Cokoprensli Kek

Es selamü aleyküm dostlar hayirli bereketli bir gün diliyorum .
resimde görmüs oldugunuz kekimizin aslinda tarifini paylasmayi düsünmüyordum .
lakin facebooktaki dostlar  tarif talebinde bulununca paylasmak sart oldu .
aslinda bildigimiz benim  daha önceden yapmis oldugum 
nutellali maffinin burada   bir baska versiyonu :) 
bir bacimin abla canim istiyor yapicam ama  maffin kalibim yok degince jeton düstü benim . o gün yapmistim aslinda kendisine gönderecektim :) niyet oydu .biraz degisiklige ama  ugradi tarifim ,
buyrun 
Nutellali mafffin  malzemeleri 
fazladan 100 ml süt 
ve tarif deki kabartma tozunu bir pk olarak kullanin 
ve 5 tane cokoprens büskivisi 
öncelikle maffinde oldugu gibi harcimizi hazirlayalim icersine fazladan olan sütümüzü ekleyelim 

daha sonra cokoprens büskivilerimizi iri parcalar halinde kiralim harcimiza ekleyelim 

28 cm tereyag ile yagladigimiz  yuvarlak kalibimiza dökelim 

isitilmis 180 derece firinda yaklasik 50 dakika pisirelim firindan cikinca kalibi yere bir kez vurun bicakla kenarlarini kurtarin sogutma telinde sogumaya birakin 

soguyunca üzerine bol pudra sekeri serpin 
Afiyet sifa olsun dostlar dualara talibim .
Muhabbetle 
Devamı ...

Kavurmali,Havuclu ,Pilav

Es selamü aleyküm 
hayirli hafta sonu diliyorum herkeze .gecen gün yaptigim pilavin tarifi var bu gün 
ayrica hepinize tesekkür borcluyum :) 
malzeme 
2 su bardagi pirinc 
3 orta boy havuc 
6  yemek kasigi siviyag 
1 cay kasigi tereyag 
2 tatli kasigi seker 
1 yemek kasigi limon sirkesi 
tuz karabiber 
&
kavurma et icin
700 gr kusbasi et 
1 kücük sogan 
1 yemek kasigi limon sirkesi 
1 yemek kasigi tereyag 
 1 cay kasigi karabiber 
tuz

öncelikle pirincimizi yikayip sicak su ile islamaya birakalim 15 dakika yeter .
Havuclari soyup uzunlamasina dilimleyelim ne kadar ince o kadar iyi 

havuclari dilimledikten sonra jülyen olacak sekilde dograyalim 

diger tarafta etimizi tencereye koyalim icersine bir kuru sogani yikayip ortadan biraz dilerek tencereye birakalim tuz ve ilk etap da biraz  karabiber serpistirelim sirkeyi ekleyelim 
kapagini kapatip, kendi saldigi suyunu cekinceye kadar pismeye birakalim 

piricimizi yikayip iyice süzdürelim tencereye siviyag ve havucu koyup yaklasik bir dakika kavuralim 
yagina renginin cikmasina firsat vermeden tereyagini birakalim icersine tuzunu sekeri ilave edelim 

tereyagin kokusunu alinca yikadigimiz pirinci ilave edelim bir iki kez cevirelim 
daha sonra suyunu (yaklasik 3 bardak) ekleyelim sirkeyi ilave edip tuzunu kontrol edip kapagini kapatip orta ateste suyunu cekinceye kadar pisirelim 

pilavimiz piserken diger tarafta etimiz suyunu cekti ise sayet,
 icinden sogani alip hemen tereyagini ilave edelim tuzunu ve bir cay kasigi karabiberi  

etimize ceyrek cay bardagi su ekleyip hemen düdüklünün kapagini kapatalim 
düdüklü tencerenin türüne göre degisebilir (15-20 )dakika diyeyim ben pisirelim 

pisen etimizi düdüklüde bekletmeden kapagini acalim sulanmasin 

pilavimiz suyunu cekince kapagina mutfak kagit havlu koyup 15 dakika demlendirelim 
etimizde bu sürede daha lezzetine ulasir .
servise sunarken bir kase icersine önce etimizden, daha sonra pilavimizdan koyarak tabaga ters cevirelim yanina ister cacik, ister hosaf ,dilerseniz salata arzunuza kalmis 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
Muhabbetle  
Devamı ...

Cocugum ,sevmiyor ,yemiyor


Es selamü aleyküm dostlar hayirli nurlu cumalar .
sizler sabah okuyacaksiniz postumu ,ama ben gecenin bir yarisi yaziyorum sizlere .
melek kardesimin bir arzusu vardi.. kücük oglunun herseyi yememesinden sikayetci idi .
Bende söz arasinda kizima uyguladigim bir yöntem var demistim .
unutmadim. o konu hakkinda yazayim ,vermis oldugum sözü yerine getireyim istedim .
Belki bircok anne kizacak bana. ama ben sahsim adina bunu, ben kizimin iyiligi icin yaptigimi belirteyim Dostlar cocuklarimiz özellikle 2 yasdan itibaren 
tabi bunun önceside var , cocuklarimizin herseyin cok belirgin farkina vardiklari bir yas .
Ben bu konunun uzmani degilim onu belirtmis olayim ve acik bir kapi birakmayayim bu konuda! .
sonucta yanlizca bir anneyim .canlar hic fark ettinizmi anneligin okulu yok , yaradan herseyi anneye annelik ic güdüsüyle ,hisleriyle ögretiyor yol gösteriyor. hic bir egitim almamis okuma yazmasi dahi olmayan anneler, cocuklarinin durumuna göre annelik hisleriyle yol aliyorlar ,cocuklarini büyütüyorlar. Ben 19 yil beklemis bir anneyim..Herkezin benden bekledigi cocugunun her dedigini yapan, han dedigi yere hamam diken bir aile olmayi bekledigini bildigim halde hicde öyle olmadim .
sevgimin mantigimin önüne gecmesini onu yanlis yönlendirmesinden hep korktum .
asiri disiplinli bir anneyim galiba ,galibasi yok öyleyim. kuralciyim .
yemek konusuna gelelim. 2,5  -3  yaslarinda her sofrayi kurdugum da mizirdanmalar bas gösterdi 
onu yemedi , sunu istemedi .sofrayi tam kaldiriyordum, on dakika gecmeden benden yemek istiyordu.
bir sekilde bu sürece son vermem gerekiyordu .karni doymadigi icin o huysuz, ben gergin .
sofra düzeni ise hic kalmamisti. üc yada dört gün sürdü bu sekilde .Son gün artik sabir son haddeye geldi öglen üzeri kurdugum sofrada yine ayni sey oldu .yemegimizi yedik o yine yemedi sofrayi topladim esimle hem fikir olarak ona birkac saat yemek vermeyecegimi söyledim .yaptigim yanlizca bu idi 
ogün 3 saat kadar hic birsey vermedim kac defa gelip aciktim diye agladi öyle acikti ki .resmen agladi bense ona yemk saatine kadar ,ona yemege daha var biz yedik sofrayi kurmustum sen istmedin 
dedim  hep tekrar, tekrar ettim o anlayincaya kadar ..belki gaddarlikla ad edilecek bu. 
ogün biraz erken tuttum aksam yemegini sofrayi kurdum onuda oturttum .o aclikla ne koydu isem tabagina yedi .bu benim bir günlük tutumum idi dostlar .is burda birazcik anneye düsüyor 
yani sabirli olmasi gereken cocuk degil, anneve baba 
ama sunuda yazmadan gecemeyecegim  anne olarak yapilan bircok hata var .ac kaliyor ölecek cocuk .
zayifladi cocuk, ben dayanamiyorum o yemegince üzülüyorum 
Hayir cocuk ölmez .suyunu ictigi sürece ölmez .acikmak fiziksel bir ihtiyac bir sekilde inadi kirilip bir sekilde yemegini yiyecek  belki üc gün dayanacak ama yiyecek .
tabi siz baska birsey vermediginiz sürece .
Buraya bu konuyu yazarken acikcasi tedirgin idim ..taki su asagiya linkini birakacagim 
yaziya ulasincaya kadar 
zira ziyaretcilerimin vebalinden korkarim ..
arastirdim bire bir uzunca bir süre uyguladigim tutumun bire bir halidir eksiksizdir ,burada yazilanlar. diyecegim o ki anneler ,cocugunuzun yemek yeme aliskanligi  sizin elinizde.yanlizca  azicik sabir .
link BURADA
ayrica gözlemledigim kizima uyguladigim bir tutum da sudur mümkün mertebe hep vermeye calistim
c vitamini ,istah acar. ilac bazli degil ama! gidalardan almak kaydi ile c vitamini 
vucud direncini arttirir hastaliklardan korur 
günde bir elma, yada elma suyu ,günlük c vitamini ihtiyacini karsilar. haftada bir mutlaka balik ,
haftada bir bakliyat ,kirmizi et ve sebze degisimli olarak yapilmali derim .yumurta vazgecilmezi olmali cocuklarin. hergün yumurta haslayarak degil ama . insan bal kaymak olsa bikiyor ,degil ki cocuklar. cesitli alternatifler üretmek biz annelerin elinde. ve süt dostlardeginmeden edemeyecegim 
 ben kizima cok nadir süt veriyorum zira süt tokluk hissi verir, yemek yemesini azaltir .asiri kalsiyum kandaki demiri düsürerek kansizliga sebep olur. kansiz olan cocuk ise istahtan kesilir .erkek yada kiz cocugu fark etmiyor burada, hele birde icine kakao konuyorsa eyvah diyorum .sütün yerine bol yogut yiyebilirler .belirteyim hic süt vermeyin demiyorum aman ha :) 
yazdiklarim icin beni bagislayin. uzmani degilim ,bilgiclik ise hic degil  niyetim.
 bir bacim sordu bende yazdim. ve ben yanlizca bir anneyim  
Hakkinizi helal edin hayirli cumalar dualara talibim dostlar 
Muhabbetle 




Devamı ...

Domates corbasi . benceli ;)

Es selamü aleyküm dostlar .
cok kolay bir lezzetle geldim sizlere bu gün .bilmem farkindamisiniz ? son zamanlar da herseyin kolayina kacar oldum .Sonbahar yorgunlugumu, ruhumun yorgunlugumu bilinmezlikteyim. Havalar bir soguk bir sicak ,haliyle sevgili romatizmalarim arada degil, fazlaca ziyaretime gelir oldu.
Herseye inat bir sekilde ,birseyler yapmak arzusu ruhumu kemiriyor. gelin görün ki birseyi istemek yapmanin yarisidir derler .ben istemeyle kaliyorum hep . Birkac kare ile halimi arz edeyim dedim ama fotograf makinam performansini yitirdi benim gibi ,yada bana göre hareket ediyor .ama ben herseyi bir kenara birakip egreti gözlükle de olsa kitaba gömülmeyi seviyorum tüm gün boyunca..
 tavsiye bir kitap birakayim bu arada mahrum kalmayin bu güzellikden 

öylesine  akici ki , ilk günde 100 sayfayi gecik okunan bir kitap
 aralara serpistirilmis sözler ruha hitap edercesine,
 bir yadan kerim tunc kardesimin güzel sesi de varsa 


birikmis ütüler ,birikmis bulasiklar cok dert görünmüyor gözüme.
 sofraya koyacak bir tas corba varsa sevenlere .
 kalabilirim kendi kendimle sonbahar gecip el sallayana kadar .
burayi da ziyaret ettiklerini biliyorum sanal alemi sahit tutup özür diliyorum  iki aile dostumdan. rahatsizligimdan dolayi gidemedim davetlerine bagislasinlar .
dedim ya bir tas corba o corbalardan biri yine 
 tarife geceyim ben yoksa bunalima sokacagim sizleri dua buyrun .
corbamiz bilindik domates corbasi ama bu bencelisi dilerim beyenilir belirtmek isterim icinde kullandigim biberiye her damak tadina uygun olmayabilir dilerseniz eklemeye bilirsiniz 
Malzeme 
5 tane orta boy olgun domates 
2 dis sarimsak 
ceyrek cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi tereyag 
2 yemek kasigi tepeleme un 
1 litre et suyu 
tuz karabiber nane 

domatesleri yikayip ortadan kesip teflon bir tavaya dizelim 
sarimsagi soyup ortadan kesip onlarida tavaya birakalim kapagini kapatip harli ateste bes dakika kapagi kapali sekilde birakalim  

bes dakika sonunda kapagi acip domateslerin kabaran kabuklarini alalim
 eliniz yanmamasi icin tavayi ocaktan alin 

tavayi ocaga koyup sivi yagi ekleyin .biraz tuz karabiber serpistirin .yukarida da belirttim biberiye her damak tadina uygun degil. koymak isterseniz de bir tutam yeterli t.ekrar kapagini kapatip 5 dakika daha ocakta birakin domatesler altindan közlenmis tadini almali 

tenceremizin icersine tereyagini ve unu koyup bir iki dakika kavuralim.
 burada bir noktayi belirteyim. daha kirmizi olsun corbam derseniz ,
yarim kasik biber salcasi eklemelisiniz 
hassas mideleri cok rahatsiz ediyor salca, aman dikkat .
son zamanlar da midemdeki yanmaya cözüm aramaktayim cokmu belli ?? :) 
yani ben kullanmadim size birakiyorum 
ocaktan cekip et suyunu ilave edelim .ocaktan cekerseniz topaklanma olmaz 

yan tarafta  pisen domateslerimizi kevgirle önce corbamizin icersine birakalim .daha sonra tavayi siyiralim icersine ne varsa tad namina ..kök kisimlarini sorun etmedim 
zira ne yaparsaniz yapin corbanin son asamasin da yukariya cikacaktir.
 ugrasmayin sadece en corbadan kasik yardimi ile cikarmak kaliyor geriye size 

kaynamaya baslamadan evvel el blendiri ile cekin .kuru naneyi son asamada serpiyoruz üzerine 
rengini degistirmesin acilik vermesin ;)  10 dakika daha kaynatin 
koyuluguna göre su ilavesi yapabilirsiniz 

corbamiz servise hazir aci biber ,kizartilmis ekmek yada peynir ile servise sunabilirsiniz .
bunlarin hic biri olmadan da olur elbet  kasik oda mi yok :)) ekmek banmak doymak icin yeter. 
veren rabbime sonsuz sükürler olsun .bu arada dostlar  hasta iken yemek yapmamaya özen gösteririm 
tadi tuzu olmaz ve  negatif enerji  varsa oldugu gibi yemege gecer hele isteginiz yoksa yemek yapmaya sinirli iseniz  aman diyeyim 
sifadan cok cefaya döner o yemek, yiyene 
Afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
Muhabbetle 


Devamı ...

Taze Barbunya Yemegi

es selamü aleyküm dostlar .hayirli geceler 
cok yalin bir tariftir aslinda kendileri , ama anne elinden cikinca lezzetin son son noktasidir .
cok malzeme istemez yanina aci biber tursusu helede anne kurmussa o tursuyu .
taze ekmekle doyulmaz ,ikinci tabak mutlak istenir ..
gecenin bir vakti yazmak zorunda kaldim oysaki kac gündür beklemekte arsivde .
malzeme
800 gr taze barbunya temizlenmis haliyle 
1 orta boy kuru sogan 
2 dis sarimsak 
3 orta boy domates 
 1 tatli kasigi biber salcasi tepeleme
1 tatli kasigi  tereyag 
yarim cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi sirke 
2 tatli kasigi toz seker 
tuz karabiber  

barbunyalari temizleyip yikayalim pisirecegimiz tencereye koyalim 

üzerine sogani ve domatesi rendeleyelim sarimsagi da rendenin ince tarafindan gecirelim 
üzerine yaglari, sekeri,tuzu karabiberi ekleyelim 

ocaga koyup kapagini kapatalim 
takii yagina ininceye kadar, arada karistirmak suretiyle pisirelim 

1 litre suyu ekleyip orta ateste barbunyalar pisinceye kadar pisirelim 
yaklasik 30-dakikada pisiyor cinsine göre belkide 40 dakika .
suyunu cok cekmesin kuru olmasin. ekmek banmak zevk olmali corba kadarda sulu degil tamam  ;)

Annem canim annem.. barbunyalar elimde ellerin oldu, kokusunu sen diye cektim icime. 
tursun ile özlem giderdim .sonrasimi ? ne sen sor, ne ben söyleyeyim .
diyecegim o ki hasretin öyle ki  pilavin taneleri gözyasimla esit oldu 
cok özledim  seni annem. 27 sene devirdik Allahin izni ile. lakinnn hala alisamadik hasrete 
Afiyet  sifa olsun dualara talibim dostlar 


Muhabbetle 

Devamı ...

Browni Benceli ;)

Hayirli sabahlar dostlar 
Allahin selami ve bereketi üzerinize olsun hayirlar getirsin günümüz .
hayirli olani ayni zamanda kolay olani versin Allah .bizler aciz kullariz hayirli olur belki ama kaldiramayacagimiz kadar zor olabilir .
bu sebeple dilerken, hem hayirlisini hemde kolay olani dileyelim rabbimizden. 
Vakit darligindan hemen tarife geciyorum doktor randevuma  yetisebilmek icin .
Malzeme 
200 gr tereyag 
200 gr cikolata 
200 gr seker 
180 gr un 
80 gr beyaz cikolata 
5 yumurta 
yarim pk kabartma tozu 
1 cay kasigi tuz 
yarim bardak iri dogranmis ceviz yada badem 
üzeri icin 
50 gr siyah 20 gr beyaz cikolata 
yarim yemek kasigindan az  tereyag 

tereyagini ve cikolatayi bir tencereye koyup, cok kisik ateste eritelim tereyag tamamen cözülmeden ocaktan alalim karistirarak eritelim cok sicak olmamali 

firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 25 x25 kalibimizin tabanini yaglayip üzerine yanlarindan fazlalik olacak sekilde pisirme kagidi ile kaplayalim .uzun kisimlardan tutup kekimizi cikarmamiz daha kolay olacak bu sekilde 

beyaz cikolatayi ve ceviz yada bademi iri olacak sekilde dograyalim 

erittigimiz cikolata tereyag karisimina sekeri ekleyelim tuzuda ilave edelim 

seker karisinca ,yumurtalari tekar teker kiralim icersine,
 her yumurtayi iyice yedirdikten sonra digerini ekleyelim 
un ve kabartma tozunu beraberce malzemeye ekleyip 

unu ve kabartma tozunu koyup karistiralim 
dogradigimiz beyaz cikolatayi bademi yada cevizi malzemeye ekleyelim
kalibimiza döküp düzleyelim  

hemen firina verelim yaklasik 30 dakika pisirelim pisen kekimizi 
firindan alip 10 dakika kalibinda  bekletelim daha sonra kagidini cikarip sogutma teline alalim 
sogutma teline aldigimizda alt kismi üste gelirse cökme olmaz 

üzeri icin olan siyah cikolatayi ayni sekilde tereyag ile beraberce hafif isitarak eritelim
 iyice karistiralim 


soguyan kekimizin üzerine sürelim siyah cikolatayi sürüp bitirince
cikolatayi erittigimiz kabin icersine hemen beyaz cikolatayi koyup tencerenin sicagi ile erimesini saglayalim erimesse biraz isitalim siyah cikolatanin üzerine dalga seklinde sürelim 
donmaya birakalim .kekimizi mutlaka agzi kapali bir saklama kabina koyalim .!
lezzetin dibine ermek icin mutlaka bir gün bekletelim dilimleyerek servise sunalim 


Cikolatanin dibine vurmak olacak ilk lokmaniz :) demedi demeyin  tarif bana ait dostlar .
daim dualariniza talibim .hemen kaciyorum
muhabbetle 
Devamı ...

Marullu Bulgur Pilavi


Hayirli sabahlar dostlar .gününüz aydin bereketli zorlariniz kolay olsun .
insanoglu ne tuhaf, hergün bal börek kaymak yese sIkIliyor ..Allah acikla terbiye etmesin .
 anneler ne yapsak diye düsüncesi yüzünden yaslaniyoruz :) kadinlari yaslandiran tek soru diyorum .demistimya adini konulursa sorun olmaktan cikar yemek pisirmek .ben bu kez
adini koymadigim son dakika bir lezzetimle geldim . alisilmisin disinda .
Bulguru biz ailecek cok seviyoruz. ama cok farkli lezzetlere müsade etmiyor bulgur .
sofralardan eksik edilmemesi gereken bir gida aslinda 
farkli bir lezzet derken derken..  buzdolabinda ki marullar biz burdayiz dediler :) 
damak tadiniza uygunmu elbet bu tadina baktiktan sonra karar vereceginiz bir durum .
olmaz olmaz deme neden olmaz ? bal gibide olur :) hadi buyrun 
Malzeme 
1,5 su bardagi iri bulgur 
1 kuru sogan orta boy 
1 dis iri sarimsak 
500 gr marul 
yarim cay bardagi sivi yag 
tuz karabiber 
2 tatli kasigi sumak 
&
yapilisi 
öncelikle özür diliyorum pilavimizin yapim asamalarini fotolayamadim aküm bosalmisti :( 
beklemek de mümkün degildi. bir daha ki sefer diyorum .öyle ahim sahim görülmesi gereken
 bir durum da söz konusu degil. alisila gelmis bir pilav yöntemi diyelim.
kullanacagimiz marul romana cinsi olmali ,uzun olanlardan yani ..
marullari güzelce yikayip süzdürelim ortadan uzunlamasina keselim catalimiza sallanan cok uzun bir yesillik olmasin degilmi ?.daha sonra ispanak dograr gibi dograyalim .
tencereye yagi, yemeklik ince dogradigimiz sogani ve incecik küpler halinde dogradimiz sarimsagi 
ocaga koyup bir iki dakika kavuralim. daha sonra marulu ekleyelim bir iki dakika daha kavurmaya devam edelim. suyunu cekip yaga inince, bulgurumuzu yikamadan ! tencereye ilave edelim .bir iki kez cevirip üzerine suyu ekleyelim .miktar vermedim zira bulgurun cinsi degisiklik arz edebilir .üzerini birbucuk parmak gececek kadar olmali derim .tuzunu karabiberini ekleyelim .ortadan biraz düsük ayarda kapagi kapali sekilde suyunu cekinceye kadar pisirelim .altini kapatip bir kez kasigin sapiyla havalandirip kapagina kagit havlu koyup 15 dakika dinlendirelim .servise sunmadan evvel tencereye sumagi ekleyip kasigin sapi ile harmanlayalim .sumagi severseniz bir iki kasik dahasi fark hissedilecektir .

afiyet sifa olsun dostlar .
pismanlik olmayacak emin olun . tarif bana ait daim dualara talibim ..
sizlere ,bir siir birakayim istiyorum .son günlerde kerim tunc kardesimize takmis durumdayim
 zevkle dinliyorum . alemden alemlere yolculuk sunuyor kendisi .
sizlerde ortak olun istedim 










Devamı ...

Sonbahar Salatasi

Es selamü aleyküm Dostlar 
Okullar acildi bu gün ana vatanimizda ,tüm cocuklarimiza zihin acikligi diliyorum.Allah c.c. zorlarini kolaylastirsin tüm cocuklarimizin, ögretmenlerimizin ve  ailelerin .
utandirmasin Allah .
Bir salata tarifim var sizlere bu gün .uzun zamandir baktim salata paylasmamisim .
sonbahara yakisir bir tarif .vitaminleri ile bedenimize ruhumuza iyi gelecek insAllah .
özellikle cocuklarimiza.salata önemlidir salata  renkleri canlilik katsin soframiza onlari cezbetsin .
        bizlerde yiyeyerek örnek olalim .sofra ailenin bir birini örnek aldigi sohbetin kaynastigi
       Sofra Aile  kavraminin yerlestigi andir .mümkün mertebe beraberce oturulmali sofraya 
                  sofra ben degil ,biz anlayisinin  benimsendigi yerdir, sofra birlestirendir ..
                                 
malzeme 
15 tane kücük kirmizi turp 
1 kücük havuc 
1 tane yesil kabak 
1 tane pirasanin beyaz kismi 
bir tutam maydanoz 
&
sosu 
1 tatli kasigi cörek otu 
2 tatli kasigi susam 
2 tatli kasigi tepeleme hardal 
2 tatli kasigi toz seker 
4-5  yemek kasigi siviyag 
3 -4 yemek kasigi sirke (üzüm tercihim )
tuz


tüm malzemeyi temizleyip yikayalim 
mandolin rendesi ile servis tabagina rendeleyelim karistirmadan o haliyle birakalim 

siviyag susam ve cörek otunu ocaga koyup isitalim susamin kokusu gelsin ocaktan alip icersine 
hardali ilave edelim sekeri tuzu ilave edelim karistiralim 

hemen sirkeyi ilave edelim karistiralim 

kasede bekleyen salatamiza gezdirelim 

servise hazir dostlar kabak cig olarak kulaga hos gelmeyecektir eminim
 ama isinan susamlarin kokusu ile hos bir lezzet sunuyorum size. Biz severek tüketiyoruz 
kis mevsimine  yaklastikca vitaminler daha bir önem kazaniyor dilerim beyenile sevile tarif bana ait 
afiyet sifa olsun dostlar .
Muhabbetle 
Devamı ...