Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carsaf Böregi Benceli

Es selamü aleyküm dostlar 
bugün carsaf böregi var tarifimizde yapimi zahmetli degil oldukca hizli ama lezzet ayni .
cok eski tariflerden üye oldugum bir forumda bir arkadas paylasmisti ogün bugündür bundan baska carsaf böregi yapmadim .ic malzemesini sizler ne isterseniz onu kullanin ben ispanaklisini yaptim
dilerseniz peynirli dilerseniz kiymali yada patatesli  
Malzeme 
hamuru icin 
1 su bardagi süt 
1 su bardagi su 
yarim su bardagi siviyag 
1 küp yas maya 
2 yemek kasigi seker 
1 tatli kasigi tuz 
yaklasik 850 900 gr un türüne göre degisebilir 
&
ic malzemesi 
800 gr ispanak 
300 gr beyaz peynir 
tuz karabiber 
4 yemek kasigi sivi yag 
&
hamurlara sürmek icin siviyag yaklasik yarim su bardagindan biraz fazla 
&
en üzeri icin 2 yumurta sarisi 
1 yemek kasigi siviyag yumurtaya karistirmak icin  
öncelikle hamurumuzu hazirlayalim .yogurma kabina sivi malzemeyi siviyagi koyup sekerle birlikte 
mayayi icinde cözdürelim .en son un ve tuzu ekleyelim .unun kalitesi kivami etkileyebilir 
800 gr kadarini koyduktan sonra geri kalani yavas yavas ekleyelim .kulak memesi kivaminda bir hamur olmali .ilik bir ortamda üzerini örterek mayalanmasi icin bekletin .

bu arada ispanaklari temizleyelim sulari süzülünce hafif iri olarak dograyalim .
temizlenmis hali verdigim miktar olmali .
tavaya sivi yagi koyup ispanaklari cok fazla ölmeyecek sekilde tuz ve karabiber ile kavuralim 

benim araya karisan bir sebepten dolayi 
biraz fazla ocakta kaldi ispanaklarim .
ama siz biraz diri birakin soguyunca üzerine beyaz peyniri ufalayin üzerine sürecegimiz yumurta sarilarinin beyazini ispanagin icersine eklemeyi unutmayin ;) sarisi üzerine beyazi harcin icersine 

mayalanan hamurumuzu iri mandalina büyüklügünde 18 esit parcaya bölelim her bezeyi tabak büyüklügünde acalim üzerine her actigimiz bezeye bol miktarda siviyag sürüp bir kenarda 15 dakika bekletelim 

beklettigimiz haurlarimizi elimizle yagli zeminde cekerek büyütelim oldukca büyük olmali gittigi yere kadar derlerya sinirlari zorlayin ne kadar ince okadar iyi .elinizle hafif yaglayin harci koymadan 

harcimizdan biraz koyup esit olarak dagitalim .bir kenarindan rulo seklinde saralim 

ben kisi basi yaptim servisi daha rahat oluyor. zamandan dolayi cok fazla özenemedim  :(
rulomuzu yuvarlak spiral seklinde dolayip yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla koyalim .siz tepside tüm yapmak isterseniz,tepsinin  ortasindan baslayarak etrafina hazirladiginiz bezeleri sarin 
üzerine yumurta sarilarini siviyagla karistirip hazirladigmiz hamurlarin üzerine sürüp

isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirin 

ilik olarak servise sunun .eminim cay cokdan demlendi
Afiyet olsun dostlar dualara talibim cok ama cok 
Muhabbetle 

14 Kommentare:

  1. bu böreği zor olduğu için hep çekinirdim yapmaya ama böyle denicem.teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil
  2. Canım becerekli meleğim benim ellerine sağlık şahane olmuş. Afiyetle, bereketle ye..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. elinize emeğinize sağlık bayılırım çarşaf böreğine ama ben bu şekilde hiç denemedim ilk hamuru bu şekilde yapıp tepsinin ortasına kouyorum diğerlerinide onun etrafına doluyorum. bu böreği yedikten sonra hazır yufkalı börekleri beğenmez oldum buzluğumdada var şuan ıspanıklısı :) bir daha ki sefer bu şekilde yapayım ikramlık güzel durur :)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Emeginize saglik harika olmus...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize saglik,cok güzel gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  6. aleykümselam melek ablam. ben de aynısını yapıyorum. yalnız oklavayla açarım. bu sefer elimle büyütmeye çalışırım inşaAllah. oklavayı yıkamaktan kurtulmuş olurum en azından=D kusura bakmayın şaka yaptım. harika görünüyor Elleriniz dert görmesin. ves-selam;)

    YanıtlaSil
  7. Mmm harika :)
    Ellerine saglik afiyetle...

    YanıtlaSil
  8. Ellerin dert görmesin melegim, Böreklerin cok güzel olmus.
    insaallah deniyecegim firdevs

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık çok ama çok nefis oluşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Akıl akıldan üstündür.Güzel uygulama.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım, pek güzel olmuşlar..
    Rabbim zorlarını kolay eylesin, yardımcın olsun her daim..
    Aşure günün de mübarek olsun..(Dün pek rahatsızdım, aşure gününü gecikmeli olarak tebrik edebiliyorum ancak..)

    YanıtlaSil
  12. Hmm çok lezzetli görünüyorlar :)
    Bu arada üyenizim blogunuz çok hoş banada beklerim :)
    www.announcerman.com

    YanıtlaSil
  13. Öyle güzel görseller ve tarif ki burdan kokusunu alabiliyorum ellerine sağlık Melek.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Tarifinizi denedim ve bu boregi ilk defa yapmama ragmen cok lezzetli oldu.Herkes tarafindan cok begenildi.Allah razi olsun

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle