Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kitir Bulgur Pilavi

Hayirli bir gün dileklerimle dostlar .bir kac gün önce yaptigim tarifi bana ait
 müthis bir lezzet birakmaya geldim sizlere .yazacak cok sey varken bazen susmak en güzel anlatim tarzidir dostlar cokca dua talebim var sizlerden tarifimize gelince bu tarifimiz bir tek ekstrasi olan bir tarif.söyleki  kullandigim et döner eti .esimin yemek yapmakda zorlandigim gün fazladan aldigi bir ekmek arasi dönerin icini kullanarak yaptim bu pilavi .kalan bir döner dört kisiye böyle yeter düsüncesinden yola cikarak cikti yani  
sizde döner yemege gittiginiz bir gün, fazladan bir ekmek arasi yaptirip deneyin derim .
döner yok ne yapacagiz diye sorarsaniz bu pilav icin kavrulmus et kullanabilirsiniz 
ama benim yakaladigim lezzeti yakalarmisiniz orasi mechul 

&
Malzeme 
ölcmedim ama avcunuzun dolusu hazir döner eti 
2,5 su bardagi pilavlik bulgur 
yarim cay bardagi siviyag 
1 cay  kasigi tereyag 
3 su bardagi su 
1 cay kasigi karabiber 
tuz 
2 iri patates 
1 dis sarimsak 
kizartmak icin siviyag 

tenceremize yaglari ve döner etimizi koyup hafiften kavuralim  bir iki dakika 
orta ateste sakin kurumasin 

üzerine bulguru yikamadan ekleyelim karabiberi ve tuzu ekleyelim 
hafif dipten bulgurlar beyazlayincaya kadar karistirmak sureti ile kavuralim

suyunu ekleyip kapagini kapatalim. orta ateste cok harli olmasin suyunu cekinceye kadar pisirelim
 bir kez karistirabilirisiniz kapagini cokca acip kapatmak yok .bu su ve zaman kaybidir 
bulgurun cinsine göre belki fazladan yarim bardak daha isteyebilir pilaviniz
kalin tabanli tencere kullaniyorsaniz sorun yok o yarim bardaga ihtiyac olmaz insAllah 
geleleim pilavimizin lezzet iksirine korkmayin kisa bir sürec ve gerekli olan bir rende yoksa cok zamaninizi alcaktir bu islem .üzgünüm  

patatesleri soyup mandolin rendesinde yuvarlak dilimleyelim 

dilimledigimiz patatesten 6-8 tane üst üste koyup cubuk seklinde dograyalim 
cok kalin olmasin kibrit cöpü kadar olmali 

bol suda yikayip süzdürelim sulu kalmasin üzerien tuz serpelim 

derin ama dar bir teflon tavaya patatesleri koyalim icine 
bir sarimsak ortadan kesip atalim üzerine kadar yag doldurup ocaga birakalim 
taki kizarincaya kadar dokunmayin en citir patates soguk yagda kizarandir .
bu püf noktasidir ;))
kizaran patatesleri yagin  icersinde catal ile karistirin cokca yapisirmi ?yapismaz degil 
ama cokda önemli degil takilmayin ..ama kitir saman patatesimiz olacak 
kagit pecete üzerine alalim kizaran patatesleri yagini aldiralim .düsündügünüzün aksine yaglida olmayacak .ayni zamnda yagin kansorejen boyutu azalmis olacak yag isinmasi gecikmeli oldugu icin 
birde yaga atinca o sicramalar yokmu onlarda olmayacak :)
servise sunmadan evvel, pilavimizi kasigin sapi ile karistiralim. kizarttigimiz patatesin 4/3 pilavimiza karistirip harmanlayalim .kalan kisminida servise sunarken pilavin üzerine serpistirelim 
cok zahmetli gibi görünsede degil dostlar en fazla yarim saatinizi alcaktir ama lezzet insAllah 
garanti diyorum .tarifleri yapmasina yapiyorumda rabbimin izni ile tabi..
 lutfedene sükürler olsun 
 isim bulmak zorlaniyorum o beni yoruyor  birde ona cözüm bulsam :)

Afiyet sifa olsun dostlar 
basta belirttigim gibi cooooookca dua talep ediyorum sizlerden 
Muhabbetle 

12 Kommentare:

  1. Vallahi okurken iştahım kabardı...Soğuk yağda kızartma fikride ilginç geldi...Bizler büyüklerimizden hep kızgın yağda kızarmalı diye duymuştuk.Denemek lazım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel yaaa,hazir dönerlerden bulabilirim ben,mutlaka deneyecegim.Belki ben de kendimce bir isim bulurum:)) Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz güzel güzüküyor pek iştahı olmayan ben bile görselden ve tarifinden çok etkilendim.
    Ellerine sağlık Melekcim ellerin dert görmesin dostlukla

    YanıtlaSil
  4. Harikaymış bu pilav bayıldım kesinlikle denemek isterim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Şahane görünüyor. Yine bir bomba paylaşmışsın ablacım. Ellerin dert görmesin. Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor.Paylaşım çin teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. enfes görünüyor , nasıl canım istedi şimdi anlatamam. ellerinize sağlık ;: )

    YanıtlaSil
  8. selamün aleyküm melek ablacım, geldim geldim rahatsızlığımın yüzünden sana yorum bırakamadım :) şimdi elhamdülillah bomba gibi iyiyim. pilav harika görünüyor ellerine sağlık. yine şaşırttın beni. patatesi normalde de mi soğuk yağda kızartıyorsun? hafta sonu bir deneyeyim. güzel ellerin dert görmesin. inşaAllah iyisin. öptüm hayırlı cumalar...tly dnz

    YanıtlaSil
  9. selamün aleyküm pilav harika görüyor ellerine saglik. Tavuk döneri et döneri yapmak istiyorumda onun icin

    YanıtlaSil
  10. cok iyi fikir:) cok begendim

    YanıtlaSil
  11. Dualarım seninle güzeller güzelim. ,ellerine sağlık seni seviyom:))

    YanıtlaSil
  12. Ellerin kolların dert görmesin emi. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle