Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Delikan Pastasi :)

Es selamü aleyküm dostlar .hayirli cumalar dilerim ümmeti muhammede s.a.v 
cok fazlaca ara verdigimi bilmekle berabe, aciklama yapmayi da su durumda gereksiz görmekteyim .
zira anlatip dillendirmek bazen gereksizdir..cok konusmak insani zor durumda birakabiliyor .
hemen bir pasta tarifi birakmak istiyorum sizlere .tarifi bana ait  pastamizin .görüldügü kadar zor olmayan ,tadi hafif ,arzu ettiginiz her meyve ile konseptini degistirebileceginiz bir tarif .göze bu sekliyle nasil hitab ediyor bilemiyorum .Ben bir delikanlimiza yaptim pastamizi.O adam olma yolunda attigi adimlari anlatan bir konsept olsun istedim .pasta sahibi aslinda sormadi neden kirmizi beyaz neden bu kareler :) olsun ama anlamini ben biliyorum .bir iki tanesini birakabilirim buraya ;)
ergenlige gecis elbet zorlarini beraberinde getiren yaslarin baslangicidir anlamak ,anlasilmak degisken ruh halleri . bir dönem sürer bu bunu anlatan delikanli tabiri dir .
delikanli degince aklima kirmizi geldi
kirmizini ani cikislari, kareler durumlari yasanan anlari  ifade etsin istedim. beyazligi ailenin sevenlerinin sabrini , kirmiziyi ise delikanlimizin canlilik heves arzulari bazende öfkesini ifade etsin istedim. araya koydugum 14 dün etrafini saran ünlem isaretleri ise ona davranista birazcik anlayisli olmayi gerektirdigini hatirlatsin istedim .cok sacma gelebilir . ne yapayim duygularimi söylemek istediklerimi pastaya yansitiyorum ben ifademle bazen yanlis anlasilmalara sebep olmakdan iyidir diyorum .
anlamak bazen bir bakis bile cok sey anlatirken konusmadan bir coksey anlayabilir ve anlatabilir insan.

Malzeme 
pandispanya bir büyük firin tepsisi icin 
6 yumurta 
6 ymek kasigi su 
1 su abrdagi seker 
150 gr un 
150 gr nisasta 
2 tatli kasigi kabartma tozu 
&
dolgusu icin 
500 gr dondurulmus frambuaz 
1 su bardagi seker 
1 pk vanilyali puding 
1 su bardagi su 
1 poset kremsanti 
1 su bardagi süt 
&
üzerini süslemek icin 
2 poset kremsanti 
1 su bardagindan biraz fazla süt 
200 gr beyaz cikolata 
frambuaz receli 

firini 190 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim .malzemeleri ayarlayalim un ve nisasta kabartma tozu bir kapta karismis olmali ayni zamanda elenmis tabi

seker su ve yumurtayi mikserinizin en yüksek devirinde tam bes dakika cirpin 
daha sonra mikseri kapatip unlu karisimi ilave edin karistirip yüksek devir olmasin mikseriniz ama 

yagli kagit serilmis tepsiye döküp düzleyin isittigimiz firinda yaklasik 20 dakika pisirin firina göre degisiklik arz edebilir gözünüzü üzerinden ayirmayin 

firindan pandispanyamizi alip hamur icin kulandiginiz bir mutfak bezine toz seker serpistirin yaklasik 
4 yemek kasigi hemen pandispanyayi kagidindan tutup bu beze ters cevirin .altindan pisirma kagidini cikarin .sogumaya birakin .

pandispanmyamiz soguyunca varsa cemberinizi yoksa pasta kalibinizincemberini  koyarak ölcü alin pastamizin cabi 28 cm olmali biraz bastirarak cemberi iz birakin 
cikardiginiz yuvarlak tabani saklama kabina koyup yada kalibiniza cemberi tekrar gecirin 

frambuzalari cözdürmeden bir tencereye koyup üzerine sekeri serpistirin .seker eriyip frambuzalar kendi suyu ile cözülünce bir iki tasim kaynatip 

dar delikli bir süzgecten gecirelim cekirdeklerini atalim .

frambuazi tekrar tencereye koyalim .su ile birlikte pudingi inceltip ocaktaki frambuaza ekleyip koyulasincaya kadar ocakta tutalim bir iki tasim kaynamasi kafi sogumasi icin bir kenarda bekletelim sertlesmesine müsade etmeyin ama biz pandispanyamizi keserken sogumus olacaktir zaten  

yuvarlak taban cikardigimiz pandispanyamizdan geri kalan hamurumuzu iri küpler seklinde dograyalim 
cok iri olmayacak ama dagilacak kadarda kücük olmamali .
12 tanesini üzeri icin ayiralim gerisini pastamizini icersine dolgu olarak  kullanacagiz 

soguyan pudingimizden 3-4 yemek kasigi taban pandispanyamiza sürelim 

1 poset sanitimizi süt ile cirpalim biraz ondan biraz sundan islemi basliyor simdi .
mermer deseni vermek icin bu gerekli .biraz pudingden santimize ekliyoruz tel ile ara ara karistiriyoruz 

dogradigimiz pandispanyamizdan biraz ekliyoruz ar ara 
biraz karistirip yine puding ekliyoruz böyle böyle malzemeyi harmanliyoruz .
hazirladigimiz harcimizi cember takdigimiz pandispanyamizin üzerine dolduruyoruz 
daha sonra diger 2 poset santimizi süt ile cirparak hazirlayalim 

pastamizin en üzerine biraz kalin bir katman halinde sürelim santimizi  
kalan santi ile pastamizin her yerini kaplayalim 

yaklasik yarim saat dinlendirelim soguk bir yerde. daha sonra cemberi cikaralim 

en üzerine kullandigimiz küp pandispanyalarimizi benmari usulu erittigimiz beyaz cikolata ile kaplayalim 
bir tel üzerine koyarak yapalim bu islemi, zira  altina damlayan cikolatayi,üzerine kullanacagimiz kirmizi süsleme icin kullanacagiz. donmadan hemen ayri bir celik kaba bosaltalim alta akan cikolatamizi .
küplerimiz donarken alttan aldigimiz cikolatayi  recel ile birlikte iyice karistiralim donma olayi baslarsa hafiften isitabilirsiniz 
buzluk posetinine doldurup ucunu kesin .daha sonra dilediginiz gibi bu cikolatali harcinizla süsleyin .
pastamizi buzdolabinda en az 4 saat dinlendirip servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim .
bir noktaya deginmeden gecemeyecegim .tariflerimi evirip ceviren kisiler yayinladiklari reklamlardan köse olsalarda Allah katinda eser bana nasiptir .kimse bunu bilmesede ben biliyorum 
 tek temnnim insAllah duada yer aliyorum ben ahiretimin düsüncesindeyim  aziksiz koymayin beni 
Muhabbetle 

11 Kommentare:

  1. çok güzel tıpkı diğer pastalar gibi ellerinize sağlık.sizi izlemeye aldım bana da beklerim.Allah'a emanet olun.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel olmuş böyle..hem görüntü nefis hem ismi,,eminim lezzeti de nefistir..Ellerine sağlık can..
    Onlar kimi kandırdıklarını sanıyorlar? şimdi reklamları yayınlasınlar, alsınlar yesinler bakalım..Allah ne güzel vekildir....

    YanıtlaSil
  3. Maalesef fotoların hepsi çıkmamış, tekrar fotoları yeniliyebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  4. melek hanim yine cok güzel bir pastayi bizimle paylasiyorsunuz,tek kelimeyle müthis. Müthis diyorum cünkü tarif tamamen size ait,her katinda,her karesinde emeginiz var.Buna saygi duymayanlar sizi üzmesin,degmez cünkü.Arife tarif gerekmez.Sevgilerimle Serpil Miltenberg den

    YanıtlaSil
  5. Sadece vay be diyorum bu tarife çooook ellerinize sağlık bravo doğrusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Allah razı olsun ablacım nede güzel ifade etmişsin.İçinde bulunduğumuz durumu ve duygularını.Allah yardımcımız olsun.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Meleğim hayırlı geceler, bazen delikanlılar bazen deliçağdaki hanımlar anlaşılması zor oluyorlar..Umarım bu güzel pasta onun istediği gibi olmuştur. Ellerine sağlık süper olmuş. Bereketi bol afiyeti şifa olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Ooo şahane bir pasta olmuş bu. Dilimlenmiş haline bayıldım. Nefis görünüyor. Çok orjinal bir tarif olmuş. Ellerine sağlık ablacım. 2014'ün mutluluklar getirmesi dileğiyle, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Aleyküm selam melegim, mükemmel bir pasta olmus,
    ellerine saglik.senin melekce tariflerine bayiliyorum,
    cok degisik ve güzel oluyor.muhabbetle firdevs

    YanıtlaSil
  10. Harika tasarim
    Ellerine saglik : )

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle