Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doga Kebabi

Es selamü aleyküm dostlar 
malesef sizlere bu gün zaman fakiri olan ben yapim asamalarini resimleyemedigim tarifimi verecegim 
ya tarifimi bekletip bir dahaki yapisimda yayinlayacaktim yada asamalari olmadan yayinlayacaktim .
ben ikinci durumu sectim kusuruma bakmayin artik zira sizleri ihmal ettigimide biliyorum .
resimler cok arzu ettigim sekilde de olmadi af ola :( 
sormak istedikleriniz olursa sayet yoruma yazabilirsiniz 
Tarif bana ait kizim ismini DOGA KEBABI olsun anne dedi 
et miktari gözünüze cok gelebilir .Rahmetli annanem derdiki et ve unun kabasini sakin erkege gösterme 
sonra der bir sürü et ve un vardi nerede?
 haliyle kavrulan et miktar olarak azaliyor serviste biraz bol tutmamiz gerekiyor 
yoksa kebaplikla alakasi olmadan bulgur pilavi olur 
buyrun doga kebabina 
et kavurma icin malzeme 
1.250 gr kusbasi et 
yarim cay bardagi siviyag 
tuz karabiber 
&
pilavimiz icin malzeme 
yarim cay bardagi siviyag 
yarim yemek kasigi tereyag 
2 kupa su bardagi pilavlik bulgur 
3 kupa su bardagi tavuk suyu 
1 kuru sogan 
1 iri dis sarimsak 
1 iri havuc 
1 tane sap kereviz 
1 yemek kasigi biber salcasi 
tuz karabiber 
yarim bag maydanoz 

salamura salata icin malzeme 
kücük bir lahananin yarisi 
yine kücük bir kirmizi lahananin yarisi 
2 iri havuc 
1 kücük sogan 
tuz sirke zeytinyag 

et kavurmamizi yapacagiz ilk önce 
tencereye kusbasi eti ,siviyagi tuz bol karabiber esliginde orta isisda ocaga koyalim 
kapagini kapatip birakalim .etimiz öncelikle  suyunu salacak sonra yavastan cekecek arada bir karistirin  yavastan kavrulmaya baslayacak etimiz hem pisecek hm kavrulacak 
orta ateste olsun yavastan kapagi acmadan fazlaca acarsaniz kapagi 
 su kaybi fazla olacagindan  etimizin pismeden suyunu ceker 
etimiz yumsayinca pismistir sicak tutuyoruz kavurmamizi servise kadar 

pilavimizin yapilisina gelince 
tencereye siviyagi ve tereyagini koyalim.isininca icersine ince dogranmis sogani sarimsagi ve kereviz sapini koyalim üzerine  rendelenmis havucumuzu ekleyelim kavuralim bir miktar 
yavastan dibini sarsin hemen salcamizi ekleyelim salcamiz tepeleme olmasin ama 
bir iki kez cevirip tavuk suyunu ilave edelim .
hemen ardindan kaynamasina gerek yok suyunun 
yikamadan bulgurumuzu ekleyelim tuzu karabiberi serpistirelim 
orta ateste pismeye birakalim suyunu cekince, ocaktan alip, kapagina kagit mutfak havlusu koyup demlendirelim .yaklasik 15 dakika .daha sonra kapagi acip harmanlayalim bu asamada dogranmis maydanozumuzu serpistirelim .

salatamiz bu tarifimize cok yakisan bir tarif 
tam dogayi temsil etmesi acisindan yapilmasi taraftariyim .
tabakda renk paleti gibi duruyor lezzet olarak bir birini tamamliyor
lahanalari havucu sogani bir makarna süzgecine mandolin rendesi ile rendeleyelim
üzerine bol ama bu bol baya bol tuz serpistirip bir kez harmanlayip birakalim yaklasik yarim saat 
lahanalar tüm suyunu birakacaklar .hemen akan suyun altina tutup cekelim .yikamak demiyorum suya tutup cekiyoruz evcumuzda porsiyonlayarak sIkalim salata kasesine alalim damak zevkinize göre üzerine sirke ve zeytinyag gezdirelim tuzu kontro ederek gerekirse ilave edelim 

tabaga önce pilavdan bir miktar üzerine kavurmamizdan koyalim .
yanina salatamizdan koyup servise sunalim .
ister sölen degin ister ziyafet dostlar rabbim sifa eylesin afiyet olsun 
daim dualara talibim 
Muhabbetle 

11 Kommentare:

  1. Allahim yarabbim bu nasil güzellik böyle, kusura bakmayin ama bunu catllami yiyecez yoksa kasiklami sormami mahsur görün cünkü her ücünüde cok severim ellerinize saglik.Esiniz cok sansli birisi sanirim.

    Allaha Emanet Olun.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık can..rengarenk ne de güzel bir tabak olmuş..yerim ben bunu..;)

    YanıtlaSil
  3. Görüntü şahane olmuş canım..Ellerine kollarına sağlık..İsmi de nasıl güzel olmuşş

    YanıtlaSil
  4. Etçil biri olarak tarifi not ettim .
    Ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Blogunuz tarifler,resimler hepsi harika.tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
  6. Canimsin Ablacim bu kebap nasil guzel bir kebap Goruntu beni benden aldi.. Ismini de guzel bulmus tatli kizimiz.
    Eline saglik olsun..

    YanıtlaSil
  7. ablacım bak bir seninle ilgili bir şey daha öğrendim.
    Kızlarımızın adı aynı Aysu doğa benim kızımında :)
    Bu kebabı bende yapayım çok sever onun adı olduğu için :)
    Ellerine sağlık afiyet bal olsun şifa olsun.

    YanıtlaSil
  8. süperrr ellerine sağlık cnm(harems)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle