Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sucuklu Ispanak Yemegi

Es selamü aleyküm dostlar 
kisacik zamana hemen bir tarif getirdim .kolay ama Rabbimin izni ile lezzet garanti 
tek arzum bu yemeginiz de kullanacaginiz sucugunuz mutlaka baharatli olmali 
hele ki ev sucugu olsa derim ki bak kaymak :))  tadina doyulmayacak ,
cocuklar anlamayacak ama lezzete lezzet katacak 
Malzeme 
500 gr ispanak (temizlenmis hali )
2 orta boy kurusogan 
3 dis sarimsak 
yarim cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi biber salcasi 
4 parmak büyüklügünde sucuk 
2 orta boy domates 
3 yemek kasigi iri bulgur 
1 yemek kasigi limon sirkesi 
1 tatli kasigi seker 
1 tatli kasigi yemeklik toz kirmizibiber 
250 ml su 
tuz 
ispanaklarimizi güzelce yikayip suyunun süzülmesi icin bir kenarda bekletelim onlar süzülünce irice dograyalim  ocak kenarinda beklerken ispanaklarimiz .biz  soydugumuz soganlari, sarimsagi ,zarini cikardigimiz sucugumuzu 

mutfak robotuna koyup,ezilmeden kiyma kivamina gelecek sekilde cekelim 

tenceremize siviyagi üzerine cektigimiz sucuk ,sogan ve sarimsak ,karisimini ,salcamizi ilave edip 
ocak da iki dakika kadar kavuralim .üzerine sekeri, toz biberi serpistirelim 

dogradigimiz ispanaklari ocaktan tencereyi cekerek tencereye ilave edelim .
üzerine 

sirkeyi, kabuklarini soyup cekirdeklerini ve suyunu cikardigimiz domatesleri iri sekilde dograyalim 
bulguru serpistirelim. tuzunu ilave edip, kapagini kapatalim. ispanaklar sininceye kadar bir iki dakika bekleyelim. kapagi acip karistiralim yine 2-3 dakika karistirarak harmanlayalim, zedelemeden ispanaklari ezmeden ama . üzerine suyu ilave edip kapagini kapatalim. 12 dakika yeterli bir süre orta ateste pisirelim 

pisme sonunda, bir on dakika kendine gelmesi icin yemegimize zaman taniyalim.
 dinlensin tadlar bir birine sinsin. kapagini yarim acik sekilde birakmayi unutmayin
 zira pisme devam ettigi icin eriyebilir ispanaklarimiz 

servise sunarken yaninda yogurdu ve ekmegi olmali 
aci bibermi sucugumuz zaten aci ;)) 
afiyet olsun dostlar dualara talibim tarif elbet bana ait .sonsuz sükürler olsun rabbime 
Muhabbetle 

8 Kommentare:

  1. Ellerinize sağlık. Bayıldım bayıldım.. İnşallah deneyeceğim. Ispanak yemeğide bu kadar lezzetli olurmu olur ? Nefisss.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik yiyenlere afiyet sifa olsun sevgiler backnang

    YanıtlaSil
  3. CANIM ÖZLEMİŞİM SENİ ZİYARET ETMEYİ
    ELLERİNE SAĞLIK Bİ TANEM
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
  4. ıspanağın her çeşidine bayılırım böylesinide mutlaka deneyeceğim .melek hanım elinize sağlık...ıspanaklı böreğede yakışır sanki denemek lazım.

    YanıtlaSil
  5. ben işitme ve konuşma engelli bir bayanım. çok güzel tarifleri veriyorsunuz maşaAllah barekallah. cahide sultan sitesinden sonra sizin sitenizi de beğeniyorum. ben de almanyada doğdum büyüdüm sonra kayseriye dönüş yaptık. eşimin doğum günü için pasta tariflerinize bakıyorum ama şaşırıp kalıyorum maşaAllah çok güzel zo olanları ya yapamazsam diye korkuyorum. memur olarak çalışıyorum. işim biter bitmez sizi takip ediyorum=)kucak dolusu sevgiler Allah'a emanet olun

    YanıtlaSil
  6. Şuan ocakta, yapıyorum :) Ellerine sağlık Melek ablam :) ♥

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık ....size üye olmaya çalıştım ama beceremedim olmadı galiba... facebookdan(Organik tarifler) ve instagramdan(Selma'nın Organik Mutfağı) takipteyim sevgiler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim .blogunuzu ziyaret ettim ;)
      selam ve dua ile

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle