Hayirli aksamlariniz ola dostlar
Allah ne verdiyse artik instagram ailesine dahil takip etmek isterseniz allah_ne_verdiyse yazmaniz kafi.
bu sabah farkli birseyler yapayim istedim.birazda uykusuz gecen bir gecenin sabahina canlilik katsin diye yapildi pogacamiz yada ekmegimiz siz hangisini yugun görürseniz onu degin .
sua an uyumak ile uyanik kalma cabasi icersindeyim hatalarim eksiklerim olursa düzeltiniz..instigramda dostlara söz verdim diye hemen tarifi birakip huzularinizdan ayriliyorum .pogacamiz bircok tezatlari icinde barindiran bir tad yine allah ne verdiyse tezatlari :)
TARiF BANA AiT umarim beyenile .Ben icersini bos biraktim .
bu haliyle bile oldukca besin degeri yerinde diye düsünüyorum
buraya kabak cekirdeginin önemini belirtmek icin buraya link birakiyorum
Malzeme
1 su bardagi mayonez
1 su bardagi süt
1 su bardagi yogurt
yarim bardak siviyag
1 pk kabartma tozu
yarim tatli kasigi karbonat
2 yemek kasigi susam
yarim yemek kasigi iri dövülmüs karabiber yada iri cekilmis olmali
1 yemek kasigi hardal
yaklasik 1 cay bardagi dogranmis kabak cekirdegi
yaklasik 750 -800 gr un
üzeri icin mavi hashas
yogurma kabiniza sütü,mayonezi,hardali yogurdu,siviyagi karbonati koyup iyice karistiralim
üzerine unu, kabartma tozunu, tuzu koyup yoguralim unun öncelikle 750 gr koyup geri kalanini katiligina göre ekleyelim unun kalitesi farklilik arz edebilir .kulak memesi yumsakliginda bir hamur olmali. tuzunu atarken dikkatli olun hem mayonez hem hardal icersinde tuz barindiriyor .yinede bir tatli kasigi kaldiriyor ;) ondan az olmasin
kavrulmamis kabak ici cekirdeklerimizi hafif iri sekilde dograyalim .türkiyede olan arkadaslarimiz bulabilirmi bu haliyle bilemiyorum .buralarda bulmak kolay :( haklarini helal etsinler
dogradigimiz kabak cekirdegini, susami, hafif iri dövdügümüz karabiberi hamura ekleyelim iyice karistiralim .firini 190 derece ayarina getirip isinmaya birakalim .firin tepsisine yagli kagit serelim hamurumuzdan avcunuz dolusu kadar parca koparip elimizle yuvarlayalim
tepsiye koymadan mavi hashasa batiralim tepsiye koyduktan sonra makasla üzerine carpi sekilde kesik atalim derince olsun kesik .hemen firina verelim yaklasik 20-25 dakika pisirelim
biz ailecek cok sevdik dilerim sizlerde beyenirsiniz afiyet olsun daim dulara talibim dostlar
elimi bos cevirmeyin olurmu
Muhabbetle
ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık güzel yürekli ablam, güzel ve şifalı görünüyor. Allah hayırlı şifanı versin. rahat uyuyabilmek için yoğurt yesen iyi gelebilir sana. Allah'a emanet ol. hayırlı cumalar ;) tly dnz
YanıtlaSildeğişik bir tarif , çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ,ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com
Herzaman özgün tariflerini takip etmek güzel oluyor Meleğim. Ellerine sağlık. Sevgilerimle..Canımsın..
YanıtlaSilMelek'im çok önce ben de bir kez mayonezli poğaça yapmıştım ama mayalı :) okuyunca tarifini gülümseyerek onu hatırladım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık..hem kabartma tozu, hem karbonat kullanma nedenini öğrenebilir miyim ?
İyi ki varsın,,Allah eksikliğini vermesin..