Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ali Nazik

Es selamü aleyküm dostlar .hayirli pazarlar 
cok bilindik bir lezzet var bu gün tarifimiz de .ama yine benceleri aralarina serpistirilmis haliyle elbet .
bilindik dedimde aklimaza fazla gelmeyen demek daha dogru olur .Ali nazik ismi 
 ekmek ile tadina doyulmuyor. cok uzun zaman olmustu  yapmayali .baktim blogumda da yok
 biraz nostalji takilayim istedim .buyurun benceli  ali nazike 
malzeme 
6 tane patlican 
300 gr kiyma az yagli 
2 su bardagi yogurt 
yarim cay bardagindan biraz fazla siviyag 
1 kuru sogan 
2 dis kiyma harcina -2 dis yogurt icin sarimsak 
1,5 yemek kasigi salca 
1 cay bardagi su 
1 tatli kasigi kirmizi biber 
patlicani kavurmak icin 4 yemek kasigi siviyag 
1,5 yemek kasigi sirke 
tuz karabiber 
süsleme icin maydanoz 

öncelikle patlicanlarimizi ya ocak üzerinde yada firinda közleyip kabuklarini soyalim sularini atmayalim yikamayalim soydugumuz patlicanlari .

isin benceli kismi aslinda burasi. soyup dogradigimiz patlicanlarimizi 4 yemek kasigi siviyag ile birlikte tuz karabiber sirke esliginde bir miktar kavuralim .
takii suyu cekilinceye kadar ocaktan alip bir kenarda bekletelim 

ayri bir tencereye siviyagi koyalim .üzerine sarimsagi ve kuru sogani ince dograyip. tuz karabiber serpistirelim. agiz tadimiza göre olsun . yanliz karabiber patlicanli yemeklerde patlican aciligini yogunlastirir dikkatli kullanalim. kiyma suyunu salip cekinceye kadar kavurmaya devam edelim 

daha sonra salcamizi kirmizi yemeklik biberimizi serpistirip bir dakika kadar daha kavurup üzerine suyu ilave edelim .kapagini kapatip bir iki dakikaya yakin kaynatip ocaktan alalim 

ayri bir kap icersinde yogurdumuza sarimsagi ezerek ekleyip, tuz serpistirelim. bu sarimsagin lezzetinin cikmasinda etkendir. yogurdumuz cok sulu yogurt olmasin .birde burada kullandigimiz malzeme miktari biraz göreceli bir miktar burada vermis oldugum 6-8 kisilik cikar ister azaltin ister cogaltin 

servis asamasinda ben kisi basi tabak hazirladim.
 dilerseniz siz tek büyük tabakta masanin ortasi icin hazirlayabilirsiniz 
 ama aksam yemegine pek ala ekmek ile muhtesem bir lezzet gayette doyurucu .
tabaga önce patlicana biraz da yogurttan  karistiralim cok karistirip bulamaca dönememeli burada yapilan islem .görsellik olarak bir alttan bir üstten karistirma diyelim buna 
secilsin malzeme gözde bakinca doysun
üzerine kiymali harcimizdan serpistirelim yine göz karari 
dogranmis maydanoz serpistirip servise sunalim .


bu gördügünüz kare gecenin 22.30 kizim yine yemek istedi ekmekle bayila bayila yedi 
yani geri kalan asla sorun degil ayri kapalarda muhafaza edip servise göre hazirlayin 
bir gün öncesinden hazirlanabilir bu lezzet .hele birde buzlugunuzda yazdan kalma közlenmis patlican varsa degmegin bu lezzete 
Afiyet olsun dostlar dualara talibim 
Muhabbetle 

13 Kommentare:

  1. Yemek bloglarını takibi bırakıcam bu gidişle.Kendim yapamayıp hamarat insanarı görünce bunalıma giriyorum :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy kiyamam .kimbilir ne maharetler gizlidir sizde .zira her insana birsey kolaylastirilmistir .
      cok tesekkür ederim
      dua ile

      Sil
  2. MELEĞİM ELLERİNE SAĞLIK
    EN SEVDİKLERİMDENDİR
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagola can
      bende seviyorum ama sarimsak beni yerde süründürüyor
      muhabbetle gülüm

      Sil
  3. kesinlikle "senceli" haliyle yapılacak bu yemek..Yazdan buzluktaki patlıcanlarla..:) hem de patlıcan yemeyenlere rağmen :))
    Ellerine canına sağlık versin Rabbim her daim..servis de her zaman ki gibi muhteşem ..:) Maşallah arkadaşıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin elinden ayri bir güzel olacakdir
      varligin icin rabbime sonsuz sükürler olsun
      muhabbetle canim

      Sil
  4. Selamlar
    Canım çekti ya hele kızınızın yerken ki fotografı...
    Ellerinize sağlık ve afiyetler olsun
    Nefissssss
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim yasemin
      güzel sözlerin icin .selam ve dua ile

      Sil
  5. elinize sağlık çok severiz çokda sık yaparız annem sağolsun yazdan közleyip poşetledi bizim için patlıcanalrı hazır çıkarıp yapmak pratik oluyor tadınada doyum olmuyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öperim o annenin elllerinden .
      selam ve sevgi bizden dua eder dua beklerim

      Sil
  6. ıımmm bayılırım ali naziğe ellerine sağlık canım nefis görünüyor.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. melek hanım yine döktürmüşsünüz valla kızınızda eşinizde çok şanslı bu anlamda...

    YanıtlaSil
  8. melek hanım patlıcanı beşamel soslada deneyin çok yakışıyor

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle