Es selamü aleyküm dostlar .hayirli cumalar dilerim ümmeti muhammede s.a.v
cok fazlaca ara verdigimi bilmekle berabe, aciklama yapmayi da su durumda gereksiz görmekteyim .
zira anlatip dillendirmek bazen gereksizdir..cok konusmak insani zor durumda birakabiliyor .
hemen bir pasta tarifi birakmak istiyorum sizlere .tarifi bana ait pastamizin .görüldügü kadar zor olmayan ,tadi hafif ,arzu ettiginiz her meyve ile konseptini degistirebileceginiz bir tarif .göze bu sekliyle nasil hitab ediyor bilemiyorum .Ben bir delikanlimiza yaptim pastamizi.O adam olma yolunda attigi adimlari anlatan bir konsept olsun istedim .pasta sahibi aslinda sormadi neden kirmizi beyaz neden bu kareler :) olsun ama anlamini ben biliyorum .bir iki tanesini birakabilirim buraya ;)
ergenlige gecis elbet zorlarini beraberinde getiren yaslarin baslangicidir anlamak ,anlasilmak degisken ruh halleri . bir dönem sürer bu bunu anlatan delikanli tabiri dir .
delikanli degince aklima kirmizi geldi
kirmizini ani cikislari, kareler durumlari yasanan anlari ifade etsin istedim. beyazligi ailenin sevenlerinin sabrini , kirmiziyi ise delikanlimizin canlilik heves arzulari bazende öfkesini ifade etsin istedim. araya koydugum 14 dün etrafini saran ünlem isaretleri ise ona davranista birazcik anlayisli olmayi gerektirdigini hatirlatsin istedim .cok sacma gelebilir . ne yapayim duygularimi söylemek istediklerimi pastaya yansitiyorum ben ifademle bazen yanlis anlasilmalara sebep olmakdan iyidir diyorum .
anlamak bazen bir bakis bile cok sey anlatirken konusmadan bir coksey anlayabilir ve anlatabilir insan.
Malzeme
pandispanya bir büyük firin tepsisi icin
6 yumurta
6 ymek kasigi su
1 su abrdagi seker
150 gr un
150 gr nisasta
2 tatli kasigi kabartma tozu
&
dolgusu icin
500 gr dondurulmus frambuaz
1 su bardagi seker
1 pk vanilyali puding
1 su bardagi su
1 poset kremsanti
1 su bardagi süt
&
üzerini süslemek icin
2 poset kremsanti
1 su bardagindan biraz fazla süt
200 gr beyaz cikolata
frambuaz receli
firini 190 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim .malzemeleri ayarlayalim un ve nisasta kabartma tozu bir kapta karismis olmali ayni zamanda elenmis tabi
seker su ve yumurtayi mikserinizin en yüksek devirinde tam bes dakika cirpin
daha sonra mikseri kapatip unlu karisimi ilave edin karistirip yüksek devir olmasin mikseriniz ama
yagli kagit serilmis tepsiye döküp düzleyin isittigimiz firinda yaklasik 20 dakika pisirin firina göre degisiklik arz edebilir gözünüzü üzerinden ayirmayin
firindan pandispanyamizi alip hamur icin kulandiginiz bir mutfak bezine toz seker serpistirin yaklasik
4 yemek kasigi hemen pandispanyayi kagidindan tutup bu beze ters cevirin .altindan pisirma kagidini cikarin .sogumaya birakin .
pandispanmyamiz soguyunca varsa cemberinizi yoksa pasta kalibinizincemberini koyarak ölcü alin pastamizin cabi 28 cm olmali biraz bastirarak cemberi iz birakin
cikardiginiz yuvarlak tabani saklama kabina koyup yada kalibiniza cemberi tekrar gecirin
frambuzalari cözdürmeden bir tencereye koyup üzerine sekeri serpistirin .seker eriyip frambuzalar kendi suyu ile cözülünce bir iki tasim kaynatip
dar delikli bir süzgecten gecirelim cekirdeklerini atalim .
frambuazi tekrar tencereye koyalim .su ile birlikte pudingi inceltip ocaktaki frambuaza ekleyip koyulasincaya kadar ocakta tutalim bir iki tasim kaynamasi kafi sogumasi icin bir kenarda bekletelim sertlesmesine müsade etmeyin ama biz pandispanyamizi keserken sogumus olacaktir zaten
yuvarlak taban cikardigimiz pandispanyamizdan geri kalan hamurumuzu iri küpler seklinde dograyalim
cok iri olmayacak ama dagilacak kadarda kücük olmamali .
12 tanesini üzeri icin ayiralim gerisini pastamizini icersine dolgu olarak kullanacagiz
soguyan pudingimizden 3-4 yemek kasigi taban pandispanyamiza sürelim
1 poset sanitimizi süt ile cirpalim biraz ondan biraz sundan islemi basliyor simdi .
mermer deseni vermek icin bu gerekli .biraz pudingden santimize ekliyoruz tel ile ara ara karistiriyoruz
dogradigimiz pandispanyamizdan biraz ekliyoruz ar ara
biraz karistirip yine puding ekliyoruz böyle böyle malzemeyi harmanliyoruz .
hazirladigimiz harcimizi cember takdigimiz pandispanyamizin üzerine dolduruyoruz
daha sonra diger 2 poset santimizi süt ile cirparak hazirlayalim
pastamizin en üzerine biraz kalin bir katman halinde sürelim santimizi
kalan santi ile pastamizin her yerini kaplayalim
yaklasik yarim saat dinlendirelim soguk bir yerde. daha sonra cemberi cikaralim
en üzerine kullandigimiz küp pandispanyalarimizi benmari usulu erittigimiz beyaz cikolata ile kaplayalim
bir tel üzerine koyarak yapalim bu islemi, zira altina damlayan cikolatayi,üzerine kullanacagimiz kirmizi süsleme icin kullanacagiz. donmadan hemen ayri bir celik kaba bosaltalim alta akan cikolatamizi .
küplerimiz donarken alttan aldigimiz cikolatayi recel ile birlikte iyice karistiralim donma olayi baslarsa hafiften isitabilirsiniz
buzluk posetinine doldurup ucunu kesin .daha sonra dilediginiz gibi bu cikolatali harcinizla süsleyin .
pastamizi buzdolabinda en az 4 saat dinlendirip servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim .
bir noktaya deginmeden gecemeyecegim .tariflerimi evirip ceviren kisiler yayinladiklari reklamlardan köse olsalarda Allah katinda eser bana nasiptir .kimse bunu bilmesede ben biliyorum
tek temnnim insAllah duada yer aliyorum ben ahiretimin düsüncesindeyim aziksiz koymayin beni
Muhabbetle
ELİNE SAĞLIK CANIM NEFİS:)))
YanıtlaSilçok güzel tıpkı diğer pastalar gibi ellerinize sağlık.sizi izlemeye aldım bana da beklerim.Allah'a emanet olun.sevgilerimle....
YanıtlaSilNe kadar güzel olmuş böyle..hem görüntü nefis hem ismi,,eminim lezzeti de nefistir..Ellerine sağlık can..
YanıtlaSilOnlar kimi kandırdıklarını sanıyorlar? şimdi reklamları yayınlasınlar, alsınlar yesinler bakalım..Allah ne güzel vekildir....
Maalesef fotoların hepsi çıkmamış, tekrar fotoları yeniliyebilirmisiniz?
YanıtlaSilmelek hanim yine cok güzel bir pastayi bizimle paylasiyorsunuz,tek kelimeyle müthis. Müthis diyorum cünkü tarif tamamen size ait,her katinda,her karesinde emeginiz var.Buna saygi duymayanlar sizi üzmesin,degmez cünkü.Arife tarif gerekmez.Sevgilerimle Serpil Miltenberg den
YanıtlaSilSadece vay be diyorum bu tarife çooook ellerinize sağlık bravo doğrusu sevgilerimle...
YanıtlaSilAllah razı olsun ablacım nede güzel ifade etmişsin.İçinde bulunduğumuz durumu ve duygularını.Allah yardımcımız olsun.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMeleğim hayırlı geceler, bazen delikanlılar bazen deliçağdaki hanımlar anlaşılması zor oluyorlar..Umarım bu güzel pasta onun istediği gibi olmuştur. Ellerine sağlık süper olmuş. Bereketi bol afiyeti şifa olsun. Sevgilerimle.
YanıtlaSilOoo şahane bir pasta olmuş bu. Dilimlenmiş haline bayıldım. Nefis görünüyor. Çok orjinal bir tarif olmuş. Ellerine sağlık ablacım. 2014'ün mutluluklar getirmesi dileğiyle, sevgiler..
YanıtlaSilAleyküm selam melegim, mükemmel bir pasta olmus,
YanıtlaSilellerine saglik.senin melekce tariflerine bayiliyorum,
cok degisik ve güzel oluyor.muhabbetle firdevs
Harika tasarim
YanıtlaSilEllerine saglik : )