Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mayonezli Balik Kavurma

Es selamü aleyküm dostlar Hayirli cumalar 
bu gün ki tarifimiz ister salata deyin ister yemek.
 tarifi bana ait bir lezzet yine farkli bir tarif buyrun 
malzeme 
500 gr beyaz etli filet kilciksiz balik 
2 orta boy kurusogan 
1 su bardagi dondurulmus taze bezelye 
3 yemek kasigi mayonez
tu karabiber 
&
1 pk makarna 
servis icin taze roka 
baliklari yikayip kusbasi dograyalim cok kücük olmamali .teflon tavamiza koyalim bu arada makarnayi haslamak icin suyunu koyup kaynatin .kurusoganlari temizleyip baligin üzerine yarim ay seklinde dograyin mayonezi ekleyip tuz ve karabiber ekleyerek ocaga koyun orta atesde

mayonez eriyip balik ile beraber sulanicak .bir iki kez karsitrmak sureti ile pisirmeye devam edin 
üzerine bezelyeyi ekleyip yagina inip kizarincaya kadar pisirin
 kizarma baslayinca ocakta cok tutmayin balik nemini kaybedip kurumasin !.mayonez sayesinde yag ve baharat eklemeye gerek kalmadan cok hos bir lezzet elde edeceksiniz .
makarnayi süzüp sicak olarak olarak tabaklara pay edin 
hazirladigimiz baliktan üzerlerine paylastirip yikanmis roka ile servise sunun 

yemegimiz acil durumlarda hazirlanan bir tat olacak size.. Hem doyurucu, hem besleyici .
Kis aylarinda mutlaka haftada iki kez balik diyenlerdenim .cok cabuk ve lezzetli inanin .
dilerseniz makarnayi önceden hazirlayip bekletebilirisiniz yapmaniz gereken yapismamasi icin bir iki yemek kasigi isittiginiz siviyag eklemek olacak .makarna olmasin derseniz .salatanizin üzerine koyarak tüketebilirsiniz afiyet olsun dostlar dualara talibim cokca ama cook 
Muhabbetle 

7 Kommentare:

  1. Ellerine sağlık ablacığım, şu an mutfağın yolunu tutuyorum ve hemen deniyorum bu tarifi :)

    YanıtlaSil
  2. Canım az önce bende balık yedim, tabii karadenizliler biraz kızacak ama Hamsi tava..Onlar hmsiye balık demiyolar:)) En kısa zamanda bunu da deneyeceğim. Ellerine sağlık..Hayırlı hafta sonları Meleğim..

    YanıtlaSil
  3. Yemeğinize bayıldım elinize sağlık balığı hiç sevmeyenler bile bayılacaktır eminim ayrıca haşlanmış patatesle de harika olacağını düşünüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Balık almalı şimdi..Gerçi bizimkiler kızartmadan başka türlü balık yemiyorlar :(
    Ellerine sağlık canım, Maşallah..

    YanıtlaSil
  5. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglik bizim evde balik cok sevilerek yeniyor insaallah deneyecegim hayirli hafta sonlari backnang

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle