Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sultan Lokmasi

Hayirli aksamlariniz olsun dostlar 
beynimi boslatma cabasi ile kendimi mutfaga attim bu gün 
 sunu yapayim diye düsünce yoktu kafamda nasipte ne varsa dedim  
ortaya bu cikti  artik son zamanlarda tarifileri hafifemi aliyorum ben  ?? galiba öyle ama lezzetinden emin olmadigim hic birseyi paylasmam bu vebale girmem Allah muhafaza kul hakkindir bu  
bu lokmalik maffinlerimizin adi yoktu elbet .tarif yine bana ait ama,ismi sevgili isigima ait .
facebook sayfam da maffinlerimizin resimi paylasinca istersen ismi bu olsunmu ? diye yorum birakmis 
bende cok beyendim 
SULTAN LOKMASI  oldu ismi . Ben üc kaplama yaptim süsleme icin.sizler ne isterseniz yapabilirsiniz 
cay davetlerinde, acik büfelerde ikramlik olarak cok sIk duracagini düsünüyorum.
 illa kücükmü olmasi gerek maffinlerimiz ? elbet hayir büyükte olur ama  büyük maffinde peynir miktari biraz insani keser diye düsünüyorum. o zamanda kahvalti icin uygun olur ama degilmi ;) 
malzeme 
4 yumurta 
1 su bardagi süt 
1 su bardagi siviyag 
2,5 su bardagi un 
1 tatli kasigi tuz 
1 cay kasigi kekik ,kurunane,toz kirmizi biber 
yarim cay kasigi karabiber 
3 cay kasigi kabartma tozu 
bir tutam karbonat 
&
üzerinin kaplamasi icin 
250 gr krem peynir 
yarim cay bardagi krema 
biraz tuz ve karabiber 
&
süsleme icinse 
cok ince dogranmis maydanoz ,kirmizi kapya biber ,ben iki dilim pastirma da kullandim 
hayal dünyaniz ne istiyorsa artik birazcik cevizde koydum ara ara 

firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim.kücük maffin kalibimiza maffin  kagitlarindan yerlestirelim.hamuru hazirlamak icin yumurtalari cirpma kabina kirip, iyice cirpalim yaklisik 2-3 dakika 
mikseri kapatip sütü ve siviyagi ekleyelim

ayri bir kapta karistirdigimiz un ve diger kuru malzemeleri harmanlayip tuzunu ekleyip 

cirptigimiz yumurtali karisima ilave edelim karistiralim 

maffin kagitlarini 4 / 3 dolacak sekilde hamurumuzdan koyalim. hemen isittigimiz firina verelim 
yaklasik 20 dakika pisirelim. firina göre degisiklik arz edebilir 
ebatlar kücük aman gözünüzü üzerinden ayirmayin son dakikalarda 

pisen maffinlerimizi firindan alip sogumaya birakalim. tamamen sogumus olsun

onlar sogurken biz cirpma kabina krem peyniri ve kremayi koyup cirpalim 
tuz ve karabiberini damak zevkinize göre ayarlayin 

bir bicak yardimi ile hafif tepecikli sekilde maffinlerimize sürelim  üzerine dogradiginiz süsleme malzemelerinden serpistirip elinizle hafif bastirin bu sekilde tüm maffinlerinize ayni islemi uygulayin 

agzi kapakli saklama kabniza koyup, serin yerde muhafaza edin 
afiyet olsun dostlar dualara talibim 
Muhabbetle 

8 Kommentare:

  1. ellerinize sağlık. ilk bakışta tatlı gibi duruyor. çok güzel bir ikramlık olmuş. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Cok degisik olmus eline saglik kardesim ist ah acici görünüyor .

    YanıtlaSil
  4. Sevgil Meleğim o kadar şık o kadar albenili, yebenili duruyor ki bayıldım. tam misafir sofrasına latık..Ellerine sağlık çok çok beğendim. Allah bereketini arttırsız. Sevgilerimle canım benim..

    YanıtlaSil
  5. Hafife mi alınmış bir tarif bu?? Çok güzel olmuşlar...
    Üstelik de kaç çeşit lezzet ve besin değeri taşıyor ..Ellerine sağlık canım..
    Hayırlı Cumalar...

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık çok lezzetli olmalılar sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. tesekkür ediyorum dostlar
    sagolun var olun ..cokca dua talebim var sizlerden
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  8. unutma beniiiiii olur muuuuu :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle