Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arpa Sehriye Pilavi

Es selamü aleyküm dostlar .
Bazi yemekler yanina bir eslik adecek tat ister. Bu tad hem ekmek yerini tutsun, hem diger yemegi kombinlesin diye .Bir gün pilav,bir gün makarna, diger gün bulgur derken,
 sürec böylelikle devir daim eder gider .Rabbim yoklugunu göstermesin lakin farklilik olsun istedim 
makananin tadi, pilavin haliyle birlesmis bir tad var tarifimizde bu gün .benceli haliyle elbet .
Malzeme 
2 su bardagi arpa sehriye 
yarim cay bardagindan biraz az siviyag 
1 cay kasigi tereyag 
750 ml su 
tuz karabiber 
&
servis icin 
arzu ettiginiz miktar tulum peyniri 
dogranmis maydanoz 
tenceremize siviyagi koyup ,arpa sehriyemizin bir bardagini ! ekleyelim 

sehriyeyi biraz siviyagla kavuralim yaklasik 1-2 dakika. daha sonra isinan arpa sehriyeye 
tereyagimizi ekleyelim tuz ,karabiber ekleyelim 

sehriyelerimizin rengi koyulasip, tereyaginin koskusunu alinca ,
üzerine kalan arpa sehriyemizi ekleyelim .bir iki kez karistirip suyunu ilave edelim 
kapagini kapatip suyunu tam cekmeden (sehriyeler üste kalmis göz göz oluncaya degin ) 
resimde görüldügü üzere ocakdan alalim 
kapagina kagit pecete koyup dinlendirmeye birakalim. 10 dakika sonun da kasigin sapi ile bir kez karistirip sehriyeleri parcalamadan ama ,tekrar kapatalim kapagini 8-10  dakika da bu haliyle dinlensin 

tekrar kasigin sapiyla karistirin harmanlansin servise hazir beklesin bizleri 

servise sunarken üzerine, ayri bir kapta karistirdigimiz  
tulup peyniri  dogranmis maydanoz ve bol karabiber serpistirerek servise sunun 
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim  
Muhabbetle 

9 yorum:

  1. Canım,pilavın her türlüsünü severim,bu şekilde tulum peyniriylede ayrı lezzetli olur.Senin sitene girince çıkmak istemiyorum:(Tarif fotoğrafların tablo gibi,ellerine sağlık,ağzımızın tadı hiç bozulmasın inşallah,Allah a emanet ol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin ecmain fatmacim rahman razi olsun .
      sizler olmasaniz ,önemi yok yaptiklarimin.
      vesile olmak gaye
      dua ile

      Sil
  2. Bu pilavı çok severim.Annem hep yapardı.Bende 1-2 kere denedim ama güzel olmamıştı.Resimlerle anlatım hoşuma gitti.Ne kadar ayrıntılı anlatılsada görsellik önemli bence.Mutlaka deniycem,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. aleykümselam benden büyük olduğunu düşünerek size abla diyorum ablacım ıch bin 38 jahre aman türkçe öğrenmeye çalışırken almanca unutmuştum =D dün engelli olduğumu anlatmıştım biliyorsunuz herhalde. türkçem biraz bozuk kusura bakmayın=( pilavınız güzel ve basitmiş. denerim inşaAllah.sizi rahatsız edeceğim için özür dilerim. eşime yapabileceğim yaş pastayı söyler misiniz? kolay ve göşterişli olsun. 3kişiyiz. tarifleriniz çok güzel maşaAllah barekAllah. seçmek zormuş yardımcı olursanız sevinirim. Allah'a emanet olun hayırlı cumalar güzel yüreklim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dün yorumu yayinlarken okudum ablam hosgeldin
      ablam ilk önerecegim
      sayfamda bulunan nesguikli pasta
      ruh dünyam pastasi
      portakal jöleli irmikli pasta
      bunlar yapimi zahmet gerektirmeyen ama lezzet konusunda harikadir
      dilerim yardimci olabildim
      facebook hesabin varsa oradan yazabilirsin bana yada emailime yaz.
      daraldigin yerde yardimci olurum ablam
      tariflere iseya burdan tarfi ara bölümünden cikmasssa googleye tarifin ismini yazarak ulasabilirsin .
      muhabbetle

      Sil
  4. Pilav sunum herşey harika ama tabaklarına bayıldım be ismini bilmediğim arkadaş. Allah ne verdiyse hayırla bereketle versin. İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun tüm yorum birakan canlardan .
      ismim melek canim
      muhabbetle

      Sil
  5. Melek hanımcığım ellerinize sağlık pilav da güzeldir eminim ama, fotoğraf harika görüntüden güzel olduğu belli...selamlar (Selma'nın Organik Mutfagı)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle