Hayirli aksamlariniz olsun dostlar
beynimi boslatma cabasi ile kendimi mutfaga attim bu gün
sunu yapayim diye düsünce yoktu kafamda nasipte ne varsa dedim
ortaya bu cikti artik son zamanlarda tarifileri hafifemi aliyorum ben ?? galiba öyle ama lezzetinden emin olmadigim hic birseyi paylasmam bu vebale girmem Allah muhafaza kul hakkindir bu
bu lokmalik maffinlerimizin adi yoktu elbet .tarif yine bana ait ama,ismi sevgili isigima ait .
facebook sayfam da maffinlerimizin resimi paylasinca istersen ismi bu olsunmu ? diye yorum birakmis
bende cok beyendim
SULTAN LOKMASI oldu ismi . Ben üc kaplama yaptim süsleme icin.sizler ne isterseniz yapabilirsiniz
cay davetlerinde, acik büfelerde ikramlik olarak cok sIk duracagini düsünüyorum.
illa kücükmü olmasi gerek maffinlerimiz ? elbet hayir büyükte olur ama büyük maffinde peynir miktari biraz insani keser diye düsünüyorum. o zamanda kahvalti icin uygun olur ama degilmi ;)
malzeme
4 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
2,5 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kekik ,kurunane,toz kirmizi biber
yarim cay kasigi karabiber
3 cay kasigi kabartma tozu
bir tutam karbonat
&
üzerinin kaplamasi icin
250 gr krem peynir
yarim cay bardagi krema
biraz tuz ve karabiber
&
süsleme icinse
cok ince dogranmis maydanoz ,kirmizi kapya biber ,ben iki dilim pastirma da kullandim
hayal dünyaniz ne istiyorsa artik birazcik cevizde koydum ara ara
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim.kücük maffin kalibimiza maffin kagitlarindan yerlestirelim.hamuru hazirlamak icin yumurtalari cirpma kabina kirip, iyice cirpalim yaklisik 2-3 dakika
mikseri kapatip sütü ve siviyagi ekleyelim
ayri bir kapta karistirdigimiz un ve diger kuru malzemeleri harmanlayip tuzunu ekleyip
cirptigimiz yumurtali karisima ilave edelim karistiralim
maffin kagitlarini 4 / 3 dolacak sekilde hamurumuzdan koyalim. hemen isittigimiz firina verelim
yaklasik 20 dakika pisirelim. firina göre degisiklik arz edebilir
ebatlar kücük aman gözünüzü üzerinden ayirmayin son dakikalarda
pisen maffinlerimizi firindan alip sogumaya birakalim. tamamen sogumus olsun
onlar sogurken biz cirpma kabina krem peyniri ve kremayi koyup cirpalim
tuz ve karabiberini damak zevkinize göre ayarlayin
bir bicak yardimi ile hafif tepecikli sekilde maffinlerimize sürelim üzerine dogradiginiz süsleme malzemelerinden serpistirip elinizle hafif bastirin bu sekilde tüm maffinlerinize ayni islemi uygulayin
agzi kapakli saklama kabniza koyup, serin yerde muhafaza edin
afiyet olsun dostlar dualara talibim
Muhabbetle
ellerinize sağlık. ilk bakışta tatlı gibi duruyor. çok güzel bir ikramlık olmuş. sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım.nefis olmuş.
YanıtlaSilCok degisik olmus eline saglik kardesim ist ah acici görünüyor .
YanıtlaSilSevgil Meleğim o kadar şık o kadar albenili, yebenili duruyor ki bayıldım. tam misafir sofrasına latık..Ellerine sağlık çok çok beğendim. Allah bereketini arttırsız. Sevgilerimle canım benim..
YanıtlaSilHafife mi alınmış bir tarif bu?? Çok güzel olmuşlar...
YanıtlaSilÜstelik de kaç çeşit lezzet ve besin değeri taşıyor ..Ellerine sağlık canım..
Hayırlı Cumalar...
Elinize sağlık çok lezzetli olmalılar sevgiler...
YanıtlaSiltesekkür ediyorum dostlar
YanıtlaSilsagolun var olun ..cokca dua talebim var sizlerden
muhabbetle
unutma beniiiiii olur muuuuu :)
YanıtlaSil