Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Balikli Pogaca


Es selamü aleyküm dostlar hayirli nurlu geceleriniz olsun .
son zamanlarda uyku ile problemim olunca, gündüz verimim oldukca düstü .öyle ki gün geliyor yemek yapmaya mecalim kalmiyor.dünde öylesine aksam üzeri valideye hap almazdan evvel verebilecegim cabuk ama yemek niyetine gecebilecek birseyler yapma düsüncesi varken kizimin sevdigi baligi yapmaya söz verdigim aklima  gelince yüzümü burusturdum ne yapabilirim derken 
ikisini birlesiminden ortaya bu tarifim cikti .
yanina bir salata ile gayet güzel bir ögün oldu .biliyorum su an yüzünüzü burusturdunuz balik ve pogacamiiii nasil olur ?? niye olmasin ?? denemeden sonucu bilmek mümkün degil  :D
mayali ile ugrasmayacagiz 3.2.1 pogacanin malzemesine kücük bir kac ekleme ile  bu sonuca ulasacagiz yolluk,is yeri icin,okul icin ,gayet güzel bir altarnatif sizlere
 ben bir pk balik kullandim buradaki paketler cesitli gramajlarda 
Malzeme 
1 yemek kasigi biber salcasi 
1 cay kasigi karabiber 
1 tatli kasigi kekik 
1tatli kasigi pul biber 
 1 cay kasigi sogan tozu yoksa kullanmayabilirisiniz 
tuz 
1 pk iglo parmak balik 12 adet
üzeri icin 
galeta unu 
un harici ek malzemelerle yogurma kabina koyup iyice karistiralim 
yani 3.2.1. pogaca hamuru malzemelerine ek olarak salca, karabiber, kekik, sogan tozu, pul biber karisimi hazirliyoruz ciprma teli ile iyice karistiriyoruz 

üzerine unu ekleyip,

 3.2.1. pogaca hamuru seklinde yoguruyoruz 

yogurdugumuz hamurumuzdan mandalinadan büyük koparip, elimizin genisliginde aciyoruz 
icersine buzunu cözdürdügümüz! baligimizdan bir tane koyup 

resimde görüldügü üzere kapatip kenar köselerini de kapatiyoruz 
firin tepsisine koymadan evvel galeta ununa bulayip 


yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz .pogacalarimizin üzerine keskin bir bicakla cizikler atiyoruz 
(baligin buharindan hamurlasma olmamasi icin yapiyoruz bunu )

isittigimiz180 derece firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoruz .hamurumuzun tümüne balik yeterli gelmiyor yaklasik 5-7 tanede yuvarlak pogaca seklinde bos yaptim.onuda servis olarak ortadan kesip icersine kasar ve pastirma esliginde servis yaptim 

olurmu yaaa demeyin benceli iste yine ;) bir kez deneyin derim .salata mutlaka olmali.
afiyet olsun dostlar dualara talibim 
muhabbetle  




18 Kommentare:

  1. Balığı çok sevmem ,ama sen yaparsında yemem mi canım benim ellerine sağlık. öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. merhaba melek hanim blogunuzu cok begeniyorum özellikle de pastalarinizi cok begeniyorum zamanim oldukca takip ediyorum kolay gelsin serpil miltenberg den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba serpil firsat bulmusken cevap yazayim istedim hakkinizi helal edin .
      hep istesemde son zamanlarda zamanla yarisiyorum yorumlari cevapsiz birakiyorum :(
      cok tesekkür ederim sevgilerimle ..

      Sil
  3. Melek ablam bu tarif biz Karadenizlilerin seveceği cinsten olmuş.. Biz burda yaparsak balığı kızarttıktan sonra kullanacağız değil mi? Ellerine sağlık becerikli hatun selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canim bizde sevdik .
      ablasi iglonun parmak baliklari ön kizartmaya tabii tutulmus oluyor ve pisirme süresi uzun oldugundan pisiyor bilerek pisirme süresini uzattim ben endisen olmasin balim .dilerim beyenirsin yaparsan sonucu paylasmani diler gönlüm
      sevgilerimle

      Sil
  4. aleykümselam güzel yürekli ablacım, allah hayırlı şifa versin. tadı güzel mi bilmem. ama çok güzel görünüyor bi denemem lazım. aynı günde mi tüketiyorsunuz? ertesi güne kaldığı zaman tadı ve taze aynı oluyor mu? işe götürmek için soruyorum. sevgilerimle tly dnz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldin ablam .amin ablam cok sagol .
      mmkünse ayni gün tüketilmesi daha saglikli ablam bekletmeye gelmez balik
      yap ve ayni gün tüket derim .
      selam ve dualarimla

      Sil
  5. ben cok saskinim Melegim ne kadar orjinal tarifler yapip paylasiyorsun harikasin bitanem ya :) zuzu kurabiyelerine yorum yapmaya geldim takili kaldim bu nefis pogacalarina :)) opuyorum seni gonlumun Almanya subesi Rabbim'e emanetsin ins..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gönlümün avusturalya subesi hosgeldin can .
      acizane yürege gelenleri paylasiyorum gülüm Rabbimin lütfu bu acize .
      sizlerin beyenisi ile deger kazaniyor .bende özlemle sarildim gönülden gecene amin dedim Rahman nasip eyleye sarilmayi .
      muhabbetle can. en emine degerli emanetlerimdensin

      Sil
  6. İLK DEFA DUYDUM DENEMEK LAZIM
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel bir Tarif.Elinize saglik.pogacalarinizi pisirirken firini sadece Altan mi isitiyorsunuz yoksa altli üstlü beraber Mi? Cevap icin cok tesekkürler.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim sule hanim .
      firin alt üst isitmada beraber olmali .
      sevgilerimle

      Sil
  8. canım Meleğim ellerine sağlık, ne özgün, ne değişik, ne faydalı tarifler paylaşıp her seferinde şaşırıyorum marifetine. Ellerin ve yüreğin dert görmesin. Sofraların bereketle dolsun taşsın. Öptüm güzel yüreğinden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun canim .rabbimin lütfu iste .amin ecmain
      iyilestinmi biraz ?? dualarimdasin
      muhabbetle sarildim can

      Sil
  9. Ellerine saglik melegim,, degisik ve nefis görünüyor.
    Salca hamura cok güzel renk katmis. sevgilerimle, firdevs
    .

    YanıtlaSil
  10. Bunu hamsiyi kızarttıktan sonra böyle yapsak nasıl olur diye düşünmekten kendimi alamadım ;)
    Ellerine sağlık bir tanem..Aklını seveyim..ekmek arası balık olmuş gerçekten de :))
    Allah'a emanet...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle