Mandalinali irmikli Puding

Es selamü aleyküm dostlar . 
Dün aksam facebook sayfamda dayanamayip resmini paylasinca, oradaki dostlara dayanamayip 
 tarifi verdim 
lakin burada face sayfasi olmayan dostlar mahrum kalmasin diye bugün ekleyeyim bloguma dedim 
pazartesiye kadar sizleri bekletirsem haksizlik olurdu degilmi :) 
ola ki aksama sorfalar da yerini alir tatlimiz yapimi kolay hizli ve lezzetli c vitamini kayiba ugrasada
vitaminlerinden faydalanmis oluruz en azindan irmik haliyle besleyci aksam aclik krizlerinede iyi olacagini umuyorum .tarif bana ait 
taze sIktiginiz yada hazir mandalina suyu ile  portakal yada sevdiginiz baska bir meyva suyu ile .
tek arzum seker miktarin da dikkatli olmaniz her meyve ayni seker oranina sahip degildir. pisirirken  biraz tatmanizi akabinde eklemenizi tavsiye ederim .ilk etapda standart 1 su bardagindan biraz eksik koyun sonrasin da dilerseniz ekleyin. eksige katilir, lakin fazlasi cikmaz icinden! 
malzeme 
800 ml mandalina suyu 
1 su bardagi seker 
yarim cay bardagi irmik (mümkünse ince olsun )
1 pk vanilyali puding
üzeri icin bir miktar cikolata 
&
yapilisi
öncelikle meyva suyumuzdan bir cay bardagi kadar ayiralim .kalan meyva suyunu bir tencereye alalim 
icersine sekeri ilave edip ocakta kaynamaya birakalim 
meyva suyu kaynamaya biraktik vanilya pudingimizi bir kaseye alip ayirdigimiz bir cay bardagi meyva suyu ile inceltelim puding cözülsün burada bir püf noktasi birakmis oluyorum sizlere tüm malzemeyi tencereye koyup pisirebiliriz degilmi ? elbette. lakin bu islem yanlizca dibi tutmus kivaminda terslik olan bir islem yapar akabinde tencere dibini ovmakla bulursunuz kendinizi bu haliyle tencerenin dibine yapismayacak pudinginiz ne yanik kokusu nede kivamda aksilik Allahin izni ile 


kaynayan meyva suyumuza ilk önce irmigi ekleyelim  karistiralim .daha sonra pudingimizi cirpma 
teli ile birlikte cirparak tencereye ilave edelim iyice karistiralim ocakdan cekerseniz bunu yaparken topaklanma olmaz ;) 

ortasindan bir kez  kaynayinca pudingimiz ocaktan alalim bir dakika sürmez bu
sakin birakmayin ve karistirin 

sicakken tek kisilik kaselere bosaltalim. üzerlerine birazcik rendelenmis cikolata koyalim 
sicakligi ile erisin 
sogumasi icin bekletelim tatlimizi soguyunca 

dogru sofraya ,yada ikramliga sunalim ..afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 
hayirli sevdiklerinizle saglikli bir hafta sonu dilerim 
Muhabbetle 
Devamı ...

Kütük Börek

Hayirli geceler dostlar 
bilirim arayi biraz uzattim .aff edile olurmu .kis bastirdi buralara karla birkte
soguklar can yakiyor. resmen yorganin altindan hic cikmak istemesemde dünya mecburiyetleri 
sorumluluklar vs.vs.derken günleri geciriyoruz . Hamdolsun alemlerin rabbine bu günümüzü aratmasin . agustos böcegi misaliyim ben.
 sicaklarla kendine gelen, sogukta titreyen, eli ayagi kesilen .ama sizler güzel dostlar ,ha yayin girmisim girmemisim tek siteminiz olmadan, ziyaretlerinizi aksatmiyorsunuz ya binlerce tesekkür hepinize 
sizlere bu gün tarifi bana ait bir börek tarifi vermek istiyorum
 arsivimde uzun zamandir beklemede kendisi. dilerim beyenile,sevile.
 yaninda bir salata ile doyurucu bir ögün olabilir kendileri .ama tezatligi olmasa olurmu ? olmaz elbet.
siz uygulayin oldugu gibi olurmu ,dinlemeyin icinizden gecen olurmuymus sesini :) 
Malzeme 
krebi icin gerekli olan malzeme verecegim linte tarifimdeki gibi  ayni miktar olmali 
krep tarifi Burada
&
ic malzemesi 
500 gr pirasa 
1,5 cay bardagi (ajda bardagi ) bulgur 
yarim cay bardagi kus üzümü 
2 yemek kasigi cam fistigi 
yarim bag maydanoz 
1 yemek kasigi hafif tepeleme tereyag 
2 yemek kasigi siviyag
1,5 cay bardagi su 
1 yemekkasigi limon suyu 
300 gr kasar peyniri 
tuz karabiber 
&
üzeri icin 
1 büyük yumurta 4-5 yemek kasigi süt ,yeterli miktarda galeta unu 

öncelikle kreplerimizi yapip hazir bir kenarda bekletelim daha sonra pirasalilari temizleyip 
ince dograyalim cok kücük olamsin cokda iri olmamali  bir tencereye yikayip koyalim biraz tuz serpistirip kapagini kapatarak bes dakika sinmesini bekleyelim .daha sonra icersine tereyagini siviyagi birakip kavurmaya devam edelim hafiften karemellesme baslayinca 

icersine bulguru, kus üzümünü,cam fistigini limon suyunu ekleyelim sizlere cam fistigi dedim ama (kizim aldigimiz markayi tüketemedigini görünce ben bu seferlik ceviz kullandim) 
resimde aramayin yani :))
harci bir iki kez daha cevirip suyu ilave edelim 
tuz karabiber tatlandiralim bir iki  dakika pisirip altini kapatalim suyunu cekip demlensin daha sonra icersine maydonozu dograyalim karistiralim 

hazirladigimiz kreplerimizden ,bir tanesini yayip icersine harcimizdan bir iki yemek kasigi yayalim 
üzerine bir tutam kasar peyniri serpistirelim kasar krebi tutma vazifesi görecek 
mutlaka kasar olmali diyorum kenarlari ice katlayip iri rulo saralim 
Bu sekilde tüm krepleri malzemeyi kullanarak bitirelim 

yumurtayi catalla cirpalim icersine sütü ekleyelim firini 200 dereceye isinmaya biraklim ayri bir kaba galeta unu koyalim ilk asamada bir su bardagi yeter .yetmesse eklersiniz .kalani atmaktansa böylesi daha iyidir ;) galetamiza cig olarak yumurta temas edecegi icin geri kalan galetayi mutlaka atmak zorundasiniz saklanamaz azar azar kullanalim ihtiyac oldukca ekleyelim .

sardigimiz kreplerimizi önce yumurtaya daha sonra, galetaya bulayip ,yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim. isittigimiz firina verip hafiften kizarincaya kadar tutalim 

öyle nar gibi kizaran börekler beklemeyin. kenarlarindan hissedersiniz 25-30  dakika diyelim 
gözünüzü ayirmayin firina göre degisiklik arz edebilir 

yaninda mutlaka salata ile servise sunun 
afiyet olsun dualara talibim dostlar  hayirli nurlu cumalar 
Muhabbetle 
Devamı ...

Biber Corbasi

Hayirli aksamlariniz ola dostlar .
corba tarifimiz var bu gün ..kizkardesimin  deneyip " mutlaka yap abla ,dedigi biber corbasi .
muzaffere ablamizda tatmis ilk olarak ve ondan aldigi tarif sekli ile bende yaptim .ama ben yine bos durmadim :) süreci kisaltmak adina haslama bölümünü yapmayip hepsini tek asamada bitirdim .
salca kullanmadim ve icersine kuru biber attim biber aromasi daha yogun olsun diye 
bu leziz corba icin tesekkür ederim hem bacima ,hem muzaffere ablamiza 


Malzeme 
4 iri kapya biber 
4  tane orta boy domates 
5 yemek kasigi un (cok tepeleme degil )
1 tane dolmalik kuru biber 
yarim cay bardagi siviyag 
1 yemek kasigi tereyag 
bir tatli kasigi kuru dereotu
yaklasik 1,5 litre etyada tavuk suyu 
tarifin orjinalinde 1 yemek kasigi biber salcasi var ama ben kullanmadim 
tuz karabiber 


ilk etapda biberleri yikayip cekirdeklerini cikarip kücük dograyalim 
domatesleride dograyip bir kapta bekletelim. bir tencereye yagi siviyagi ve unu koyup
kavuralim 
cok kararmasina müsade etmeyelim üzerine et suyunu ekleyip 


dogradigimiz biberi ve domatesi ekleyelim kuru dolmalik biberi icersine atalim 
dereotunu ve tuzunu karabiberini ekleyip 
yaklasik 30 dakika pisirelim koyuluguna göre su ilave edebilirsiniz 

sebzeler iyice yumsayinca ,el blendiri ile icine dalalim. iyice cekelim pürüssüz bir kivam olsun .
biberlerin kabuklari sorun olmuyor .ama ben yinede süzmeyi tercih ettim 
sizler o hali ile dilerseniz birakabilirsiniz 

soguk günlerde cok sifali olacagini düsünüyorum .
cokda lezzetli inanin .aci pul biber ile muhtesemdir biline 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
Muhabbetle 
Devamı ...

3.2.1 Pogaca Bencelisi

Sabah serifleriniz hayir ola dostlar 
nette sIkca gördügüm, ama yapmaya ya firsatim yada siranin gelmemesinden düne kadar ertelenmis moda bir tarif var bugün. islem cok hizli oldugu icin, bekletmeden ekleyeyim dedim .321 pogacanin cikisi neredendir bilmiyorum .facebookda karsima gelen haliyle malzemeye baktim zaten standart malzeme kullanilmis ismide sanirim o sebepten 321 pogaca icersine koymak istediginiz malzeme arzunuza kalmis .lezzetli ve sanilanin aksine yumsak bir pogaca .cekinmeden korkamadan yapilirsiniz atistirmalik icin süper bir lezzet .simdi gülümseyerek diyorum ki size  tarif elime düserde oldugu gibi kalirmi ?olmaz yine bencesi var icersinde 3 pk kabartma tozu  vardi normalinde icersinde ben 2 pk kullanip bir pk yerine karbonat koydum bu daha güzel kabarmasini ve yumsak olmasini sagladi .kabartma tozundan olusacak mide rahatsizligina yardimci olacagida asikardir .karbonat yerinde kullanilirsa sagligimiza faydasi olan bir madde .kolayliklar diliyorum simdi tarif .
malzeme 
5 su bardagi un 
2 su bardagi yogurt 
1 su bardagi siviyag 
2 pk kabartma tozu 
1 cay kasigi karbonat 
150 gr cekilmis hashas yag ile inceltilmis olmasin 
tuz 
kaplamak icin 1 su bardagi galeta unu 
icersine ben ufalanmis peynir kullandim oda arzunuza kalmis 

galeta unu haric tüm malzemeyi yogurma kabina alip iyice özlesinceye kadar yoguralim 
normalinde galiba hamur dinlendiriliyor ama ben bekletmedim bekleme süresi belki bir kahve icimi kadar yada ic malzemesini hazirlayincaya kadar ;) hashasimiz yag ile inceltilmis olmasin dedim yani kuru haliyle posetlerde satilan hashas olmali yok derseniz evde .ozaman yag miktarini azaltarak normal islemis hashas kullanabilirsiniz .haurdan cikarmayi ertelemeyi düsünmeyin bence zira rengi ve findiksi tadi
 galeta ile birlesince damakda lezzet birakiyor 

hazirladigimiz hamurdan avcunuz dolusu koparip  

avcumuzun icersinde avuc icimizin genisliginde acip,hamurun ortasina harcimizdan koyalim kapatip yuvarladiktan sonra galeta ununa bulayalim. yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla dizelim
 cok yakin koymayin tombis oluyorlar isitilmis 180 derece firinda yaklisik 25-30 dakika pisirelim 
cok asiri kizaran bir pogaca degil cünki yumurta kullanilmiyor ama benim kullandigim hashas ile bu fark edilmiyor verdigim süre pismesi icin kafi 

afiyet olsun dostlar dualara talibim 
Muhabbetle 
Devamı ...

Pirasali pasta

Es selamü aleyküm dostlar 
Hersey bir kivilcim ile basladi aslinda. Güzel dostum siyah kugum zor bir animda bana destek dolu sözlerinin arasinda sarf etti pirasayi .o benim hem iyi günümde, hemde kötü günümde yanimda oldu. 
minnettarim ona .o anda cimbizligim tuttu ve ben pirasayi taktim kafaya. o isterde ben yapmazmiyim 
evet pastamiz pirasali dostlar .facebookta dostlarima bir güzellik yapayim dedim .sanirim insanlarimiz okumayi sevmiyor hediyelesmek adina pastamizin icinde ne var diye sordum ,sectigim bir kitabi hediye etmeyi niyete almistim .can dostlar sagolsun cevapladilar ama kimsenin aklina elbet pirasa gelmedi olurda olur dedim, ama olmadi ..bir dahaki sefere insallah ;)
inanilmaz bir lezzet cikti ortaya TARIF ELBET BANA AIT .
malzeme 
keki icin 
150 gr oda isisinda tereyag 
150 gr toz seker 
2 yumurta sarisi 
1 tüm yumurta 
200 gr un 
1 pk vanilyali puding 
yarim pk kabartma tozu 
yarim cay bardagi süt (ajda bardagi )
&
pirasali harci
700 gr temizlenmis haliyle pirasa 
2 elma cok büyük degil 
1 cay bardagi tepeleme kus üzümü 
yarim cay bardagi su 
1 yemek kasigi limon suyu 
yarim limon kabugu rendesi 
yarim cay kasigi tarcin 
1 tane karanfil 
&
üst mereng katman 
2 yumurta beyazi 
1 cay bardagi seker 
1,5 yemek kasigi galeta unu 
yarim cay kasigi tarcin 

belirtmeliyim pirasalarimiz iri beyaz kismi yesilinden biraz fazla olsun 

temizleyip cok iri olmayacak sekilde dograyalim yikayip cok fazla süzdürmeden 

tencereye alalim üzerine elmayi soyup rendeleyelim .kus üzümünü ekleyip 
suyu ilave edip ocaga pismeye birakalim yaklasik 10 dakika 

hafifi sulu iken sekeri ekleyip taricini ve karanfili birakalim icersine 

suyu cekilip recel kivamina gelince ocaktan alalim sogumaya birakalim tamamen sogumus olmali karanfili icersinden almayi unutmayalim 

simdi kekini hazirliyoruz 28 cm kelepceli kalibin dibini yaglayalim firini 190 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim oda isisindaki tereyagi ve sekeri beraberce cirpalim tamaman homojen bir kivam alincaya kadar cirpalim 

diger malzmeleri ölctük tarttik un vanilyali puding ve kabartm atozunu ayri bir kapta karistirdik yumurta beyazlarini mereng yapiminda kullanacagiz sakinicersine yumurta sarisindan kacirmayin yoksa merenginiz tutmaz 

tereyag seker karisimina yumurtalari ilave edip biraz cirpalim yaklasik iki dakika 

en son unlu karisimi ve sütü ilave edip 

karistirip mikserimizi kapatalim 

yaglanmis kalibimiza koyup kenarlari hafif yüksek sekilde yayalim 

üzerine pirasali harcimizi koyup düzleyelim kasikla hafif resimde görüldügü üzere bastiralim hamurumuzun icersine dalsin harcimiz ama cok basmak yok isittigimiz firina verip 20 dakika pisirelim 20 dakika sonunda yagli kagidi islatip avucumuzda sIkalim firinin kapagini acip pastamizin üzerini örtelim elinizi cabuk tutun firin isisi düsmesin .bunu pastamizin üzerindeki pirasalar kurumasin diye yaptik ici pisecek üstü kurumayacak Allahin izni ile 20 dakika devam daha pisirelim ayni isida 
toplam 45 dakik oldu pastamiza yagli kagidi yaptiktan sonra pismeye biraktikya biz  o arada merengi hazirlayalim 

yumurta beyazini bir iki dakika beyazlayincaya kadar cirpalim daha sonra sekeri yavasca ilave ederek cirpmaya devam edelim seker cözülmeli icersinde mikseri kapatip 

üzerine galeta ununu ve taricini ekleyip biraz  karistiralim 
catal ile yapalim bunu sinmesin yumurta beyazi 

pastamizi firindan alip üzerine merengimizi sürelim kenarlara cok yaklastirmayin
 kabaracak kaliba yapismamali 15 dakika daha tutalim ayni isida pastamizi 

firindan aldigimiz pastamizin kenarlarindan kurtarip sogumaya birakalim

Dilerseniz soguk, dilerseniz ilik dilimleyerek servise sunalim.
 damaginizdaki lezzet tezatlarin yikilisinin ve dostun iyi gündede kötü gündede yaninda oldugunu anlamanin tadina varin .ve ben her bu pastayi yaptigimda can dostumu bir kez daha sevecegim 
seni seviyorum siyah kugum ve diger dostlarim sizi seviyorum siz kendinizi biliyorsunuz ;) 
iyiki varsiniz 
Muhabbetle efendim 


Devamı ...

Semazen Pastasi

Es selamü aleyküm dostlar hayirli nurlu cumalar hepimize 
af ola kelam yine kisa tek arzum cok dua talebidir .Bu pastayi ilk kez nurgülümün dogum günü icin hazirlamistim. ama resimleri yanlislikla sildigim icin bir kez daha yapinca ekleyeyim artik düsüncesiyle beklemeye alinmisti .Pastamizin ismi dostlarin bas harfinden kombin yapilarak kelime oyununa dönüstürülüp cikan kelimeyi koyduk .Semazen oldu ismi sevgili suzanimin kelime kombini oldu kazanan 
TARIF BANA AITTiR 
malzeme 
pandipanyasi icin 
4 yumurta 
1 su bardagi seker 
1 su baradigi un 
4 yemek kasigi kakao 
4 yemek kasigi süt 
1 pk kabartma tozu 
&
krema malzemesi 
2 pk vanilyali puding 
1 su bardagindan biraz eksik seker 
4 bardak portakal suyu 
2 poset krem santi 
1 su bardagi süt 
1 kücük kutu konserve mandalina (süzülmüs hali 170 gr )
1 cay bardagi kekleri islatmak icin portakal suyu 
üzerini süslemek icin 
&
beyaz cikolata 
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim.26 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kapalayalim yumurta ve sekeri cirpma kabin da beyazlayincaya kadar cirpalim. mikseri kapatip .icersine 

bir kapta ayri olarak karistirdigimiz un,kakao,ve kabartma tozu karisimini

cirptigimiz malzemeye süt ile birlikte ekleyip bir iki kez daha karsitiralim 

kaliba bosaltip düzleyelim 

isittigimiz firinda pisme sonuna dogru kürdan testi yaparak pisirelim .25 dakikada sonra kontrol edebilirsiniz pisen keki sogutma teline alip kagidini cikatarak sogutalim 
daha sonra soguyan keki ortadan bir kez keselim hazir beklesin bizi .
3 bardak portakal suyunu ocaga koyup kaynatalim. ayri bir kapta puding ve sekeri bir bardak portakal suyu ile eritelim kaynayan tencereyi 

ocaktan cekip erittigimiz puding tozunu karistirarak kaynamis portakal suyuna ilave edelim.
 tekrar ocaka koyup bir kez ortadan kaynayincaya kadar tutup ocagin altini kapatalim .
pudingimizde iyice soguyuncaya kadar beklemeli ama arada karistirmak suretiyle !!
soguyan pudingimizi simdi santi ile karistirma zamani .krem santiyi bir bardak süt ile iyice cirpin (soguyan pudingimizden bir su bardagi ayiralim üzerini süslemek icin kullancagiz)
geri kalanini kasik yardimi ile kremsantiye ilave edip iyice karistiralim   

soguduktan sonra ortadan kestigimiz kekimizi pastayi saklayacagimiz kaba bir tanesini koyup 
1 cay bardagi portakal suyunu kasik yardimi ile yarisini bir kekimize diger yarisini diger kek kullanarak kekimizi islatalim 

dolguyu muntazaman yapmak icin kelepceye ihtiyacimiz var eger yoksa cemberiniz siz kalibinizin kelepcesini takabilirsiniz .hazirladigimiz santili pudingimizin bir miktarini (yaklasik yüksekligi bir parmak olacak)
kekimize sürelim 

santili karisimin üzerine süzdürdügümüz mandalinalarimizin 12 tanesini bir kaba ayirip 
geri kalanini serpelim santili karisimin üzerine yine bir miktar santili (yine bir parmak yükseklikte olsun) karisimdan koyup mandalinalarin üzerine spatula ile düzleyelim 

diger islattigimiz pandispanyayi alip santinin üzerine kapatalim 
elimizle biraz bastiralim ki tutsun alttaki malzemeyi 

buzdolabinda yarim saat bekletelim daha sonra kelepceyi cikaralim 

geri kalan santi ile pastamizin her yerini kaplayalim üzerini arzu ettiginiz sekilde süsleyin 12 tane ayirdigimiz mandalina ve rendelenmis beyaz cikolata ile süslemeyi ihmal etmeyelim portakal ile hos bir kombin oluyor .buzdolabinda en az 6 saat dinlendirelim 
bir gece öncesi her zaman lezzet garantidir insAllah .
dilimleyerek servise sunabilirsiniz 
Afiet olsun dualara talibim dostlar cok ama cokca 
Muhabbetle efendim 
Devamı ...