Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pancarli Püre

Es selamü aleyküm dostlar. 
pembe pembe bakin size ne getirdim :)tatli degil tuzlu bir tat görünenin aksine .Ben son günlerde sifirlanan kan degerlerime can katmaya calisirken, kirmizi pancara yüklendim. 
evde resmen kirmizi pancar satacak kadar pancarim var bu aralar 
Allahtan seviyorum kirmizi pancari . neyin icinde olursa olsun severek tüketiyorum. Ama kizim benimle ayni fikirde degil .yemesine yiyor da beni kirmamamk icin yiyor farkindayim .ama caktirmiyorum ;) 
sevecegi birseyler üreteyim istedim. ayni aileye mensup tatlari birlestirdim ve enfes bir tat cikti ortaya
.ve kizim bayila bayila yiyip bir kez daha istedi tabagina .
sizlere buraya hem bir tarif, hem de kirmizi pancari kolay sekilde hazirlayip saklama yöntemini anlatacagim.Simdi tam zamani kirmizi pancarin degerlendirmek gerek yüklü mikatrda alip buzluk icin hazir hale getirecegiz ;) 

ortaligi kana bulamadan yapacagiz bunu. kirmizi pancari isteginiz miktarda demeyecegim bol miktarda alip yapin bunu zira islem firinda olacak okadar süre degmeli firini calistirdigimiza 
yapmamiz gereken dilerseniz aliminyum folyoya dilerseniz yagli firin kagidina pancarlari saralim. acik yeri kalmasin ama.. firinin izgara teline koyalim. isitilmis olsun firinimiz. 180 derece firinda yaklasik 90 dakika pisirelim bu verdigim süre büyük pancarlar icindir kücükler dah akisa sürede piser benimkiler biraz iri idiler.sizde mümkünse pancarlari ayni boyda almaya özen gösterin ki piserken dengesizlik olmasin 

süre sonunda pancarlari firindan alip, elinize eldiven giymenizi tavsiye ederim .bir kez bu islemi yapip uzun süre rahat edecegiz ama bir hafta boyunca kirmizi parmaklarla dolasmayalim .mümkünse cok sogumadan kabuklarini soyalim zor degil isterseniz kagit mutfak havlu ile siyirabilirsiniz cok kolay oluyor. suda pisirme yapmadigimiz icin damlama yok, vitamin kaybi yok, renk kaybi hic yok
buzluk posetine koyup dondurun istediginiz yerlerde tane hesabi cikarip kullanin hepsi bu 

TARIF BANA AIT 

Malzeme   
4 iri patates 
5-6 tane iri dis sarimsak 
1 tane iri pisirilmis pancar 
1 cay bardagi süt 
yarim cay bardagi siviyag 
muskat rendesi 
tuz karabiber 
üzeri icin dogranmis maydanoz 

teflon tavamiza patatesleri soyup kücük ince dilimleyelim. üzerine soyup dogradigimiz  sarimsaklari ekleyip  tuz karabiber serpip üzerine 1,5 su bardagi su ilave edip ocaga koyalim .kapagi kapali olarak yaklasik 12-15 dakika suyunu cekinceye kadar pisirelim.
 püre yapmanin en kolay yoludur bu15 dakikada hazirlanir ;) 
püf,dür bu dua beklerim ;) daha sonra ezici ile ocakta püre haline getirelim 
bir püf daha birakayim hadi , bir iki yemek kasigi sivi yag eklerseniz patates haslarken  
kapagi kapali olsada tasmaz ;) 

patatesleri ezdikten sonra, sütü ve siviyagi ekleyelim .neden siviyag kullandim tereyag degil ?
rengin sabit kalmasini istedim. havuc ve pancar siviyagda daha güzel renk veriyor, parlak ve göz alici. 
patates bir yandan kaynarken hemen cekecektir sütü ayrilmayin basindan ,sürekli karisirin 
üzerine ince rende ile pancari rendeleyin. muskatida rendeleyip, aman cok olmasin muskat az hissedilir olmali tadi degistirmesin yakisir ama, fazlasi rahatsiz eder muskatin. 

servise sunarken ,üzerine maydonuzu dograyip serpistirin. 
cocuklara servis yaparken ise ,dondurma kasigini kullanmanizi tavsiye ederim. top halinde kirmizi kirmizi ilgilerini cekiyor. bir kez tatmalari devaminin gelmesini sagliyor 
zira bu tarifte asla  pancar anlasilmiyor 
Afiyet olsun dostlar dualara talibim 
Muhabbetle 





9 Kommentare:

  1. bu tarif çok ilginç amaaaa :)

    (izleyiciler gözüküyor oleeey çözmüşsüün )

    YanıtlaSil
  2. Selamun aleykum super bir tarif Allahin izniyle yapilasi sart olanlardan.ellerinize saglik .Rabbim yar ve yardimciniz olsun.

    YanıtlaSil

  3. Bizimle PART-TİME Çalışmak İstermiydiniz ?
    Firmamıza internet tabanlı çalışacak iş arkadaşları aramaktayız.
    Kriter Önemli değildir
    Memurlar,Emekliler,Ek Kazanç İsteyenler,Öğretmenler,Öğrenciler Kısacası günde 2 saat zamanı olup internet bilgisi olan herkes bizimle çalışabilir
    ÖNEMLİ NOT
    İşimiz Kesinlikle Pazarlama,Satış Değildir
    İletişim:http://is.gd/LFJGYy

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmesin melegim, süper bir tarif olmus bu.
    Bir püfte ben vereyim, patates haslarken icine biraz sirke katinca,
    pistikten sonrada rengi sari kaliyor.Mutlaka biliyorsundur, ama yazmak istedim.sevgilerimle, firdevs

    YanıtlaSil
  5. Meleğim, Allah bereketini arttırsın afiyet şifa olsun gerçekten süper olmuş bir kırmızı pancar sever olarak mutlaka deneyeceğim bir tarif olmuş..Ellerine sağlık canım benim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. elleriniz dert görmesin verdiğiniz püf noktaları için ayrıca sağolun bin yaşayaın hayırlı yaşayın inşallah

    YanıtlaSil
  7. Himmm yine döktürmüssün ablacim...Ellerine saglik.. :) Saglicakla kal ablacimm..
    Sibel Uludag

    YanıtlaSil
  8. Aklını seveyim seniinn..ben de pazarcının illa da al diye tutturup verdiği pancarları ne yapayım geçen yıl ki gibi haşlayıp şurubunu mu yapayım diyordum..:) Ya seninle arkadaş olmak ne güzel canım benim yaa..hep takipçinim ona göre :))
    püre de çok güzel görünüyor..bana da bu şekilde patates püresi yapmak daha pratik geliyor..pembe renkli yapınca bizimkiler ne yapacak merak ettim şimdiden ;))
    Ellerine canına sağlık bir tanem..

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık. İNşAllah, niyetiniz neyse size hayırlı şekilde ulaşsın. Hastanıza, Allah şifa versin. Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle