Es selamü aleyküm dostlar hayirli nurlu cumalar hepimize
af ola kelam yine kisa tek arzum cok dua talebidir .Bu pastayi ilk kez nurgülümün dogum günü icin hazirlamistim. ama resimleri yanlislikla sildigim icin bir kez daha yapinca ekleyeyim artik düsüncesiyle beklemeye alinmisti .Pastamizin ismi dostlarin bas harfinden kombin yapilarak kelime oyununa dönüstürülüp cikan kelimeyi koyduk .Semazen oldu ismi sevgili suzanimin kelime kombini oldu kazanan
TARIF BANA AITTiR
malzeme
pandipanyasi icin
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su baradigi un
4 yemek kasigi kakao
4 yemek kasigi süt
1 pk kabartma tozu
&
krema malzemesi
2 pk vanilyali puding
1 su bardagindan biraz eksik seker
4 bardak portakal suyu
2 poset krem santi
1 su bardagi süt
1 kücük kutu konserve mandalina (süzülmüs hali 170 gr )
1 cay bardagi kekleri islatmak icin portakal suyu
üzerini süslemek icin
&
beyaz cikolata
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim.26 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kapalayalim yumurta ve sekeri cirpma kabin da beyazlayincaya kadar cirpalim. mikseri kapatip .icersine
bir kapta ayri olarak karistirdigimiz un,kakao,ve kabartma tozu karisimini
cirptigimiz malzemeye süt ile birlikte ekleyip bir iki kez daha karsitiralim
kaliba bosaltip düzleyelim
isittigimiz firinda pisme sonuna dogru kürdan testi yaparak pisirelim .25 dakikada sonra kontrol edebilirsiniz pisen keki sogutma teline alip kagidini cikatarak sogutalim
daha sonra soguyan keki ortadan bir kez keselim hazir beklesin bizi .
3 bardak portakal suyunu ocaga koyup kaynatalim. ayri bir kapta puding ve sekeri bir bardak portakal suyu ile eritelim kaynayan tencereyi
ocaktan cekip erittigimiz puding tozunu karistirarak kaynamis portakal suyuna ilave edelim.
tekrar ocaka koyup bir kez ortadan kaynayincaya kadar tutup ocagin altini kapatalim .
pudingimizde iyice soguyuncaya kadar beklemeli ama arada karistirmak suretiyle !!
soguyan pudingimizi simdi santi ile karistirma zamani .krem santiyi bir bardak süt ile iyice cirpin (soguyan pudingimizden bir su bardagi ayiralim üzerini süslemek icin kullancagiz)
geri kalanini kasik yardimi ile kremsantiye ilave edip iyice karistiralim
soguduktan sonra ortadan kestigimiz kekimizi pastayi saklayacagimiz kaba bir tanesini koyup
1 cay bardagi portakal suyunu kasik yardimi ile yarisini bir kekimize diger yarisini diger kek kullanarak kekimizi islatalim
dolguyu muntazaman yapmak icin kelepceye ihtiyacimiz var eger yoksa cemberiniz siz kalibinizin kelepcesini takabilirsiniz .hazirladigimiz santili pudingimizin bir miktarini (yaklasik yüksekligi bir parmak olacak)
kekimize sürelim
santili karisimin üzerine süzdürdügümüz mandalinalarimizin 12 tanesini bir kaba ayirip
geri kalanini serpelim santili karisimin üzerine yine bir miktar santili (yine bir parmak yükseklikte olsun) karisimdan koyup mandalinalarin üzerine spatula ile düzleyelim
diger islattigimiz pandispanyayi alip santinin üzerine kapatalim
elimizle biraz bastiralim ki tutsun alttaki malzemeyi
buzdolabinda yarim saat bekletelim daha sonra kelepceyi cikaralim
geri kalan santi ile pastamizin her yerini kaplayalim üzerini arzu ettiginiz sekilde süsleyin 12 tane ayirdigimiz mandalina ve rendelenmis beyaz cikolata ile süslemeyi ihmal etmeyelim portakal ile hos bir kombin oluyor .buzdolabinda en az 6 saat dinlendirelim
bir gece öncesi her zaman lezzet garantidir insAllah .
dilimleyerek servise sunabilirsiniz
Afiet olsun dualara talibim dostlar cok ama cokca
Muhabbetle efendim
süper olmuş. ADIM ADIM ellerineize sağlık..
YanıtlaSilHayirli cumalar melegim,
YanıtlaSilpasta her zamanki gibi muhtesem görünüyor.
ellerin dert görmesin can. sevgilerimle, firdevs
of off offf diyorum :)) anlaşılmıştır sanırım ne demek istediğim :)) Maşallah arkadaşıma...
YanıtlaSilRabbim yardımcın olsun, ellerin, kolların, canın dert görmesin İnşallah..Hayırlı Cumalar...
Ellerinize sağlık ablacım gerçekten de çok yetenekli bir ablamızsınız.
YanıtlaSilselam ve dua ile kalın...
Hayırlı cumalar canım mımm nefis görünüyor ellerine sağlık ,
YanıtlaSilaleykümselam canım, çok güzel görünüyor maşaAllah barekAllah. sanatçı mısınız? çok güzel süslüyorsunuz.40yıl düşünsem aklıma gelmezdi. benim kelepçeli kek kalıbım vardı. ama güzel kabarmadığı için sinirlenmiştim çöpe atmıştım zavallı kalıbımın ne suçu vardı=( kalıpla ilgisi yok değil mi ablacım? tly dnz
YanıtlaSilSöz bitti bende Sevgili Melek .Tüm tariflerin çok güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSilDostlukla
mmm harıka olmus leziz görunuyor sevgıler
YanıtlaSilhayirli cumalar ellerinize saglik Pastanoz cok güzel görünuyor size bir sorum olacakti Hazir portakal suyu yoksa kendinizmi taze olarak sikip yaptiniz tsk ederim hayirli aksamlar
YanıtlaSilister taze sIkIlmis isterseniz hazir ama mutlaka saf portakal suyu kullanabilirsiniz
Silnektar olmamali kesinlikle
ben tesekkür ederim
Bakmaya kıyamadım nasıl bir güzellik ellerine sağlık çok şık görünüyor! yemeye de kıyılmaz her halde sanat eseri gibi olmuş maşaAllah! :) çok beğendim.
YanıtlaSilHepinize ayri ayri tesekkür ediyorum canlar Rahman razi olsun .
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilwww.akcahan.blogspot.com
Ellerinize sağlık, çok hoş...
YanıtlaSilSemanur Yavuz
Eline saglik mandalinli portaklli nefis canim eline emeklerine saglik. bendede var bir tarif bekliyor ya nasip.
YanıtlaSilEllerinize saglık bir pasta. Kolik olorak denemek istiyorum krem şantinin hepsinimi koyuyorsun yoysa süslemek için şantiden ayırdınmı
YanıtlaSiltesekkür ederim araya kullandigimizdan sonra kalan tam kaplama ve süsleme olarak kullandim araya ilk katta bir parmak kalinlikta olacak sekilde miktar koydum üzerine mandalina yerlestirdim .tekrar santi ile kapatip, yine bir parmak kalinlikta olmali santili kapama.
Silüst keki koyduktan sonra kalan santi ile hem kapladim hem süsledim araya kullandigimiz miktardan sonra kalan santi karisimi nerede ise tam geliyor miktar olarak
kolay gelsin dilerim beyenilir .sevgilerimle
Senin bu pastalarına bayılıyorummmmm:)
YanıtlaSilYutkuna yutkuna ayrılıyorum sayfanda:)
Ellerine sağlık canım,yine muhteşem görünüyor.
Seyirlik olmus masallah
YanıtlaSilKim yediyse afiyet olsun ;)
Yiyenlere afiyet olsun. Insaallah yemek nasip olur sehir olarak yakinsayilirz. Selamlar sevgiler backnang.
YanıtlaSilEsselamu aleykum,
YanıtlaSilsanat eseri gibi bir pasta olmuş,emek çok,sonuç muhteşem,
elinize sağlık,sevgilerimle...
gerçekten sanat icra ediyorsunuz ellerinize sağlık. hayranlık duymamak elde degıl. peki bu güzelliğin üzeri nasıl bu kadar düz, bunu nasıl başarıyorsunuz bir püfü varmı :) ayrıca verdiğiniz diğer püfler için de Allah razı olsun, sevgıler
YanıtlaSil