Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Visneli Revani

Es selamü aleyküm 
Hayirli bereketli saglikli bir hafta diliyorum tüm dostlarima .
su an klavyeye bakiyorum .ne yazabilirim aklimda hicbirsey yok kisir bir döngü .
bos buldugum bir animi, hem kafami bosaltmak, ayni zamanda sizleri ayni seylerle karsilamanizi istemedigimden alel acele yapilmis bir tatli tarifini vereyim istedim .
resimler öylesine kusuruma bakmayin olurmu ,yapilisi da öylesine aslinda 
ama tadindan rabbimin izni ile eminim 
sevgili arkadasim nurgülde yedim ilk defa ,öylesine hafif öylesine yensel bir revaniyi.
 tarifini alali uzun zaman oldu aslinda. ancak firsat bulup yapabildim .sizler benim yaptigim sekli ile yapmak zorunda degilsiniz .nurgülüm gibi dilerseniz sade pisirip, sade serbet kullanarak da yapabilirsiniz 
Ben herzamanki tutumumu bunda da sürdürdüm degisiklige ugradi yani 
 eminim nurgülüm kizmayacakdir bana, cünki bu halini oda sevecektir .
Hem görsellik ,hemde revaninin baska haliyle de sunulabilecegini düsündüm dilerim beyenile 
Malzeme 
3 yumurta 
1 su bardagi yogurt 
1 su bardagi siviyag 
1 su bardagi seker 
1,5 su bardagi,irmik 
3 yemek kasigi un (orjinalinde 1,5 yemekkasigi )
1 pk kabartma tozu 
&
serbeti 
3 bardak seker 
3,5 su bardagi su 
500 gr visne 
&
sülemek icin
 kaymak ve visne receli 
yapilisi 
öncelikle serbetimizi hazirlamaliyiz 

tencereye sekeri ve visneleri koyup üzerine suyu ekleyip ocaga koyalim .dondurulmus visne kullanacaksaniz seker miktarini 3,5 su bardagi koymalisiniz. yaklasik 20 dakika kaynatin.
 daha sonra,taneleri iyice süzüp el blendirindan cekin bir kenarda bekletin. 
ayri olarak da serbeti de ilimasi icin beklesin 

firini 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim. maffin kaliplarimizi tereyag ile yaglayip biraz irmik serpistirelim kaliplara bu pisen revanimizin rahat cikmasi icin kolaylik saglayacaktir.
cirpma kabiniza yumurtalari kirip, üzerine sekeri ilave edin .yüksek devirde cirpin .mikseri kapatip üzerine yogurdu ve siviyagi ekleyin .bir iki kez calistirin 

dah sonra irmigi,unu,kabartma tozunu ekleyin .bundan sonra cok fazla cirpmayin 
malzeme karissin yeterlidir 

blendirdan gecirdigimiz visneyi ekleyelim.(sogumus olmasina özen gösterin )

hazirladigimiz maffin kaliplarina bosaltin toplam bu malzemeden 18 tane cikicak 
hemen firina verip yaklasik 30 dakika pisirin. firina göre degisiklik arz edebilir 

pisirdigimiz revanileri bir tepsiye koyalim 

hafif iliyinca üzerine serbetimizden gezdirelim .ben esit dagitmak adina sos kepcesi kulandim  
biraz cektikten sonra ters yüz ettim ara ara .

dilerseniz islem uzun geliyorsa size direk tepsiye dökerek de yapabilirsiniz dostlar.ister bas asagi koyup her yerine kaymakla kaplayin,dilerseniz üstteki resim gibi üzerine kaymak koyup servise sunun .
hepsi arzunuza kalmis .afiyet olsun daim dualara talibim .
Muhabbetle

9 Kommentare:

  1. Ooo vişne ne de yakışmıştır. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Dondurulmuş vişne ile deneyeceğim mutlaka. Çok çekici bir görüntüsü var.

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz gözüküyor Sevgili Melek. Ellerin dert görmesin sayende bir sürü tarifim oldu. Sağlıkla dostlukla..

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, ellerine emegine saglik melegim,firdevs

    YanıtlaSil
  4. Hariksa olmuşlar ellerinize sağık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canımmmmmmmmmmmmmm ellerine sağlık.seni seviyorum

    YanıtlaSil
  6. fikirlerine bayiliyorum:)...

    YanıtlaSil
  7. tesekkür ediyorum dostlar.
    Allah c.c. razi olsun hepinizden .sizleri seviyorum haklar helal edile her birinize tek tek cevap yazamiyorum :(

    YanıtlaSil
  8. Yaaa sen ne harika ne şahane ne becerikli bir hanımsın. Canımsın benim. Ellerine sağlık.. Ayrıca geçmiş olsun dileklerin için de çoooook teşekkür ederim.

    Tarif şahane, tarif eden dahada fazla şahane...Allahcc işini gücünü rast getirsin..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle