Etli Nohutlu Kereviz Yemegi


Es selamü aleyküm dostlar .
cocukluga gidelim istedim dün . bu aralar kelimlerle aram fazlaca iyi degil,mazur görün beni cocuklugumda annemin yapmasini dört gözle bekledigim bir lezzet ile hasret giderdik dün .Baska cocuklarin aksine damak tadim tuhafdi diyecegim, ama diger kardeslerimde severek yediklerine göre gercekten lezzetli bir yemekdi bu kereviz yemegi .
rahmetli dedem hic sevmezdi kerevizi birkac kez kokusunu almis baska yerlede, öldürseniz yemem demisti .annemse hic birsey demeden bir gün pisirip sofraya getirdi .dedem haliyle anlamadi .yemek bittikden sonra annem dedeme; baba sen ne yedin biliyormusun ? diye sorunca dedem omuz cekti eline saglik kizim güzel birseydi dedi .annemde gülerek baba sen kereviz yedin .dedem cok sasrmisti 
güzelmis kizim dedi demekki pisirendeymis marifet demisti .
dilerim sizlerde bu haliyle dedemin düsüncesine katilirsiniz .
malzeme 
1 tane yesillikleri ile beraber kereviz orta boy 
400 gr kusbasi et 
450 gr haslanmis haliyle nohut 
2 orta boy kuru sogan 
1 cay bardagindan bir parmak eksik siviyag 
1 yemekkasigi tereyag
1 yemek kasigi biber salcasi 
1 yemek kasigi domates salcasi 
1 kahve kasigi toz kirmizi biber 
1,200 ml su 
tuz karabiber 
3 yemekkasigi limon sirkesi yemegin icine 
3 yemek kasigi limon sirkesi haslamak icin 
kerevizi kökünden ayiralim .kökünü soyup küp seklinde dograyalim .
yapraklarinin üst kisminda cok sert olan kisimlarini alalim
sap kimini  altan bir karis boyunda keselim 

alttan kestigimiz kisim ice dogru kivriktir. bu kisima elinizle üstünden bastirin düzlessin 

elinizle bastiginiz alt saplarinin sert bölümleri bu sekilde ortaya cikacaktir. 
bir bicak yardimi ile yukaridan tutup asagiya cekin .bu islem sayesinde ayni zamanda sert olmayacak 
annem bu islemi yapmiyordu ,ama pisme süresi daha uzun oluyordu tabii 

kerevizi temizledik. saplari yarim parmak uzunlugun da dogradik ,
 yapraklarini .kökünü yani beyaz kismini da küp seklinde dogradik .yikayip bir tencereye koyalim yarisina kadar su koyup üzerine 3 yemek kasigi sirkeyi ekledik elimizle karistirip ocaga koyalim 
kaynadiktan sonra orta ateste 10 dakika haslayalim 


hasladigimiz kerevizi hemen süzelim. sicak suda sakin bekletmiyoruz.
 rengi yesil, bu tabir tuhaf kacacak biliyorum ama  kereviz kokusu sinmemeli kerevizimize 

tencereye siviyagi ve tereyagini koyup isitin .
icersine önce eti koyalim et suyunu salip cekinceye kadar arada karistirmak sureti ile kavuralim kapagini kaptmiyoruz et kavrulurken .dibini hafiften sarmaya baslayinca icersine küp dogradigimiz kuru sogani ekleyelim .onlar da seffaf bir hal alincaya kadar kavurmaya devam edelim .

isiyi biraz düsürüp, icersine salcalari ekleyelim .bir iki dakika onlari da kavuralim 

üzerine kerevizi, haslanmis nohutu ,toz kirmizi biberi ekleyelim 
karistiralim isiyi tekrar yükseltelim 

suyumuzu ilave edelim .kerevizin büyüklügüne göre su miktari belki biraz az, belki biraz fazla olabilir harcimizla suyu ayni yükseklikte olmali .tuzunu karabiberini ve limon sirkesini ekleyelim 
ben düdüklü tencere kullandim bu sebeple süre hem kisa hem su miktari kaybim olmadi .siz normal tencerede pisirecekseniz orta ateste etler ve sebzeler yumsayincaya kadar pisirin 
pismis haliyle su miktari yine esit olmali. duruma göre eklemeyi siz yapacaksaniz 
düdüklü kullanacak arkadaslar icin, herkez bilir kendi düdüklü tenceresinde  sebze yemegi ne kadar sürede  pisiyor ayarlam öyle olacak bende buhar kapandiktan sonra 15 dakikadir en fazla .
 ama pisime sonunda, mutlaka kapak hemen acilmali, zira buhardan su miktari corbaya
 cevirir yemegimizi, hemde eritir malzememizi ..aman dikkat diyeyim emekler zayi olmasin 



afiyet sifa ola dostlar .her zaman ki gibi daim dualara talibim 
kisa bir not düseyim yemegimizin miktari büyük aileler icin uygundur 
ama cabuk bozulma olmaz buzdolabinda saklanabilir  limon sirkesini annem kullanmiyordu o limondan yan kullaniyordu tercihini ,ama ben sirkenin verdigi parlakligi seviyorum hazmi kolaylastiriyor ve kararan kereviz kökü sirkede kararma yapmiyor .et daha yumsak nohut daha diri kaliyor .bunlar benceleri yemegimizin siz isterseniz annem gibi limon kullanabilirsiniz 
2 orta boy limon yeterli olacaktir.1 tanesi haslamaya bir tanesi icersine ama eksi olmali yemeginiz  sulu limondur kastim  
kücük ailelere yarim ölcü tavsiye ederim bizde cok sevilip ikinci tabak istendigi icin bu miktar piser 
ekmek ve pul biber olmassa olmazidir 
muhabbetle efendim 

Devamı ...

Objektifimden ( nefes )


Allah’ı unutan insan, neden ve nasıl nefes alıp verdiğini de bilmeyen insandır. Bu hem en büyük nankörlüktür hem de niçin yaşadığının şuurunda olmamaktır. 
Alıp verdiği nefesin dahi farkında olmayan insan yaşadığının da farkında değildir aslında. Halbuki ancak yaşadığını bilenlerdir ki niçin yaşadıklarını, hayatlarının maksadını, bu dünyaya niye gönderildiklerini sorgulayabilirler.
Peygamber efendimiz buyurdu, ki  (s.a.v )
Dikkat edin ! size amellerinizin Rabbiniz katinda en hayirlisi en makbulünü,derecenizi yükseltenini
altin ve gümüs infak etmenizden ve düsmanlarinizla karsilasip cihad etmenizden 
sizin icin daha hayirli olani haber vereyim mi ?
"evet söyle ey Allahin Resulü ,dediler.
cevaben "Allahu Tealayi zikretmektir ,buyurdu 
Sahihül-cami hadis no 2629

                                           

HAYIRLI CUMALAR dostlar dualara talibim 

Devamı ...

Yogurt yapimi

Es selamü aleyküm dostlar 
hayirli bir pazar dileklerimle hersey gönlünüzde olsun dualarimla sizlere bu gün kendin yap kösesinde 
yogurt yapalim diyecegim .
Öncesinde bilinmeyen bir hale ,son üc senedir müptelayim ben .
laktoz alerjisi .
alerji denemez aslinda, yanlizca vucudum tolerans göstermiyor hemde yüksek derecede tepki veriyor .
süt ürünlerini tükettigim zamanki septoplar yenilir yutulasi degil .
süt ürünü olmadan ise kalsiyum eksikligini hissetmek gayet dogal oluyor.
ayrica  tansiyon üzerinede ise cok etkili kalsiyum .
süt icmesen denir .peynir de süt, yogurtta .hepsi ayni.. 
peynir olmasda olur diyebiliyorsunuz, süt icmesende olur ,lakin yogurt vazgecemedigim benim 
hazir yogurtlara gelince  ,dogal olanlarida var. lakin hangisini yesem ayni oluyordu 
taki kendi yaptigim yogurdu yedigimde bu olaylarin olabildigine az oldugunu kesfedene kadar .
mümkün mertebe yogurdu kendim yaparim ,lakin zor zamanlarda dogalini alsamda hazirini almak zorunda kaliyorsunuz .bazende islemin sürecinin uzunlugu, bazen yogurdun eksiligi ,bazende sulu olmasi herkezin basina geldigi gibi benimde basima geliyordu.bu sebeple hazir yogurt bulunuyordu dolabimda .oluncada tüketiyorsunuz  .yas 45 olsada herseyde mükemmel  olmadigimi biliyorum .
Herzaman bu konuda birseyler eksik yada yanlis düsüncesini hep tasidim  icimde. bu sebeplede paylasmamistim sizlere yogurt yapimini .
takiii anadolu kadinim aynurumun kendisi tatli tuzlu isimli blogunun sahibesi  dir 
onun tarifine denk gelinceye kadar .söyledigi, düstügü notlar tam benim sorunuma parmak basiyordu. 
deneyip sizlere paylasmak icin bu kez onun sistemi ile yaptim 
inanin aradigim yogurt bu dedim .eksi degil ,sulu degil. islem kisa sonuc mükemmmel 
ben yogurdun yagli olmasi taraftariyim .siz dilerseniz yagsiz süt kullanin .ama günlük süt olmasini lezzet bakimdan tercih etmelisiniz derim .krema tadinda olmasini ayri seviyoruz biz 
o sebeple icinde taze kremada var :)
aynurum kavanozlarda ayri ayri mayaladigini yazmisti bende ayni sekilde yaptim .icine kasik girmedigi icin cabuk bozulma olmuyor, buzdolabinda yer kaplamiyor ve yogurt cam kavanozda cok güzel mayalaniyor .benim yaptigim miktar cok gelebilir size haftada bizde 3 kilo kadar  yogurt tüketilir kisi basi bir kilo :))
dilerseniz az ,yada cok .miktari siz cogaltabilirsiniz,azaltabilirsiniz  .
Aynuruma cok ama cok tesekkür ediyorum 

malzeme 
3 litre süt (taze ,yagli )
1 cay bardagi yogurt (dogal )
200 ml krema 
sütümüzü soguk su ile calkaladigimiz celik tenceremize bosaltiyoruz .
biraz büyük bir tencere kullanalim ! 

ocaga koyup kaynamaya birakalim. kaynamaya basladiktan sonra ,
kepce yardimi ile havalandirarak
tasmasina mani olalim ve 10 dakika bu sekilde kaynatalim icindeki su mikatrida azaliyor bu sekilde 
10 dakika sonunda, kremayi icine bosaltalim. ben beraber kaynatmiyorum zira kesilmesine sebep olabilir 

sütümüzü ilimaya birakalim. mayalama isleminde sütün sicakligi cok önemli !
mayalayacagimiz zaman serce parmaginizi süte batirin, parmaginizi batirdiginizda yanmamali ama parmaginizi sallayinca yanmali teknigini kullaniyordum ben .aynurum ise parmaginizi batirip 8 kadar sayin. dayanama süreniz bu olsun diyor .bu testi yaptikdan sonra, mayalik yogurdumuz ile sütten bir miktar alip inceltelim .geri sütümüze ilave edip karistiralim . 

benim kavanozlarim 800 ml aliyor .dört kavanoz kullandim .
sütümüzü kavanozlara paylastiralim .kapaklarini kapatmayacagiz 
sebebi bir alt karede


aynurumun bu teknigi sayesinde mükemmel yogurda ulasiyorsunuz kavanozlari bir tepsiye koyup 
üzerine delikli bir kevgir ile kapatiyoruz 

deliki kevgirin üzerine, sofra bezi örtüyoruz. ortaminiz sicak degilse 
üzerine bir örtü daha örtüp, mayanmaya birakiyoruz .
en fazla 3 saat sonra kontrol edelim. zira yogurdumuz coktan mayanladi bile 

3 saat sonunda yogurt kavanozu bu halde Elhamdülillah 
sulanma yok cünki kapaklarini kapatmadik 

kapaklari acik olarak buzdolabina kaldiriyoruz.mayalanma süreci buzdolabinda devam edecek 
 bir gece bu halde bekletin. daha bir pekisiyor lezzet, daha bir koyuluk geliyor yogurdumuza .
kavanozlarin kapaklari kapatabilirsiniz artik 

Rabbimin izni ile yogurdumuz yenmeye hazir .görüntü muhtesem 
kim takar laktozu :)  deger su görüntü o agrilari cekmeye derim .
sizinde sorununuz varsa sayet ,evde yaptiginiz yogurtla ,hazir yogurt yediginizdeki septomlari karsilastirin derim 
cok fark göreceksiniz .dokunmayacak size 
zira yogurda sevginizi ,duanizi,kattiniz 
sifa ola insAllah dualara talibim. simdiden hayirli bereketli bir hafta diliyorum hepinize 

Not 
bana biraktiginiz her yoruma bire bir cevap vermeyi cok isiyorum .ama ne hikmetse su sayfama bire bir cevap sistemi olmadi .bu halimi mazur görün,gönlüme kazinan yorumlardir onlar 
 varliginizla sayfama verdiginiz destek icin hepinize sonsuz sükranlarimi gönderiyorum 
Devamı ...

Ananasli pasta

Es selamü aleyküm dostlar .hepimize hayirli bir hafta sonu diliyorum 
Dostlar insanin kenarda kösede yedekde birseyleri olmali zorladingi günler adina .
Dosyalarimin icinde buldugum tarifim sükür imdadima yetisti .Demek ki ne yapmak lazim??
 blog sahibesi iseniz, muhakkak yedekde bir tarifiniz olmali ,ziyaretcilerinizi mahsun birakmamak adina.
dilerim beyenilir tarif bana ait  
malzeme 
Hamuru icin 
200 gr oda isisinda tereyag yada margarin 
50 ml siviyag 
160 gr pudra sekeri 
2 yumurta sarisi 
yarim pk kabartma tozu 
1 cay bardagi hindistancevizi 
650 un 
§
krema malzemesi 
60 gr nisasta 
180 gr seker 
500 ml süt 
2 yumurta beyazi 
1 tüm yumurta 
150 gr yogurt 
300 gr labne peynir 
6 yemek kasigi ince irmik 
1 su bardagi hindistan cevizi 
§
1 büyük kutu konserve ananas 500 gramlik 
§
öncelikle hamurumuzu hazirlayacagiz 
cirpma kabimiza un  ve hindistancevizini harici  malzemeyi koyup 

krema seklini alincaya kadar cirpalim.
 üzerine unu ekleyip karistirmaya devam edelim 
sayet sabit mikseriniz yoksa, su yöntemi uygulayabilirsiniz .
önce el mikserinizin  cift ucunu takip cirpin daha sonra mikserin bir ucunu cikarip unu ekledikden sonra, tek ucla karistrin hamurunuz bu hali alacaktir .Her el mikserinin iki cesit ucu vardir bir tanesi cirpma bir tanesi yogurma ucudur. Bu islemde  biz hamur yogurma ucunu kullanmaliyiz 

sayte cok büyük kalmis topaklari varsa elinizle biraz ufaltin 


hamurumuz bizi bir kenarda beklerken ,biz krema malzemesini hazirlayalim. 
cirpma kabiniza tüm krema malzemesini iyice cirpin . hic topaklanma kalmasin 
burada belirtmek istedigim bir nokta var .kullanacaginiz irmik cok iri olmamali..
 cabuk pisen ince irmikden kullanmalisiniz. sayet irmiginiz iri ise, miktarini azaltin .

Dikdörtgen borcam tepsinizi hafif yaglayin .yagladiginiz tepsiye hamurunuzun yarisini koyup elinizle hafifibastirarak düzleyin .200 derece önceden isitilmis firinda ön pisirme yapin 15 dakika 

pisen hamurumuzu hemen firindan alip, bekletmeden suyunu süzüp dilimleyip 
küplere böldügünüz ananaslari hamurunuzun üzerine yerlestirin 
ananslarin üzerine kremayi bosaltip 
dikkatlice tekrar ayni isidaki firina koyup bu sefer 30 dakika pisirin 

30 dakikanin sonunda kalan diger hamuru  pastamizin üzerine serpistirip 
20 dakika daha pisirin 

pisen pastamizi iyice soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpin 

Arzu ederseniz cirpilmis krema esliginde dilimleyerek servise sunabilirsiniz 
Afiyet olsun dualara talibim 
dostlar 

Devamı ...

Kiymali kabak yemegi

Es selamü aleyküm dostlar 
insan neden bazi seylerin degerini onu kaybedince anlar ? bir haftadir elimde süre gelen rahatsizlik beni zorluyor .korkmayin canim elimi kaybetmedim cok sükür. lakin hareket etmemde yarattigi zorluk verdigi aci günlük islerimi aksatiyor .ev hanimi iseniz mecbursunuz bazi seyleri yapmaya o kalsin diyemiyorsunuz .size saka gibi gelebilir ama doktora gitmeye korkuyorum .biraz daha dayanmaliyim gecer diyorum .haliyle kolay zorlamayan yemeklerle geciyor günler .Kabak her evde sevilirmi bilemem 
ama biz severiz. baktim ki blogumda yok, belki sevilen evler vardir, yada benceli yaptigim hali sevilir diye düsünüp eklemeye karar verdim. ama affiniza siginarak 
asamalari yine resimleyemedigimi  söylemek istiyorum 
 gerekli malzeme 
&
 1 kg kabak mümkünse yesil olsun 
250 gr kiyma 
1 büyük kuru sogan 
yarim cay bardagi siviyag 
yarim yemek kasigi tereyag 
6 adet ceri domates 
1 avuc kurutulmus domates 
3 dis sarimsak 
1 yemek kasigi biber salcasi
 500 ml su 
tuz karabiber yarim cay kasigi nane 
yarim kahve kasigi toz kirmizi biber 
bir tutam taze derotu 
3 yemek kasigi limon sirkesi 
§
yapilisi 
kabaklari yikayip kurlayalim soymanizi istemiyorum bir catal yardimi ile üzerine her tarafina cizikler atalim catali biraz bastirarak asagiya dogru cekmeniz kafi bu islemden sonra tekrar yikayip kurlayin daha sonra ortadan uzunlamasina bölüp yarim parmak kalinliginda dograyalim bir kenarda bekletelim tenceremizin  icersine yaglari koyup üzerine küp dogradigimiz kuru sogani, kiymayi ,dilimledigimiz sarimsagi ve serit halinde dogradigimiz kuru domatesi koyup ocada.
 biraz kavuralim dibini sarmasina müsade etmeden üzerine kabaklari ilave edelim .bir kez karistirip üstüne ceri domatesi kesmeden tüm atalim .suyun icersin de salcamizi eritip kabaklara ilave edelim .tuz ,karabiber, kirmizi biber nane ile tatlandirip en son sirkeyi ilave edip,kapagini kapatalim .orta ateste 15 dakika pisirelim .yemeginizi piserken bir kez karistirmanizi istiyoum zira kabak cok narin bir sebzedir
dagilmamali her haliyle  göze hitap etmeli süre sonunda  ocagin altini kapatip 
15 dakika daha dinlendirdigimiz yemegimizi üzerine dereotu serpistirerek servise sunalim 
afiyet olsun dostlar dualara talibim .


Devamı ...

Cilekli buzluk pastasi

Es selamü aleyküm dostlarim 
yine  uzun bir ara verdim bunalttim sizleri . üzerime cöreklenen bu agirlik ebedi degil insAllah..
vardir elbet yaradanimin billdigi .Nisan ayina girdik daha düne kadar havalar soguk ve yagmurlu idi .
 takii bu güne kadar bahar gelemyecek düsünceleri beynimizde dolasirken ,elhamdülillah bu gün öyle bir gösterdi günes yüzünü sicacik aydinlik mutluluk hormonlari tavan yapti:) ani havanin isinmasi ile beraber baharin geldigini biraz olsun hissedebildik 
zira biz burada .
havalar isinmasada yazin habercisi cilek simdiden reonlarda yerini almaya basladi 
gerci bizim burada her mevsim herseyi bulmak mümkündür.Dünde esim bir kasa dolusu cilekle eve gelince ne yapsam diye düsünürken ortaya bu güzellik cikti .lakin asamalar resimlenemedi .zira bilegimdeki agri nedeni ile makinayi tasimakta zorlaniyorum .bir an evvel yapmak düsüncesi ile hizlica islemlere gectim 
garanti ediyorum hafif ve cok hizli ayni zamanda serinletici bir tat .
malzeme 
kek icin 
2 yumurta 
180 gr toz seker 
100 ml sivi yag 
100 ml süt 
200 gr un 
yarim pk kabartma tozu 
&
Dolgu malzemesi 
3 poset krem santi 
200 ml süt 
4-5 yemek kasigi tozseker 
300 gr temizlenmis cilek el blendirindan gecirilmis olmali 
ayriyeten 2  su bardagi kücük dogranmis cilek 
&
üzeri icin 
16 adet tüm cilek 
200 gr eritilmis cikolata 

Öncelikle firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 
yuvarlak kelepceli 26 cm kalibimizin tabanini pisirme kagidi ile kaplayalim 
Cirpma kabimiza yumurtalari kiralim üzerine sekeri ilave edip,beyazalasincaya kadar cirpalim .
mikseri kapatip icersine siviyagi,ve sütü ekleyelim .bir iki kez karistirip unu ve kabartma tozunu bir kapta karistirip sivi malzemeye ilave edelim biraz karistirip hemen kalibimiza bosaltalim isittigimiz firinda 25-30 dakika pisirelim .pisen kekimizi sogutma teline alip tamamen sogumasini saglayalim .
dolgu malzemesi icin cilegi bir kaba koyalim  üzerine sütü,sekeri ilave edip iyice el blendirindan gecirelim .
elde ettigimiz cilekli sütümüz ile ,krem santimizi cirpalim .daha sonra dogradigimiz 2 bardak cilegimizi ilave edelim bir kenarda bekletelim .
soguyan kekimizi ortadan keselim elimizde iki kek hamurumuz oldu.
Pastamizi olusturmak icin saklama kabimizin icine bir tanesini koyalim ,yani taban yapalim 
kekin kenarina varsa cember gecirelim yoksa sayet tekrar kelepcesini gecirelim .
hazirladigimiz krem santimizin yarisini koyalim .üzerine diger kek hamurunu kapatalim en üzerine kalan santiyi sürüp düzleyelim saklama kabinizin kapagini kapatip, dondurucuya koyalim  .
pastamiz en az 6-8 saat buzlukda donduralim .servis yapmadan evvel 2saat öncesinden normal buzdolabinda cözdürelim .ama tamamen cözülmemeli .servise sunmadan evvel bir saat öncesinden erittiginiz cikolataya cilekleri batirip dondurun.pastanizin üzerine ister resimde görüldügü üzere isterseniz zevkinize göre pastaya yerlestirin kalan cikolatayi arzi ettiginiz sekilde süslemede kullanin .
dilimleyerek servise sunabilirsiniz 
Afiyet olsun dostlar dualara talibim 
not 
tüm cilekleri cikolataya bandirmadan evvel buzdolabinda bekletirseniz, donma islemi cok kisa sürecektir 
süsleme acisindan mümkünse yesil yapraklarini koparmayin derim 
Tarif bana ait dostlar 


Devamı ...

Zümranin Dis bugdayi

Es selamü aleyküm dostlar 
uzunca bir ara verdim sanirim .biraz yorgun , biraz hüzünlüyüm .
lakin bunlarin hicbirini aciklamak sizleri bunaltmak gibi bir düsüncem yok 

  10 günlük bir isvicre tatilinin son gününe ciger paremin ,ciceginin dis bugdayindan kareleriyle  start vereyim istedim .
zira bekleyeni cok biliyorum. sesler kulaklarim da. aman ekle ha geciktirme diyen dostlar
siz güzel dostlar 
bilesiniz yoklugunuz bana kötü koymakta .insanin bedeni bir yerde ,yüregi baska yerde ise .o nasil nefes alir nasil yasarsa bende öyleyim .ben hepinizden raziyim Rahmanda sizlerden razi olsun .
hepinizi ayri seviyorum isimlerinizi tek tek zikretsem olurda birini yazmakta gafil olur üzerim 
o sebeple isim zikretmiyorum hepinizi seviyorum özlüyorum 
&
önce buna bir tik yapalim ki duygularimi anlatsin sizlere 
 simdi kareler onun dilinden sizlere iste Zümram iste hasretimin yeni odak noktasi 


                                 merhaba teyzelerim abilerim sevenlerim ben zümra .
                         sizlere benim icin önemli  bir günü paylasmak icin geldim 
                   teyzem vasitasi ile türkiyede ve burada katilamayan dostlarimiz icin  
                                        tüm canlarima sesimi duyarayim istedim .



hazirliklar aslinda aylar öncesinden basladi planlandi alindi konuldu 
son güne yanlizca ikramliklarimiz birakildi taze taze sunulsun diye .
canim annanem ne cok yordu kendini bilseniz .

bu böregin adi miföylü börekmis varmis teyzosumun blogunda bakarsiniz artik 
buda teyzosumun fakir böregimis laf aramizda cok beyenildi ;) 
buda annanemin pohacasi herkezin tadini bildigi, ama tarifini bilmedigi bir lezzet
 ama teyzem vercek galiba sizlere ..
 pisssst ama annanemin haberi olmasin emi 
sonraki resimlerden de fikir olsun diye yazsssin istedim teyzosumdan 
yaprak sarmasi patlican salatasi patates salatasi yaptik. fazla ikram hazirlamadik 
zira aksam cayina cagirdik dostlarimizi 

annanem son islerinide bitirdi 
herseyimiz  hazir .simdi ben hazirlaniyorum 

Teyzem dedi nazar olur yüzünü kapatacagim .ama biliyorum sizler bana okur bir masAllah esirgemessiniz 
canim annem stresini görmelisiniz kostur o tarafa kostur bu tarafa 

ayakkabilarim esyalarim ne unuttum acaba? sorularinda bogusurken 

en önemli olan ani olarak kalsin dedigimiz, hediyemizi bile son anda koyduk posetlere 
harikasin anne 

hava soguk evde prova sonrasi  cicimi cikarip , bindik arabaya.
 lakin 
strestenmi nedir yol bitmedi. ufff ne zor bir gün beklemekte beni 
ulasinca varacagimiz yere 
esyalari indir. benim üzerimi giydir .misafirlerin gelmesine yakin annem ve annanemin hali 


annem ve ben dikildik girise ..bekliyorum teyzelerimi cicilerimle sekerlerimle 

lakin biraz bunaldim galiba huysuzluk yaptim ki
dolastik biraz anaannemle 
biraz oyun sonrasi geldi misafirlerimiz 

annanemin kucaginda teyzelerime hosgeldiniz dedim 
canim annanem hicmi yorulmazsin hicmi


can teyzelerim baslamislar bile .sohbete birkac can dost daha  beklenmekte 


ne güzel teyzelersiniz siz iyiki varsiniz 
kücük teyzemin kolarinda arka odaya gidip, kina icin hazirlandim. 
cok heycanliyidim coook 


artik  bir aydir yürüyorumya yavas yavas da olsa kendim geldim iceriye
 hazir ve nazir kinaya 
sevgili baskanimiz fatma teyzem yakti kinami cok mutluyum cok 
elimde kinam kururken duaya amin dedi teyzelerim 
sizlerde dua buyrun Allaha kul, efendimize ümmet, anneme babama, devletimize
 hayirli evlat olayim 
annanem basimdan asagi dökerken pirinc tanelerini, tüm dislerimin kolaylikla cikarmami diledi 
yüce rabbimizden 
tüm teyzelerim amin dedi 
bizde adetmis disi cikan cocuga kina yakilir, dua edilir. sonrasin da cocugun önüne bir tepsi icinde 
nasibinde ne alacak denir niyeti nedir bakilir 
ben Allahneverdiyse teyzosum gibi merdaneyi almisim iyi bir asci olurum insAllah 
yada pembe beni cezbetti Allah bilir artik isin latifesi 
:D 


ananem kücük ani hediyelerimizi dagitti .dilerim beyendiniz teyzelerim 

ben kutlamalari kabul edip teyzelerim beni öperken


annanem coktan ikram  icin, servise basladi 
bende cok acikmisim 


afiyet olsun hepinize 
ikramlar bitiminde biraz sohbet sonrasi 
agiz tadi pastamiz geldi masaya 
cok güzel göründü gözüme .benim gibi pembe pembe 


evet isiriyorum artik.. sakin yoklamayin elinizle saymak icin disimi 
günah benden gitti derim ancak 

Bu pasta benim degilmi  degip, daldim elimle icine 
 ilk ben tadina bakmaliyim dedim hop agzima 
pastayida yedikten sonra, benim yapacagim kalmadi herkez sohbette 
ben oyun masasina :)

üzerimdekilerden kurtulup canim annanemle merdiven cikma sefasina gittik 
cok seviyorum merdiven cikmayi cooook 
zavalli annanem günde kac merdiven inip cikiyor bilseniz 

  bu arada 
ciclerimiz nasil ? anne kiz kinalarimiz ne güzel degilmi ?



yavas yavas misafirlerimizi yolcu ettik Allah razi olsun hepinizden 
bizi yanliz birakmadiniz bedeninizle sevginizle duanizla 
iyiki varsiniz 
canim annanem yine is basinda mekan temiz birakilmali 
zira aslan yatagindan belli olur degilmi 




Canim annenem herseyi  tüm yorgunlugumu senin kollarinda unutuyorum. 
Allah ömrüne ömür katsin hersey icin  cok tesekkür ediyor ellerinden öpüyorum 
seni seviyorum annanecim 

hepinize sevgi ve selamlar gönderiyorum isvicreden 
dualariniza talibim bende teyzem gibi 

Devamı ...