Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Visneli tart ,ve jöle tarifim

Es selamü aleyküm dostlar hayirli hafta sonlari diliyorum 
tarifi dün icin yayinlayacagima söz vermistim 
lakin saglik sebeplerinden malesef ekleyemedim bagislayin ve cokca dua istiyorum .
Dostlar 
tatli tart hamurumuzu  verdim daha önce .ayni tart hamurumuzu kullandim ama birazcik daha kolaylik olsun diye ,sizler icin siviyag kullanarak denedim  ve kakaolu versiyonu olsun diye kakaolu yaptim 
onun  icin bu tart hamurumuzun malzemelerini de yazayim buraya siz hangisini isterseniz onu yapin .
bu pastamiz , kakaolu ve visneli tarif bana ait 
ayni zamanda size tart jölesi tarifinide birakacagim buraya :) her zaman evde bulunmaz cünki.
Dostlar   
sizlerden bir ricam var okuyabilenler bir yasin istiyorum  beni cok mutlu edersiniz okudugunuzu belirttiginiz bir ibare düsmenize gerek yok .gönülden olsun yeter .
ne hikmetse gözlerde problem yasiyorum yagmurlar basladikca agrilar kapiyi caliyor 
inanin  ne yazdigimi su an tam görmem mümkün degil ve bu beni delirtiyor 
dua buyrun bana yanlisliklar varsa af ola 
&
Mlazeme 
tart hamuru (kakaolu )
100 ml siviyag 
125 gr toz seker 
1 pk vanilya sekeri 
2 yumurta 
180 gr un 
20 gr kakao (sekersiz )
1 tatli kasigi kabartma tozu 
4 yemek kasigi süt 
&
Ara dolgu malzemesi 
150 gr krem peynir 
4 yemek kasigi toz seker 
1 yemek kasigi limon suyu 
1 tatli kasigi nisasta 
&
en üst malzeme 
1 kavanoz visne kompostosu süzlmüs hali 350 gr geliyor 
suyunu atmiyoruz jölede kullanacagiz 
&
jöle malzemesi 
1 ymek kasigi patates unu 
4 yemekkasigi seker 
yarim yemek kasigi limon suyu 
1,5 su bardagi visnenin  suyu eksikse su ilavesi ile tamamlayin 
tart hamurumuz da siviyag kullandigim icin asama elbet degisiklik arz etti  
siviyag ile yapacaksaniz cirpma kabinize sekeri ve yumurtayi vanilya sekerini koyup 
yüksek devirde 3-4 dakika cirpin 
daha sonra siviyagi ve sütü ekleyip bir kez cevirin mikserinizi 


mikserinizi durdurup, un kakao ve kabartma tozu karisimini ekleyin .karistirin

unlu karisimi ekledikten sonra fazla cirpmayin, malzemenin bir birine girmesi kafi 
cünki hem malzeme siner ,hemde sert olur hamurunuz 

tereyaginla yagladigimiz, unla her yerini  kapladigimiz kalibimiza döküp spatula ile düzleyelim 
önceden isitilmis 180 derece firinda 20-25 dakika pisirelim . 


firindan cikar cikmaz ,kaliptan servis kabina ters cevirelim, sogumaya birakalim 
tartimiz sogurken de


visneleri süzelim suyunu  atmiyoruz jöede kullanacagiz cünki visneler süzülürken 

cirpma kabina ,krem peyniri ,sekeri, limon suyunu ve nisastayi ekleyip 
yüksek devirde pürüzsüz oluncaya degin cirpalim 

soguyan tartimiza ,peynir karisimini bosaltip ,
spatula ile her yeri esit olacak sekilde düzleyelim 

peynir karisminin üzerine ,iyice süzülen visneleri hafif aralikli dizelim 

tamamen kaplanmis .ama hafif araliklar görünüyor .jölemiz dolacak oralara ;) 

simdi jöle tarifi 
malzeme bölümüne patates unu yazdim .Her evde bulunurmu bilmiyorum .
neden patates unu ?patates unu pistikden sonrada saydam bir görüntüye sahip kaliyor. 
nisasta gibi bulaniklik olmuyor ve su hapsetmesi nisastaya oranla cok daha yogun .
peki nisasta ile olursa ne olur ? bastan belirteyim bulanik olur su miktarinida ilk etapda bir bardak olarak ekleyin kyouluguna göre ekleyin kalanini 
  her ikisini de kullanmak istemiyorsaniz tercih hazirlara kaliyor karar sizin .
benim kullandigim jölem bu ve bana ait bir tariftir 

yapimi ise söyle 
seker, patates unu ile beraber karistirialim üzerine ,süzdügümüz visne suyunu 1,5 su bardagina  su ekleyerek tamamlayalim tam ise sivi miktari süzdügümüz  gerek yok  
limon suyunu da ekleyelim karistiralim .cözülünce tamamen ocaga koyalim 

ocakda karistirarak pisirelim 
kaynama noktasina gelince ,biraz daha ocakda tutup bir kez ortadan kaynamasi yeterli .
altini kapatalim 5 dakika kadar dinlenmeye birakalim .
birden dökersek tartimizin üzerindeki peyniri eritir 

dinlendirdigimiz jölemizi ,bir kasik yardimi ile visnelerin üzerine yavas yavas gezdirelim.
ben kenarlarina da akittim görsellik olsun diye 


jölemizi dökünce sogumaya birakalim tamamen soguyunca üzerine cikolata rendesi yapalim 
tabii sizin arzunuza kalmis fazla cikolata cok cikolata cok cok cikolata :) 
iyidir .
visne cikolata sevmiyorsaniz, ozamaaan 
muzlu ,seftalili,kayisili ne isterseniz dilerseniz üzümle bile .


cirpilmis krema ile üzerine rende cikolata ile enfes olacaktir 
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim 
Muhabbetle 

16 Kommentare:

  1. Ellerine ve gözlerien sağlık. Allah iyiliğiniziversin inşallah. tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ellerin dert görmesin melegim,tek kelime ile harikasin.
    birsey sormak istiyorum canim, tereyagli olan tartla, siviyagli olan tart arasindaki farki yazarsan sevinirim.
    Sence hangisini deniyeyim? sevgilerimle firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. firdevsim .siviyagla olan cok daha hafif
      tereyagli olan daha tok bir pandispanya her ikiside olur ama siviyag tercihimdir .kakosuz yapacaksan un yine 200 gr olmali ama siviyagla yapacaksan dua ile canim

      Sil
  3. melek hanım evvela size bol şifa sağlık temenni ediyorum rabbim hiçbir azamızın eksikliğini vermesin hayırlı şifalar diliyorum .ve yine hem göze hem damaklara hitap tatlılarınız muhteşem görünüyor elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz sefalar getirdiniz sevgili melek
      dualariniz icin amin amin amin ecmain rabbim darda koymasin sizleride
      cok tesekkür ediyorum sagolun dualriniza talibim
      muhabbetle selam ve dua ile

      Sil
  4. Selamun aleyküm melek abla,
    rabbim sifa versin insallah en yakin zamanda yasin okuyacagim senin icin.
    Belki biliyorsundur ama benden sana bir tavsiye hacamat yaptir, tavsiye ederim. Mutlaka sizinde yakinlarinizda vardir hacamat yapan.
    Allaha emanet olun.
    Nurgül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam nurgülcüm rabbim razi olsun .
      insAllah diyorum zira kansizlik belimi büküyor :(
      dua ile ablam

      Sil
  5. Tarifinizi bugun denemistim ben seftali ile yaptim bunun kakaolusuda guzel olur diye dusundum sizde yapmissiniz ellerinize saglik kekin icinden kesip dayanamayarak yedim sade olarakta cok guzeldi backnang

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim .kalp kalbe karsi derler ;)
      Allah c.c. razi olsun cok mutlu ettiniz beni
      dua ile

      Sil
  6. Allahım bu ne şölendir böyle, bakmaya seyretmeye doyamadım :)
    ellerine sağlık, güzel arkadaşım..
    Rabbim şifa ihsan eylesin tüm rahatsızlıklarına..

    YanıtlaSil
  7. Rabbim şafi ismiyle size şifa versin.rabbim daraltmasın genişletsin inşallah.bir derya gibisiniz maaşallah bu kadar becerik ve marifet , bilgi ve bunları bizlerle paylaşmanız sizin ne kadar özel bir insan olduğunuzu gösteriyor.bilgiyi paylaşmak o bilginin sadakasıdır.rabbim iki cihandada sizi aziz eylesin inşallah.her sabah kalktığımda ilk işim acaba bugün ne güzelilker var diye hemen size bakmak oluyor.ne mutluki varsınız!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin amin ecmain
      Allah c.c. sizlerden razi olsun .Rabbim lütfetmis benim gibi bir acize elhamdülillah.
      niyet kolayliklara vesile olup ,hayir dulariniza talip olup ahiret azigini biriktirmektir. kabul buyursun Allah
      cok tesekkür ediyorum selam dua muhabbetle

      Sil
  8. salamaleikum
    bu pastayi birgun onceden yapip dolaba atarsam yinede guzel olurmu
    patates unu yerine speisestarke kulanirsam olurmu
    krempeynirinden kastiniz frischkasemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam
      bir gün önceden yapmaniz sorun olmaz .
      patates unu yerine speisestarke kullanabilirsiniz ama bulanik olacaktir bilginize
      krem peynir evet frischkäse oluyor

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle