Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rulo Baklava

Es selamü aleyküm dostlar .
sizlere rabbimin izni ile isvicreden sesleniyorum bu gün .kisa süreli bir tatili degerlendirmek amaci ile kactim buraya ;) ve biliyorum burayi biraz ihmal ettim .elbet misafirlikde yeni tarif yapmam mümkün degil .elimde var olan ve bayramda eklemedigim icin bana cok kizacaginiz baklavanin tarifini ekleyeyim dedim .bayram telasinda asamalarini resimlemedigim icin eklememistim aslinda .yeniden yapip sizlerle paylasacaktim su an elimde bu resim oldugu icin tarifini vereyim istiyorum. ilerleyen günlerde  asamalari resimleyip düzetlme  yapayim insallah. ister asamalari bekleyin, ister uygulayin artik .aslinda cok detayi yok tarifin anlatim tarzi ile hayata gecirilebilecek bir tarif .
miktari dikdörtgen bir borcam tepsi icindir yapimi cabuktur kitirligini kaybetmeyen yendikce yenen bir tarif oldu kendileri ;)tarif bana ait 
Malzeme 
400-450 gr un 
1 yumurta 
yarim cay bardagi siviyag 
1 cay bardagi süt 
1 yemek kasigi sirke 
1 cay kasigi silme kabartma tozu 
bir fiske tuz 
&
ic malzemesi 
1 su bardagi tepeleme dogranmis ceviz hafif iri kiyim 
siz dilerseniz findik badem yada sam fistigi yapabilirsiniz arzunuza kalmis 
&
aralari yaglamak icin 1,5 cay bardagi siviyag 
bezeleri acmak icin 1 su bardagi un, 1 su bardagi nisasta karisimi 

serbet 
4 su bardagi seker 
5 su  bardagi su 
ceyrek limonun suyu 
yapilisi 
Öncelikle serbetimizi hazirlayalim sekeri ve suyu bir tencereye kayalim kaynamaya baslayinca limonu sIkip 12 dakika kaynatalim ilimasi icin bir kenarda bekletelim .
tüm hamur malzemelerini bir kaba koyup, iyice özlesene kadar yogurun.( unun cinsine göre süt miktari degisebilir) kulak memesi kivamindan biraz sert bir hamur olmali .
hamurumuzu yogurduktan sonra yarim saat dinlendirim 10 tane esit bezeye ayiralim 
iki etap olacak hamurumuz beserli gurup olarak kullanacagiz tatlimizin yapiminda
 ilk bes taneyi hazirlamak icin 
her bezeyi oklava yaklasik 60 cm capinda yuvarlak acalim her actigimiz yufkamizi düz bir zemine koyup üzerinin her yerini firca ile yaglayalim atigimiz deger bezeyi üzerine koyup yaglayarak en son besinci bezeyi de koyup onuda yagladiktan sonra elimizin genisliginde uzun seritler keselim .kestigimiz uzun seritin bir kenarina ic harcimizdan koyup düz role olacak sekilde iki kez kivirarak sarip keselim. tekrar kestigimiz yerden ceviz koyup yine saralim. böylelikle seritleri bitirelim. yaglanmis borcam tepsiye dizelim. kalan diger bezelerede ayni islemi uygulayarak hamurlarimizi bitirelim .firini 200 dereceye isitalim kalan yag ile tepsideki tüm baklavalarin üzerini yaglayalim .isittigimiz firinda kizarincaya kadar pisirelim .pisen baklavamizi firinda alip 5-8 dakika dinlendirip ilik serbeti üzerine gezdirelim. serbet miktarini ben bol tutuyorum kurumasindan evladir diyerek ;) soguyunca servise hazirdir dostlar afiyet olsun .Hakkinizi helal edin bir dahaki yapim asamalari ekleninceye kadar olan sorularinizi yorum kutusuna birakabilirsiniz .dualriniza talibim 
Muhabbetle 

16 Kommentare:

  1. El açması baklava... Harika görünüyor. Şekliyle de çok güzel. Ellerine sağlık ablacım. İsviçre'ye selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim denizim mutlaka denemelisin bu tadi .aleyküm selam

      Sil
  2. ellerine sağlık farklı güzel bir tarif
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık harika bir tatlı bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. hımmm cazip bir tarif..:) denerim en kısa zamanda İnşallah..
    ama bir şey takıldı aklıma: şerbetin suyu şekerden fazla, şerbetin kıvamı baklavayı olumsuz etkilemedi mi ?
    Hayırlı Cumalar canım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynurum tesekkür ederim bacim .bu sorun ile bir konuyada aciklik getireyim .türkiyede satilan toz sekerler buradakinden hem az tatli, hemde yogunlugu az.
      serbetin 4x4 yapilmasini öneririm bilahire tarifin yazilisina ekleyeyim
      hatirlattigin icin sagol bacim
      muhabbetle

      Sil
  5. HAMARATIM UZUN ZAMANDAN BERİ ZİYARET EDEMEDİM SENİ,
    BAKIYORUMKİ HER BİRİ BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞEYLER YAPMIŞSIN YİNE
    ELLERİNE SAĞLIK Bİ TANEM
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah sengülüm
      bende gelemedim hakkini helal et bacim .tüm yorumlarin icin sonsuz sükran
      selam ve dua ile canim

      Sil
  6. Aşklarımmmmmm nasılsınız kim demiş bir kalpte bir sevgili olur diye önce yaradan sonra kızçem ve sizler abemmmmmmmmmmm abemm nasıl kızım sen hepiniz nasılsınız özledik sizi kocamannn öpüyoruz..... not: şu resimleride maille atta özlem giderelim çok özledikkkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kugum benim asil sultan
      o özlemi birde sen sor bize .hepimiz sagligina duaciyiz ayni zamanda dualarini bekleriz
      gönderirim insAllah gülüm kucakladim özlemle

      Sil
    2. 1 kasım:)Bu mesaj özeldiydi :)) neysem olmuş artık:))))))) artık

      Sil
  7. Canım Meleğim ellerine o güzel marifetli ellerine sağlık. Bereketli olsun sofraların. Sevgilerimle ablacığım..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle