Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gülü$üm pastasi

Gülüsüm koydum ismini 
yazmak istediklerim vardi sizlere .amaaa öyle uykum varki dostlar .Tarifi simdi yazsammi yazmasammi diye düsünürken .hadi yazayim dedim .olaki yarin sevenlerin sofrasinda köseye kurulur 
gülüse vesile olur belki dedim 
oldukca cabuk hazirlanan kalorisi düsük illede ama illede yaz mevsimine  yakisir bir tarif sizlere 
sonunda yazacagimi basta yazayim ben 
servis öncesi bir 45 dakika buzlukta tutmak tada tat  katiyor biline 

gerekli malzeme 
keki icin 
4 yumurta 
1 bardak seker 
1 bardak un 
1 ok kabartma tozu 
3 yemek kasigi kakao 
4 yemek kasigi süt 
keki islamak icin yarim su bardagi süt 
&
1 poset krem santi 
1 su bardagi soguk süt 
3 yemek kasigi tepeleme süzme yogurt 
1,5 ajda cay bardagi kirik cikolata
 cilek püresi sosu 
500 gr cilek 
1 cay bardagi (ajda ) seker 
1 cay bardagi (ajda ) su 
2 tatli kasigi limon suyu 
1tepelme + ceyrek  yemek kasigi nisasta 

yapilisi öncelikle firinimizi 180 dereceye isinmaya birakalim 
26 cm kelepceli kalibimizi yagli  kagit ile kaplayalim 

cirpma kabimiza yumurtalari kiralim üzerine sekeri ekleyip beyazlayincaya kadar cirpalim 
ayri bir kapta karistirdigimiz un kakao ve kabartma tozunu cirptigimiz yumurtalara süt ile birlikte 
ilave edelim. karistirip hemen kalibimiza bosaltalim düzleyelim. hemen firina verip pisirelim kürdan testi yapalim yaklasik yarim saat sürüyor gözünüz üzerinde olsun yag olmadigi icin cabuk pisiyor 

kalipta 15 dakika dinlendirelim kenarlarindan bicak yardimi ile kurtarip servis kabina alalim 
altidan kagidi cikarip sogumaya birakalim 

kekimiz sogurken biz meyva sosumuzu hazirlayalim 
cilekleri yikayip hafif iri sekilde dograyalim üzerine sekeri suyu nisastayi ve limon suyunu ekleyip 
ocaga koyalim .

bir iki kez kaynamasi kafi. cok kaynamamali nisasta matlasmamali cilegimiz rengini kokusunu kaybetmemeli. zaten fark edeceksiniz hemen koyulasacak dibini sarmaya baslayacak karistirmaya devam edin bir iki kez ortasindan kaynamasi yeterlidir 

hemen bir elekten kasikla gecirmenizi istiyorum sosumuzu 
el blendiri kullanmamalisiniz, zira kivami bozacak rengini kaybedecektir benden söylemesi 
üstte kalan kisimi atacagiz kasikla bastirarak iyice gecirin üstte sert beyaz kisimlari kalacaktir alttaki gecirdigimiz püremizi arada karistirmak sureti ile bir kenarda bekletin ilikken kullancagiz tamamen sogumamali 

krem santimizi soguk süt ile cirpalim katilasinca icersine yogurdu en son cikolatayi ilave edip karistiralim 

soguyan kekimizi üstten bir parmak kalinliginda keselim .
cikardigimiz parcayi kullanacagiz o bizi kenarda beklesin 

yarim su bardagi süt ile kekimize ara ara islayalim 
 .yagsiz olan kekimizi dahada yumsaklik katacak süt 

kekimizin üzerinden kestigimiz parcayi ciprtigimiz santimizin icersine ufalayalim 
kekimizin kenarina varsa cember yoksa kalibimizi tekrar kekimize kenarina gecirelim 
hazirladigimiz santili karisimi kekimizin üzerine doldurup düzleyelim 

en üstüne hazirladigmiz ilik cilek sosumuzu kasikla önce kenarlarindan baslayarak
 kasikla akitarak dolduralim 

bu haliyle hemen buzdolabina  kaldiralim .aceleniz var ise hemen buzluga atinzaman yeterli ise  buzdolabina agzi kapali olarak ,derim ki imkan varsa  bir gün önceden yapip koyalim 
buzdolabina .yok ayni gün yapilacaksa 4-5 saat ona müsade edelim buzdolapta dinlenmesine 

basta yazacaktim unutmusum ;) bir tane sizin gülüsünüz olacak olan cilegi süslemek icin ayirmis olalim 
oda sizin gülüsünüz olsun 

dinlenen pastamizi dilimleyip servise sunalim. yukarida yazdim ya 
soguk tüketmeniz siddetle tavsiye olunur

afiyet olsun dostlar.. daim dualara talib bu Allah ne verdiyse
tarif bana ait elbet ..bu garibe rabbimin lütfu ,sonsuz sükürler ona ,sonsuz hamd ona .

bu pastadan kizimda yiyebildi. o son lokmayi yutarken mutfagimdaki aynada kendisi 
agzinin kenarini görünce gülümsedi bende yakaladim :) 
gülüsüm pastasina yakisir bir final oldu 
ELHAMDÜLiLLAH

olmayan kardeslerimede nasip eyle yarabbi
 sen sahit ol yarabbi tek niyetim kolayliklara  güzelliklere vesile olmak 
Muhabbetle 


55 Kommentare:

  1. Ellerine saglik, hersey nefis gorunuyor. Sadece bir sorum olacak, cilek sosunu, suzdurmeden cilek parcacikli koysak nasil olur sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun .
      bu konu arzunuza kalmis diyeyim :)
      ama bu görüntüyü yakalamak isterseniz süzmelisiniz
      birde tüm cilek pisirilmis olsada keserken sorun cikariyor
      sevgiler

      Sil
  2. Elinize sağlık bayıldım pastanıza bu sıralar ben de tatlılarımı hep çilekle yapıyorum mevsimi malum bu da çok hoşuma gitti üstelik çok a kolay sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim sevgili özgen
      selam sevgi dua bizden <3

      Sil
  3. çok çok çok güzel birşey bu ellerine sağlık ablacım şifa olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol caniiim rabbim razi olsun
      baki muhabbetle canim

      Sil
  4. ellerine sağlık çok şık ve harika bir pasta olmuş ağzınızın tadının bozulmaması dileğiyle..

    YanıtlaSil
  5. harika bir pasta olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim ziyadesini sofraniza nasip olsun insAllah
      muhabbetle

      Sil
  6. elleriniz dert görmesin yine şahane bi tarif dualarına yürekten amiiin.... rabbim olmayan herkese bol bol nasip etsin. sizde lütfen tariflerinizden mahrum etmeyin bizleri sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun adasim <3
      amin ecmain .
      dualarina talibim canim
      muhabbetle

      Sil
  7. Salam aldi kümmern cok guzel gorunuyor ellerinize saglik

    Ben yine sorularimlal sizi sikicam kusura bakmayin ama ajda bardakla neyi karte diyorsunuz
    birde kremsantinin almancasini alabilirmiyim lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim .
      ajda bardak bir türk cay bardagi oluyor biraz iri bir cay bardagi yani normal türk cay bardaklarina göre
      krem santi almancasi schlagcreme oluyor

      Sil
  8. çok güzel bir tarif. çilek sosunu blendırdan geçirdiğim için herhalde rengi kötü oluyordu. böyle deneyeceğim inşeAllah. takipteyim ben de beklerim. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim sevgil özlem
      o rengi bende sevmiyordum ama bu haliyle cilek rengini korudu ;)
      iadeyi ziyarete gelirim bende insAllah dua buyrun
      muhabbetle

      Sil
  9. Çok güzel bir tarife benziyor benm bi kaç sorum olacak ben krem şanti çok fazla sevmiyorum ortadaki krema karışımı çok ağır olmaz sanırım. Veya ortaya koyabileecgim çig kremadan yapılan bi tarifinşz var mı
    bide çiçekle ri pişirdikten sonra süzgeçten geçirmeden direk tane tane koysak görüntü olarakta hoş olur ama tad nasıl olur acaba ;) şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagolun .
      ortadaki krema bu haliyle agir degil genele olrak agir bir pasta olmuyor zaten hic yag kullanmadim cünki .
      santinin icersindeki yogurt pisirilmis cremadan daha hafif emin olabilirsiniz
      ilk yoruma cevabimda belirttim bu görüntüyü yakalamak icin püre yapilmasi gerekiyor birde dilimlerken pisirilmis olsada cilek sorun cikariyor yani dagiliyor deneyip karari siz vereceksiniz
      sevgiler

      Sil
  10. Melegim, pastan muhtesem görünüyor
    ellerine yüregine saglik .muhabbetle. firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun firdevsim
      özledim seni nerelerdesin ? unutma bacini
      muhabbetle

      Sil
  11. Bu pastalar beni benden alıyor,bu nasıl bir görüntüdür, her pastanız tablo gibi,bunu çilek mevsimi geçmeden denemek lazım,görüntü renkler tam anlamıyla mest edici,ellerine yüreğine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun fatmacim
      bakan gözdeki yürekteki güzellik o
      sizlerin övgüsü bakisi ile güzellik buluyorlar onlar
      rabbim ömrünüze ömür katsin hepinizin
      muhabbetle bacim

      Sil
  12. sen yaparsan ekstradan tada tat katmaya ne gerek var ki ablam (:

    YanıtlaSil
  13. Ben söyleyecek kelime bulamıyorum artık ablam yaa! Hepsi o kadar şahaneki yaptıklarının...Bebeğim olduğu için biraz uzak kaldım sizlerden ama her zaman takipteyim, hatta instagramdanda izliyorum!Sen beni unuttun tabi ama haklısın o kadar çok ziyaretçin varki herkesi aklında tutman mümkün değil.Ellerine sağlık ablam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ablam .
      Allah anali babali hayirli ömürlü eylesin bebegini .
      hatirladigim kadari ile blogunun ismini degistirdikten sonra baglantinin koptugu yaniliyormuyum ?.yanlisim varsa düzelt sibelim
      baki muhabbetle

      Sil
  14. Oyy ablasının bitanesi canım benim ne çok özlemiştim dilinden dua akan elinden lezzet fışkıran gözleri bayram ettiren zihinlere kolaylıkla giren güzel anlatımlı tariflerini..
    Canımın içi ellerine sağlık. Hanenden güzellikler ve bereket eksik olmasın. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni özledim tatli dillim .
      amin ecmain canim
      daim duacinim bilesin rabbim darda koymasin seni ve sevdiklerini
      selam ve dua ile

      Sil
  15. Ve en son pancarlı püre tarifini okumuşum gittim diğer tüm tariflerini yorum bırakamasamda göz gezdirdim. Ellerine kollarına sağlık Meleğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun vuslatim
      ayirdigin zamana okudugun her harfe sevap yazssin rabbim
      hakkini helal et
      ömründen zamaninindan bana hibe ettin
      sarildim

      Sil
  16. ELLERINE SAGLIK
    banada beklerım sevgıle r

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim rabbim razi olsun
      gelirim insAllah iadeyi ziyarete
      muhabbetle

      Sil
  17. Bu ne muhteşem bir sanat böyle, hayran kaldım pastanıza,ellerinize,yüreğinize sağlık Melek ablacığım,RAHMAN a c.c emanet olun...

    YanıtlaSil
  18. Allah razi olsun canim
    daim dualara talibim
    sende ona emanetsin ablam <3

    YanıtlaSil
  19. İsmi ile müsemma bir pasta olmuş bu:) yiyenleri mutluluktan gülümseten...
    Ellerine saglik meleği mm...
    Kolun nasil oldu meraktayim Cann ...??
    Sarildim mmuhabbetle..uç aylarimiz hayirli ve mübarek ola...dua ile gonuldasim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kekigim hakkini helal edesin cevap yazamadim
      kolum iyi can seninde mubarek olsun güzel aylarimiz
      hamdolsun rabbim unutmuyor beni baskaca hallerdeyim dua buyur bana
      baki muhabbetle bacim

      Sil
  20. Merhaba,

    Pastanızı denedim çok beğendik.Fakat üzerindeki çilekli jöle suyunu tariftekinden az koymama rağmen fazla akışkandı.Buzdolabında bir gece beklettim ama bir türlü resimdeki gibi olmadı.Sos gibi pastanın üzerinden aktı.Aradaki krema ağır mı diye sorulmuştu.Aksine sizin de belirttiğiniz gibi çok hafif ve lezzetliydi.
    Sevgiler,
    Binnur Akkaya

    YanıtlaSil
  21. cok tesekkür ederim sevgili binnur .
    böyle geri dönüsümler olunca ben cok mutlu oluyorum .
    benden hep bardak kasik ölcüsü ile tarif vermem isteniyor
    iste bu sebeple sevmiyorum bu tarz ölcü sistemini
    büyük ihtimal nisasta orani sorun cikardi kasik farkliligi :(
    baskaca bir etken oldugunu düsünmüyorum
    üzgünüm hakkini helal et bir dahaki sefere yapinca ölcüm gramaj olarak yanlarina ekleme yapmaliyim
    baki muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Helal olsun ne demek.Üzülmeyin lütfen.
      Takipçi olarak sizlerin geri dönüşü de bizleri mutlu ediyor:) Bende nişastadan olduğunu düşündüm.Belirtilmediği için mısır nişastası kullanmıştım.Sanırım buğday nişastasıyla aynı kıvamı yakalayabilirim.Tekrar denediğimde sizi bilgilendiririm.

      Teşekkürler, sevgiler
      Binnur Akkaya

      Sil
    2. cok tesekkür ederim sevgili binnur
      elimden geldigince sizlere dönmeye calisiyorum lakin her zaman mümkün olmuyor
      bu keyifli bir geri dönmeme meselesi degil inanin :(

      nisasta da varsa mesela söle bir noktada var binnur cilegi tencereye koyduk sekerini ekledik ocaga koyduk .hadi diyelim biraz beklettik bu süre bes dakika bile olsa etkendir sulu olmasinda.
      mesela ocagin isisi cok düsükse sulanma dahada yogun olur cok acik olursa dibi sarar bunlarda göz ardi edilmemeli .cok seyi yazmaliyim galiba ,tarif yazarken
      ama dedigim gibi evimde devamli yatan bir hastam olunca vakitte sinirli bagislayin
      baki muhabbetle

      Sil
    3. Merhaba,

      Tekrar denediğimde bilgilendiririm demiştim.Evet sorun nişasta çeşidiyle alakalıymış. Yani mısır nişastası ile kıvamı tutturmak biraz zormuş.Çok beğenildiği için kısmetse yarın 3.kez yapacağım.
      Çok teşekkür ederim bizi bu kadar kolay, gösterişli ve de çok lezzetli bir pasta ile tanıştırdığınız için.

      Sevgiler,
      Binnur Akkaya

      Sil
    4. asil ben cok tesekkür ediyorum sevgili binnur
      cok mutlu oldum rahman razi olsun .
      sizlerin varligi ile kiymetli degerli tarfilerim
      selam dua baki muhabbetle

      Sil
  22. Melek ablacım Allah razı olsun çok çok güzel bir tarif denedim çok beğenildi ve tarifini istediler :) tabi bende mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  23. Muhteşem bir tarif iki sefer yaptım olay oldu çok teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ..mutlu ettiniz beni
      selam ve dua ile

      Sil
  24. Yine muhteşem tarif ellerine sağlık Melek ablacım. Ben Ümraniye de oturuyorum ailem avrupa yakasında oturuyor doğal olarak kimse gelmiyor misafir olaral. Biri gelsede yapsaydım. :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah ömür verirse ben geleyim insAllah bana yap
      var olasin ablasi
      baki muhabbetle <3

      Sil
    2. Elimden geleni yaparım. Sen yeter ki gel :)

      Sil
  25. Mascarponeli pasta vardi mascarponeden dolayi yapasim gelmiyodu suzme yogurt super bir fikir denicemmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim .dilerim beyenirsin sevgili eylül
      sevgiler

      Sil
  26. Boyle bir sayfayla karsilastigim icin cok sansli hissediyorum. Allah ebeden razi olsun kardesim... Dua ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin ecmain .Allah sizlerden razi olsun .
      ne mutlu bana ki sizler varsiniz
      baki muhabbetle

      Sil
  27. Merhaba.. Gülüşüm pastanızı denemek istiyorum.. Fakat mevsim itibari ile çilek yok.. Kış için hangi meyve ile yapabiliriz ve bu meyve degişikligi tadını olumsuz etkiler mi..? Emeginize saglık.. Bütün tarifleriniz çok güzel .. Denediklerimden hep övgü aldım ve sitenize yönlendirdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      rahman razi olsun cok tesekkür ederim
      meyve degisikligi lezzetinde etken olmaz tecrübe etmedim tavsiyem frambuaz ile deneyin derim .
      cilek (mevsiminde toplanip dondurulmus) olarak kullanilabilir
      selam ve dua ile

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle