Hayirli bir gün dileklerimle dostlar .bir kac gün önce yaptigim tarifi bana ait
müthis bir lezzet birakmaya geldim sizlere .yazacak cok sey varken bazen susmak en güzel anlatim tarzidir dostlar cokca dua talebim var sizlerden tarifimize gelince bu tarifimiz bir tek ekstrasi olan bir tarif.söyleki kullandigim et döner eti .esimin yemek yapmakda zorlandigim gün fazladan aldigi bir ekmek arasi dönerin icini kullanarak yaptim bu pilavi .kalan bir döner dört kisiye böyle yeter düsüncesinden yola cikarak cikti yani
sizde döner yemege gittiginiz bir gün, fazladan bir ekmek arasi yaptirip deneyin derim .
döner yok ne yapacagiz diye sorarsaniz bu pilav icin kavrulmus et kullanabilirsiniz
ama benim yakaladigim lezzeti yakalarmisiniz orasi mechul
&
Malzeme
ölcmedim ama avcunuzun dolusu hazir döner eti
2,5 su bardagi pilavlik bulgur
yarim cay bardagi siviyag
1 cay kasigi tereyag
3 su bardagi su
1 cay kasigi karabiber
tuz
2 iri patates
1 dis sarimsak
kizartmak icin siviyag
tenceremize yaglari ve döner etimizi koyup hafiften kavuralim bir iki dakika
orta ateste sakin kurumasin
üzerine bulguru yikamadan ekleyelim karabiberi ve tuzu ekleyelim
hafif dipten bulgurlar beyazlayincaya kadar karistirmak sureti ile kavuralim
suyunu ekleyip kapagini kapatalim. orta ateste cok harli olmasin suyunu cekinceye kadar pisirelim
bir kez karistirabilirisiniz kapagini cokca acip kapatmak yok .bu su ve zaman kaybidir
bulgurun cinsine göre belki fazladan yarim bardak daha isteyebilir pilaviniz
kalin tabanli tencere kullaniyorsaniz sorun yok o yarim bardaga ihtiyac olmaz insAllah
geleleim pilavimizin lezzet iksirine korkmayin kisa bir sürec ve gerekli olan bir rende yoksa cok zamaninizi alcaktir bu islem .üzgünüm
patatesleri soyup mandolin rendesinde yuvarlak dilimleyelim
dilimledigimiz patatesten 6-8 tane üst üste koyup cubuk seklinde dograyalim
cok kalin olmasin kibrit cöpü kadar olmali
bol suda yikayip süzdürelim sulu kalmasin üzerien tuz serpelim
derin ama dar bir teflon tavaya patatesleri koyalim icine
bir sarimsak ortadan kesip atalim üzerine kadar yag doldurup ocaga birakalim
taki kizarincaya kadar dokunmayin en citir patates soguk yagda kizarandir .
bu püf noktasidir ;))
kizaran patatesleri yagin icersinde catal ile karistirin cokca yapisirmi ?yapismaz degil
ama cokda önemli degil takilmayin ..ama kitir saman patatesimiz olacak
kagit pecete üzerine alalim kizaran patatesleri yagini aldiralim .düsündügünüzün aksine yaglida olmayacak .ayni zamnda yagin kansorejen boyutu azalmis olacak yag isinmasi gecikmeli oldugu icin
birde yaga atinca o sicramalar yokmu onlarda olmayacak :)
servise sunmadan evvel, pilavimizi kasigin sapi ile karistiralim. kizarttigimiz patatesin 4/3 pilavimiza karistirip harmanlayalim .kalan kisminida servise sunarken pilavin üzerine serpistirelim
cok zahmetli gibi görünsede degil dostlar en fazla yarim saatinizi alcaktir ama lezzet insAllah
garanti diyorum .tarifleri yapmasina yapiyorumda rabbimin izni ile tabi..
lutfedene sükürler olsun
isim bulmak zorlaniyorum o beni yoruyor birde ona cözüm bulsam :)
Afiyet sifa olsun dostlar
basta belirttigim gibi cooooookca dua talep ediyorum sizlerden
Muhabbetle
Vallahi okurken iştahım kabardı...Soğuk yağda kızartma fikride ilginç geldi...Bizler büyüklerimizden hep kızgın yağda kızarmalı diye duymuştuk.Denemek lazım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok güzel yaaa,hazir dönerlerden bulabilirim ben,mutlaka deneyecegim.Belki ben de kendimce bir isim bulurum:)) Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
YanıtlaSilİnanılmaz güzel güzüküyor pek iştahı olmayan ben bile görselden ve tarifinden çok etkilendim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Melekcim ellerin dert görmesin dostlukla
Harikaymış bu pilav bayıldım kesinlikle denemek isterim sevgiler...
YanıtlaSilŞahane görünüyor. Yine bir bomba paylaşmışsın ablacım. Ellerin dert görmesin. Sevgilerimi bıraktım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor.Paylaşım çin teşekkürler :)
YanıtlaSilenfes görünüyor , nasıl canım istedi şimdi anlatamam. ellerinize sağlık ;: )
YanıtlaSilselamün aleyküm melek ablacım, geldim geldim rahatsızlığımın yüzünden sana yorum bırakamadım :) şimdi elhamdülillah bomba gibi iyiyim. pilav harika görünüyor ellerine sağlık. yine şaşırttın beni. patatesi normalde de mi soğuk yağda kızartıyorsun? hafta sonu bir deneyeyim. güzel ellerin dert görmesin. inşaAllah iyisin. öptüm hayırlı cumalar...tly dnz
YanıtlaSilselamün aleyküm pilav harika görüyor ellerine saglik. Tavuk döneri et döneri yapmak istiyorumda onun icin
YanıtlaSilcok iyi fikir:) cok begendim
YanıtlaSilDualarım seninle güzeller güzelim. ,ellerine sağlık seni seviyom:))
YanıtlaSilEllerin kolların dert görmesin emi. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil