiyan siz dostlarima sonsuz sükran
iyiki varsiniz .
tarifimize gelince,beni bu börege yönlendiren kizimin son zamanlarda ki su böregi aski.
Her istedigin de su böregini hazirda bulundurmak cok zor.. Disaridan yemesi ise onun icin risk tasiyan bir durum .bu sebeple bir care bulmaliyim dedim .Belirtiyorum özellikle makarna böregi degil bu .
bire bir su böreginin orjinali hic degil olamaz da
ama yiyen kisilerin farkini anlamayacagini adim gibi biliyorum .
Malzeme
3 tane yufka
20 tane ön pisirme gerektirmeyen lazanya
250 gr az yagli peynir
500 ml süt
500 ml su
yarim cay bardagindan biraz fazla siviyag
tuz karabiber
32 cm teflon kapakli tava olmassa olmazi :)
tavayi yaglamak icin bir miktar siviyag
öncelikle teflon tavamizi yaglayalim cok hafif kenarlarini da tabi..yufkanin bir tanesini serelim
kenarlarindan tasanlari oldugu gibi birakalim sonra 2.yufkayi serelim
onuda oldugu gibi birakalim
son yufkamizi resimde görüldügü gibi kenarini koparalim
en üzerine kapak seklinde kapatacagiz onu,beklesin bizi.
kenarindan kopardigimiz en üstte kapaktan önce kullanacagiz
bir kabin icersine sütümüzu ,suyu,siviyagi,
yaklasik 1,5 tatli kasigi tuzu ve karabiberi ekleyip karistiralim
hazirladigimiz sividan bir miktar tavadaki yufkalarin üzerine gezdirelim.
üzerine 10 tane lazanya yapragimizi ortadan bölüp tavaya yerlestirelim
arada hazirladigimiz sividan gezdirelim üzerine
10 tane lazanyamizi yerlestirince arasina ,ufaladigimiz peynirimizin hepsini serpistirelim
tekrar kalan 10 lazanya hamurumuzu kirarak yerlestirelim.
aralara sividan gezdirelim
tüm lazanya yapraklari bitince ,elimizde kalan sivimizin hepsini boca edelim üzerine
önce kalan yufkamizdan kopardigimiz parcalari yerlestirelim daha sonra
tüm olan yufkayi serip kenardan tasan yufkalari ice kapatalim
tavamizi hafif sallayalim sivi yerlessin icersine iyice
kapagini kapatip ocaga koyalim
oldukca düsük ayarda pisirecegiz böregimizi genis ocaginizi kullanmalisiniz .isi her yerine esit yayilsin
benim ocak ayarim 1,den 9 kadar ben 2,5 pisirdim .artik siz ocaginizin düsük isisini ayarlayacaksiniz
tam 45-50 dakika birakiyoruz öylece. kapagi acmak yok diyecegim .belki bir yada iki kez kontrol icin
süre sonunda bicakla altini kontrol edin. buharla ve sivi ile lazanyalar yumsadi
alti kizardi ,suyunu cekmis olmali
tavayi kenara cekip üzerine bir kapak kapatalim. dikkatlica tavayi ters cevirelim
aman dikkat yanmayin
böregi hemen tekrar diger tarafinin kizarip pismesi icin tavaya geri koyun
kizaran taraf üste olmali
kapagini tekrar kapatin yaklasik 20 dakika daha pissin kapagini yine acmiyoruz buhar kaybi olmamali lazanya hamurlari sert kalabilir sonra aman dikkat acmamaya calisin
pisen böregimizi bir kesme tahtasina alalim. ilimasini bekleyelim
daha sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz .bicak tirtirli ve keskin olsun dagitmadan keselim
önce göz sonra mide doysun caysa cokdan demlendi degilmi :))
afiyet olsun dostlar nice 500 tariflere hep beraber diyelim insAllah
firinda olmazmi diyenlere ise denemedim diyorum simdilik, denenmeyecek demiyorum :)
Muhabbetle
Selamunaleykum ablammm canimm 500'ncu tarif ha hemde cogu benceli imsaAllah 1000'i de gormeyi nasip etsin Allahim,borek cok sahane gorunuyor baktikca bakasim var kuzuya afiyet olsun :)
YanıtlaSilaleyküm selam canim .
Silamin amin ecmain hep beraber insAllah
kucakladim
500üncü tarifinde, öbürleri gibi harika ve lezzetlidir...eminim...:)
YanıtlaSilellerine saglik...500 tarif daha bekliyorum;) ve sabirsizlikla bekliyorum:)
tesekkür ediyorum karabiberim
SilAmanınnn, pişti olmuşuz, ama bu daha lezzetli sanki :)
YanıtlaSilNice yüzlü tariflere inşallah.
Ayrıca, maşallah :)
amaniniiin hemen geliyom
Silgüzel yürekli olunca insan herseyi güzel görüyor
geliyom insAllah simcik
dua ile
Allah daha nice güzelikleri bizimle paylaşmayı nasib etsin.her gün ayrı bir güzellik sunuyorsun allah razı .rabbim sağlık huzur dolu günler versin♥♥♥♥♥♥♥
YanıtlaSilamin amin amin ecmain
Silrabbim sizlerden razi olsun
Maşallah...Ellerine sağlık, her zaman ki gibi müthiş nefis...
YanıtlaSilnice 500 tariflere İnşallah diyorum, sevgiyle kucaklıyorum :)
Allah'a emanet olasın..
sagol gülüm
Silsende en emine en degerli emanetlerimdensin
Selamünaleyküm!
YanıtlaSilUzun zamandir sitenizi takip ediyorum ve cok begeniyorum.Bir cok tarifinizi denedim ve cok memnun kaldim,fakat yorum hic yazmadim.Hakkinizi helal edin.Bundan sonra her denedigim tarif icin yorum yazacagim insaallah.En güzeli tarifleri ayrintili resimleyip anlatmaniz.Allah razi olsun.
Almanyadan Emine
aleyküm selam eminecim .hak daim helaldir
SilAllah razi olsun ilac gibi geldi yazdiklarin
cok sevindim her daim bekliyorum canim
muhabbetle
MAŞALLAH DİYORUM MELEK HANIM RABBİM DAHA NİCE BÖYLE GÜZEL TARİFLERİ DUA ,MUHABBET, SEVGİ İLE VE SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞMAYI NASP BUYURSUN....ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK.BU ARADA KIZINIZ VE EŞİNİZ ÇOK ŞANSLI.
YanıtlaSilAllah razi olsun adasim .amin
Silrabbim sizlerden razi olsun
insAllah esim ve kizim ve sizler benden razisinizdir
muhabbetle
TARİFLERİNİZ O KADAR DETAYLI VE NET Kİ SİRKELİ PATLICANDA DETAY ARAYAN ŞAHISA ŞAŞIRDIM DOĞRUSU..EMEĞİNİZE SAĞLIK TARİFLERİNİZ ŞAHANE DENEYİNCE SİZİNLE SONUCU PAYLAŞIRIM BENDE İNŞALLAH.
YanıtlaSilinsanogluyuz söylenebilecek birsey yok .
Siltüm gün ahiretinize azik toplarsiniz
ama seytan bos durmaz gün sonunda herseyi toplar gider .
üzüldügüm tek budur
nefsimize esir olursak böyle sürer gider
ama unutulmamasi gereken
ÖLÜM var !!
af etsin Allah bizi
muhabbetle
Öncelikle Tebrik ederim.Bu sıralar sizi daha fazla gördüğümede seviniyorum. Lazanyayı biz sevmedik . bir defa kıymalı denedim. Bir arkadaşıma yiğenimin tarifini verdim acaba benimkimi kötüydü . Hayır o kadar övdüğü tarif yine bizim güzelim yufka böreklerimiz gibi değildi.Şu an okuduğum ve bildiğim bloğlarda güzel foto çeken bloğlarda dahil aşamalı foto çeken 2 elimin parmak sayısı kadar yok. Tek bir foto ile tarifi anlatıveriyorlar. Siz öncelike tava böreğinde dahi aşamalarını çekiyor ve çok güzel anlatıyorsunuz. Bitmiş foto ne kadar güzel olursa olsun .Korkutabiliyor çünkü. Emeklerinize ve harcadığınız zamana sağlık . Bunu ancak detaylı foto çeken anlar. Ellerimizi kaç defa yıkayıp foto makinemizi kaç defa elimize alıp bırakıyoruz tarifi yaparken. Foto ne kadar çok çeksemde bazen tarifi yazarken sıkılıp detaylarını kaydetmediğim zaman oluyor :)) Anlatımı yeterli olan tariflerimde. Böreği çok beğendim. Lazanyayı en azından bu şekilde denemeliyim. Teşekkürler ve Allaha emanet olun.
YanıtlaSilcok tesekkür ederim nursevin .
Silyapan bilir zorluklari bir tarifin buraya nakledilisini sürecini .
gaye Allah rizasi olunca deger diyorum .
zira kolayliklara vesile olmak duada yer almak ne büyük mutluluk ne büyük nimet
güzel sözlerin icin tekrar tesekkür ediyorum arkadasim
sende Allaha emanet olasin
O kadar cok sey yazmistim ama, birden bire kayboldu ne hikmetse.
YanıtlaSilSeni gönülden kutluyorum melegim, bizlerle bu kadar cok tarif paylastigin icin.
Rabbim her daim seninle olsun, börekte sahane olmus ellerine saglik canim.
sevgilerimle firdevs
bazen sistemden kaynaklanabiliyor canim
Silrahman razi olsun yorumun icin tesekkür ederim
hakkini helal et zaman ayirip yaziyorsun hep
sevgilerimle
himm hayirli olsun daha nice 500 lere canim benim buda tam benlik ellerine saglik seni cokkk seviyorum bacim kokladimmm
YanıtlaSilgünaydın..Bu tarifi kesinlikle denemek istiyorum. Evde daha önce yarısını pişirdiğim lazanyalar bekliyordu galiba bu tarifle yerini bulacak.Ellerinize sağlık..500 tarifinize ulaşmanızı tebrik ederim.
YanıtlaSilMmm bu guzelmis
YanıtlaSilDenemek lazim ; )