Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirma Tavuk Kebabi

es selamü aleyküm dostlar 
ilk sevgili sefimin objektifinden gördüm bu yemegi .öyle güzel bir görüntüsü vardi ki 
aklimda kaldi o hali , tadini hayal ettim. Dostlar bizlere bu lezzetleri yeniden günümüze tasiyan sayin sefim sayin  YUNUS EMRE AKKOR  bu vesile ile saygilarimi sevgilerimi gönderiyorum. 
mutfak adina icimde uyanislara sebep oldunuz rahman razi olsun .
Ben ecdadimizin damak tadindan öylesine eminim ki ,hic tereddüt etmeden denedim .
ve inanin bana ,hayatim boyunca tavugu bu lezzette yemek ilk bu yemekde nasip oldu . 
sizlerede nasip olsun ister gönlüm. tekrar cok tesekkür ederim sefim .yanlis aksettirdiklerim mutlak oldu
bu tarifin incelikleri elbette sefim anlatiken uygulamaya calistim 
sefim tüm tavuk diyor malzemede, ben pirzolalaik but kullandim 
 izgaralik olarak acilmis seklindeydi aldigim butlar  
kizimda yesin diye, arnavut biberi yerine normal dolmalik kuru biber kullandim.sizler anavut biberi kullanabilirsiniz . hatam var ise af ola sefim .ve dostlar imkaniniz dahilinde sefimin kitaplarina sahip olmanizi isterim .benimde kütüphanemde ilk firsatta yerini almasini istiyorum .bir iki kez kargoda kitaplarim kaybolunca internet üzeri kitap almayi su siralar erteledim bir kac ay daha sabredip
 türkiyeye gelince almayi istiyorum insAllah .
belirteyim cok yogun gecen bir zaman diliminde yaptigim icin  kebabimizi,  malesef 
 asama resimleri yok .korkmayin cokda zahmetli degil yemegimiz 
aksine cabuk oluyor ,cok ayrinti istemiyor .ugrastiran bir kebap degil . sefim ölcü olarak 100 gr tereyag vermis ben biraz daha fazla tuttum. tavsiyemdir ;) sizde fazla tutun .servise götürmeden evvel yagi üzerinden kasikla alin .ve bu yagi sonra pilavda yada corbada kullanin ben yanina pilav yaptim o pilavda kullandim bir miktar . yarisinida corbalik ayirdim ;)
malzeme 
6 tane tavuk but ( izgaralik pirzola seklinde acilmis)  
125 gr tereyag 
10 tane arpacik sogani yada 2 büyük sogan dörde bölünmüs 
2 tane dolmalik kuru biber yada  1 kurutulmus iri dövülmüs arnavut biberi 
1 cay kasigi karabiber ,1 tatli kasigi kimyon ,tuz 
2 su bardagi su 
üzeri icin dogranmis maydanoz 

yapilisi 
mümkünse agir bir derin tava kullanmanizi isteyecegim .lezzete lezzet katan bir faktör 
tereyagini tavaya birakalim burada belirtmek istiyorum sefim tavugu kizartma öncesinde
rendelenmis sogana ile terbiye etmis 15 dakika kadar. ben onuda yapmadigim halde
 (aceleden dolayi tabii )
lezzzeti cok güzeldi. dilerseniz sizler yapabilirsiniz .Ben tavuklari yikayip iyice kurladim tavada yavastan eriyen tereyaginin üzerine derileri alta gelecek sekilde dizdim üzerine dolmalik biberi avcumda ufalayip kizaran tavuklarin üzerine serpistirdim . arada oynatmak kaydi ile iyice kahverengi oluncaya degin orta ateste kizarttim cok güzel kizarmali sakin es gecmeyin .
sonra diger taraflarini kizartmaya biraktim .diger taraflarida kizarinca
 üzerine soganlari tuz karabiberi ve kimyonu serpistirdim .bir iki kez tavuklari oynatip 
üzerine suyu ilave ettim. orta ateste kapagi kapli olarak (son dakikalarda aldim kapagi ben) 
20 -25 dakika pisirdim. sonra üzerine maydanozu dograyip ,dogru sofraya ortaya tavasi ile koydum. 
sonrasimi ?.sefimin dedigi gibi ekmegi tavanin dibine bir ileri, bir geri sürterek o tada varmak kaliyor .
Ben pilav yaptim yanina. yaptim ama pilav yaninda sönük gereksiz kaldi 
 basli basina bir ziyafet tek haliyle kebabimiz tek  ekmek yeterli inanin sonrasi sofradan kalkmadan dilimde dua hayranlikla .
 Ruhun sad olsun ey osmanli  siz sefim, iki cihada aziz olasiniz rabbim yolunuzu acik eylesin 
afiyet olsun dostlar dualara talibim 
Muhabbetle 

21 Kommentare:

  1. Ellerine sağlık prensesim harika olmuş enfess.
    canım lahmacun istiyor ev lahmacunu yapsana bebem,
    Rabbim zorlarını kolaylaştırsın. seni seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun asil kadinim .
      insallah o günlerde gelecek gülüm .
      amin ecmain bende seni seviyorum ve cok özledim
      duana talibim

      Sil
  2. elinize sağlık döküm tavada güzel kızarır sanırım ne dersiniz üstadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet adasim .denersen mutlaka yorumunu bekleyecegim
      <3 baki muhabbetle

      Sil
  3. Ah nefis görünüyor gerçekten de. Tadını az çok tahmin edebiliyorum çünkü ablam da yapar bunun bir benzerini. Tereyağı ile daha bir lezzetli olmuştur. Soğan tavuğa çok ayrı bir lezzet veriyor bence. O suya ekmek banmaya doyum olmaz :) Ellerine sağlık ablacım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhtesem bir lezzet denizim mutlaka ama mutlaka dene
      bu lezzet deryasinda daldiginda cikmak istemeyeceksin o deryadan inan
      iyiki varsin yavrum sevgilerimi dualarimi gönderiyorum

      Sil
  4. Selamün aleyküm ablam.Ellerine saglik.Bizim evde bu tavuk cok yapilir bol acili ve bir bütün domatesi dörde böler aralara atariz. Ama bizim evde bu nimetin ismi soganli tavuk :D
    benimde koca bir tavam vardir onda yaparim. Ailece artik o ekmekle parmaklar suyuna yagina bana bana yeriz. Nasil lezzetlidir bilirim . Hele Senin elinden eminim daha da lezzetlidir.
    Blogdan yazamasamda facebok ta her an takipcinim ablam.Selam ve muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyna aleyküm selam guzum .
      Allah razi olsun yavrum .evet aynen dedigin kadar var lezzet
      farkli isimler altinda elbet ecdadimizin lezzetlerini yiyoruz ama tarihcesini bilmemek onlarin kaybolmasina sebep birer birer gün yüzüne cikmali .
      blogda bende cok aktif degilim yavrum hakkini helal et bende gelemiyorum fazlaca
      rabbime emanetsin canim
      muhabbetle

      Sil
  5. tavuk her gün yiyom nerdeyse. deneyim bakıyim :)

    YanıtlaSil
  6. melegim ellerin dert görmesin, sahane bir yemek olmus.
    Meraktayim can, coktandir sesin cikmiyor, iyimisin?
    Insaallah kötü bir durum yoktur. öpüyorum firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun firdevsim
      merak etme can bir süredir belim rahatsizdi :( rabbimin lütfu ve dualarinizla iyiyim biraz
      dua buyur bacim seni seviyorum <3

      Sil
    2. Allah sifalar versin melegim, kendini cok yorma, dikkat et emi can.
      Bende seni cok seviyorum, Allaha emanet ol melegim, firdevs

      Sil
  7. Deneyeceğim bunu sağol tarif için
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yemede yanında yat diyeceğim ama insanı uyku tutmaz ki bunun yanında ;))
    Ellerine sağlık bir taneemm..

    YanıtlaSil
  9. Tarifinizi denedim ve bende eşimde çok beğendik. Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkür ederim .mutlu ettiniz rahman razi olsun .
      baki muhabbetle

      Sil
  10. Ramazanın ilk günü tarifinizi ufak(kuru biberim yoktu taze koydum) bir farkla denedim. Çok güzel oldu. Pek tavuk sevmesem de bu tarifle tavuk yiyebileceğim artık :)) Eşim ve kızımda ba yıl dı lar... Hayırlı Razamazanlar dilerim.. Tarif için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim beyenmeniz cok mutlu etti beni
      Bir osmanli lezzetidir kirma tavuk kebabi .
      Hayirli bereketli ramazanlar dilerim
      selam dua baki muhabbetle

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle