Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pogaca Lahmacun

es selamü aleyküm dostlar 
mutlu bir hafta sonu dileyerek, hemen bir tarif birakmak istiyorum. 
bir kac gün evvel esimin ve kizimin arzusu üzere, yaptigim lahmacunun arta kalan ic harcini degerlendirmek icin ne yapabilirim diye düsünürken,
ilk etapda  hamur yogursam hamura ic malzemenin  yetmeyecegini anladim 
yemek icin cok sulu olan harci, börek arasi degilde daha nasil farkli yapabilir derken bu tarif ortaya cikti 
nette görmüs oldugunuz findik lahmacun degil bu tarif onu belirteyim .ben eldeki malzemelerle bir hamur hazirladim, bu hamur kabartma tozlu olsun istedim zira bekleyecek vaktimde yoktu 
sonuctan emin olmadigim icin az miktarda hazirladim hamuru.ama sonuc gayet basarili idi .
Bir gün sonrasi bile lezzeti  yerinde idi . tek ölcü hamurumuz icin  yarim ölcü lahmacun ici hazirlanmali bu tarifimizde ic harcini bol tutmanizi isteyecegim yoksa cok yavan bir tarif olacaktir belirteyim .
tarif bana aittir 
&
hamur malzemesi 
1 su bardagi siviyag 
1 +ceyrek su bardagi süt 
1 yumurta (büyük boy)
1 yemek kasigi sirke 
1 pk kabartma tozu 
500 gr un 
tuz 
&
ic harci icin 
Lahmacun ic harci yarim ölcü yapilmali 

yapilisi 
tüm hamur malzelerini bir kaba koyup iyice yoguralim yaklasik 15 dakika dinlendirelim 
ic malzemesini verdigim linkteki gibi hazirlayalim firini 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 

hamurumuzu 15 esit parcaya ayiralim bezeler avcunuz dolusu olmali tezgah  üzerinde un yag kullanmadan .elimizle bastirarak acalim bir karis eninde olmali 

yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, üzerlerine ic haricimizdan yaklasik 1,5 yemek kasigi dolusu koyup kasigin tersi ile hamura yayalim hemen isitilmis firina verip 

kenarlari kizarincaya kadar pisirelim diger bezelerede ayni islemi uygulayip tamamlayalim .

degerlendirme amacli yapildi tarifim ,ama sonuc gayet memnun edici idi .
Derim ki 
cocuklarin toplantisina ,cay saatlerine ikramliklara, yada yaz geliyor pikniklere yapilabilir diye düsünüyorum .acik pogaca ama lahmacun tadinda bol yesillik ve limon ile servise sunulmali .
Rabbim utandirmasin ,dilerim sizlerde beyenirsiniz ..
afiyet olsun daim dualara talibim dostlar 
Muhabettle 






4 Kommentare:

  1. sosoyal medyada severek ve ilgiyle takip ettiğim ablam:)) bayılıyorum yaptıklarınıza yazdıklarınıza fotoğraflarınıza...ellerinize sağlık lahmacun harika görünüyor..demenk dileğiyle..sevgiler hayırlı günler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik her zamanki gibi tarif harika acil olan misafirlere cabucak hazirlanacak insaallah selamlar backnang

    YanıtlaSil
  3. Instagramda ki pasta tarifini merakla bekliyorum insaallah selamlar backnang

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor,yapımı da pratik elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle