Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Patlican Oturtma

Es selamü aleyküm dostlar 
cok uzun bir ara oldu yine af ola .Allanip pullanip  dillendirmek care degil imtahanlarimiza 
ne kadar cok sebebiniz varsa okadar güclü olmaya calisiyorsunuz o kadar.
öncelikle belirtmek istiyorum sizler bir kac dakikanizi ayirip baktiginiz bir tarifim, benim kadar ince eleyip sIk dokuyan birisi icin, en az iki saatine mal oluyor dostlar .
ve su gecirdigim günlerde iki saat benim icin cok lüks bir zaman dilimi .
bir dost hem hatir sordu hemde sorumlulugumu hatirlatti, zorda olsa yazmaliyim dedim 
sizler benim icin degerlisiniz üzülüyorum ..tarif girmedigim su zaman diliminde,
 beni yanliz birakmadiniz Allah razi olsun her birinizden . 
affiniza siginarak bilindik tanidik ama yine benceleri olan bir yemek tarifi birakacagim sizlere .
biriken tariflerim, istenen tariflerim hep beklemede ben beklemede 
:( 
simdi tarifimiz icin gerekli malzeme 
3 adet patlican orta boy ve büyüklükte (ince olmamali)
500 gr kusbasi et 
2 orta boy kurusogan  
5 dis sarimsak 
1 yemek kasigi yemeklik toz kirmizi biber 
1 cay kasigi silme karabiber 
yarim cay bardagi siviyag 
1 tatli kasigi tereyag tepeleme
2-yemek kasigi sirke 
yarim tatli kasigi mercan kösk 
yarim tatli kasigi kekik 
3 orta boy domates 
300 ml su 
tuz 
üzeri icin yarim bag maydanoz 
patlicanlari yikayip dörde bölelim soymayalim ki dagilmasin pisme esnasin da 
(iri patlicanlardan kullanmanizi istiyorum ) 
hepsini ayni sekil dograyip bir kaba koyalim, üzerine bol tuz serpip, yaklasik 10 dakika bekletelim.
 tuzun her yerine gelmesi icin kabinizi iyice sallayin. daha sonra etimizi ayni büyüklükte kusbasi dograyalim soganlari da ayni büyüklükte dograyip, sarimsaklari bicak ile ezelim yani bicagin yan tarafi ile kesme tahtasinda patlatalim 

bu yemegin lezzeti esasinda kullandiginiz tencere ile alakali diyebilirim. 
mutfaginizda kullandiginiz en agir tabanli döküm tencere yada, güvecinizi kullanmanizi tavsiye edecegim yemegimiz uzun pisecek cünki 

tencerenin en altina siviyagi ,ortasina tereyagi ,dogradimiz etimizi,soganlari ve sarimsaklari serpistirelim 
üzerine yemeklik toz biberimizi,bir miktar tuzu ve karabiberi serpistirelim en üzerine patlicanlarimizi akan su altinda iyice yikadiktan sonra .iki üc tanesini elimize alip suyunu avcumuzda sIkalim bu sekilde tüm patlicanlarimizi tencereye malzemenin üzerine yerlestirelim bir miktar daha tuz serpistirelim kekigi ve mercan köskü ekleyip 

tenceremizin kapagini kapatalim,harli ateste kapagini acmadan 20 dakika birakalim. karistirmayalim 
et suyunu sebzeler suyunu cekmis olacaktir bu süre sonunda 
karstirmadigimiz icin sulanma olmayacaktir 
yavastan kizarma sesi  duymaya baslayinca kapagi acalim 

bir tahta cubuk yardimi yada kasigin sapi ile yerlerinden oynatalim malzemeyi. 
aman cok karistirmayin sakin patlicanlar dagilmasin .
üzerine kabuklarini soyup,cekirdeklerini ve suyunu cikardigimiz sögüs seklinde dogradigimiz domatesleri 

ardindan sirke ile karistirdigimiz suyumuzu ekleyelim kapagini kapatip 
50 dakika daha ,kisik ateste pismeye birakalim 

pisen yemegimizi ocaktan alip üzerine dogradigimiz maydanozu serpistirelim 
yarim saat dinlendirmenizi tavsiye ediyorum  siz bu esnada, yanina pilav hazirlayabilirsiniz .
oldu olacak cacik da olsun 

Afiyet olsun dostlar, sifa olsun daim dualara talipdir bu baciniz .
ayrica  cok fazla zaman ayirmama gerek kalmadan, yapabildiklerimi instagram da paylasmaya calisiyorum zira buraya ayirdigim sürenin dörtte birini harcamak yetiyor 
 oturup uzun uzadiya resimleri bilgisayara yükleyecegim, kesecegim, kücültecegim derdi olmayan ve cok fazla zaman ayirmama gerek kalmadan kisa kelimlerle anlik tariflerimi oradan paylasiyorum 
ve dostlar biliyorsunuz  ben yasli bir insanim son zamanlarda unutuyorum tariflerimi  ben :) 
bir yerlere atmaliyim birakmaliyim buda instagramda mümkün :) 
Muhabetle 

10 Kommentare:

  1. Elinize sağlık harika bir tencere yemeği resimleri de çok güzel sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hayııırr sen yaşlı diilsiiinn..:)
    Canımsın, ellerine sağlık, nefis bir yemek...
    dikkat ettim de bir çok yemeğine sirke katıyorsun..yemeğin tadını değiştirmiyor mu ? gerçi az ama..bizim çocukları düşününce fark ederlerse yemezler diye cesaret edemiyorum..
    Hayr içinde olasın., Rabbim her daim yardımcın olsun cann..

    YanıtlaSil
  3. Melek hanim merhaba öncelikle geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
    Size bir sorum var sizin tencerenizden bende yok ayni yemeği
    Silex tenceresine yapabilir miyim. Şimdiden teşekkürler .sevim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun sevim hosgeldin .
      elbette yapabilirsin süre degiskenlik arz edebilir.eger benim düsündügüm silex tenceresini kast ediyorsan bacim makinanin arasina konulan tencere degilmi ?
      yanlis biliyorsam lütfen düzelt .
      sevgilerimle

      Sil
  4. Yorumuma cevap vermişsiniz teşekkürler .makinanin arasına koyulanlardan benimki
    Tekrar sevim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkür ederim sevim
      firsat buldugum zaman yorumlara cevap verebiliyorum ancak :(
      isiyi mümkün mertebe yüksek tutmani öneririm dikkat edilmesi gereken yanlizca bu .
      sonucu paylasirsan mutlu olurum .selam ve dua ile

      Sil
  5. @ksadaki kardesim ellerine sağlık orda ve iyi olmana sevindim.tariflerinin ve bana hissettirdiğin guzel duyguların hasenesini ahirette önüne cikarsin dunyadada evlat imtihanından korusun inşallah melek kardesim seni duam bu esselamun aleykum.

    YanıtlaSil
  6. İyi akşamlar,ellerinize sağlık öncelikle,domates ve patlıcanın mevsimi olmadığı için tadından emin olamadım,yaz sebzesi oldukları için ilaçla büyüyorlar,kışın kış sebzesi pişirilmeli diye düşünüyorum,
    Sizde sağlığa önem veriyorsunuz biliyorum,hatırlatayım istedim,saygılarımla ..

    YanıtlaSil
  7. Uzun süre ara verince bende endislenmistim melegim,
    Rabbim ne derdin varsa derman olsun,
    seni Allah icin cok seviyorum bilesin melegim, kendine iyi bak.
    Patlican yemegin nefis görünüyor, ellerine saglik.firdevs

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım. Ben bide bunun üstüne sarımsaklı yoğurt dökerim Oh miss mis..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle