Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Elma Sepetim pastasi

Es selamü aleyküm dostlar .
Elhamdülilah.. Ramazan-i serifimize kavustuk .Sükürler olsun rabbimize mubarek olsun islam alemine 
Günler uzun, sicaklar bir yandan .rabbim sabrini verecek insallah 
sevabina nail olanlardan eylesin bizleri 
tarifi eklemek icin geceyi bekledim,zira ben göz hakkinizdan korkuyorum dostlar .
haklarinizi hellal edin .
Esasinda ramazan boyunca tarif ve yemek resmi paylasmasammi diye düsündüm durdum .
biliyorum fark ediliyor son zamanlarda aktif degilim blogumda .fazla ne degisiklik olacak ki dediginizi duyar gibiyim özelden ve bire bir dostlar soruyorlar neden ?diye 
iceride biriktirdigim onca tarif beni beklemekte aslinda .sanirim yaslaniyorum artik :) 
elimi ayagimi cekmeliyim buralardan 
Dünde bu yaslanmanin en büyük delili olan dogum günümdü .
geceden yaptigim pastami paylasayim dedim sizlere
meyvasi yogun iftar sonrasi agir olmayacak bir lezzet kendileri.
Tarifi bana ait 

Malzeme keki icin 
4 yumurta 
250 gr seker 
300 gr un 
200ml siviyag 
200 ml elma suyu 
25 gr kakao (sekersiz )
1 pk kabartma tozu 
yarim cay kasigi tarcin 
&
dolgu malzemesi icin 
temizlenmis haliyle 800 gr elma 
250gr seker 
55 gr nisasta
500 gr elma suyu 
100 gr tereyag 
2 yumurta sarisi 
1 pk vanilya sekeri 

&
Kaplama icin 
1 poset krem santi 
1 ajda cay bardagi elma suyu 
yarim cay kasigi tarcin 
süsleme icin 
100 gr dogranmis yada file badem (kavrulmus olmali )
yapim asamalarini her firsatta resimleyemedim af ola sebebi 
mutfak lambasinin bir ampülü patlayinca diger resimler cok karanlik cikti , osebeple ekleyemiyorum .
kekimizi hazirlamak icin öncelikle firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakiyoruz .
28 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kaplayalim .
cirpma kabimiza yumurtalari kirip ,üzerine sekeri ekleyip iyice beyazlayincaya kadar yüksek devirde cirpalim.
mikseri kapatip, elma suyunu ve siviyagi ekleyelim. bir iki kezböyle karsitirip, ayri bir kapta karistirdigimiz un kakao ve kabartma tozunu tarcini harmanlayip cirptigimiz yumurtali harcimiza ekleyip karisitiralim .hemen kaliba bosaltip düzleyelim .isittigimiz firina koyup yaklasik 45 dakika pisirelim .
firinin türü piseme süresinde etkendir. 40 dakikadan sonra gözünüzü üzerinden ayirmayin 
gerekirse kürdan testine tabi tutun .
pisen keki hemen firindan alip sogutma teline alip altindan kagidi cikarin .kekimiz tamamen soguyunca 
üc pad  olacak sekilde  kekimizi enine iki kez kesin o haliyle bizi beklesin .
&
ara malzememizi hazirlamak icinse 
elmalari soyup rendeleyin .mümkünse rendenin en ince bölümünü kullanin 
tencereye koyup üzerine sekeri ilave edin 250 ml elma suyunu koyup birkac tasim elmayi pisirin 
kalan 250 ml elma suyuna bir kaseye koyun icersine nisastayi ve yumurta sarilarini vanilyayi koyup cözdürün tenceredeki elmalarin üzerine ilave edin bir iki tasim devamli karistirmak suretiyle ocakta tutup hemen ocaktan alin zaten koyulmus olacaktir sakin fazla pisirmeyin!  üzerine tarcini ilave edin daha sonra tereyagini kücük parcalara bölerek elmali haricmiza ilave edip karistirin sogumaya birakin 
pastamiza kullanmadan evvel  tamamen sogumus olmali harcimiz 

hazirladigimiz elmali harcimizdan 1,5 su bardagi bir kenara ayiralim kalanini 
ic harci olarak kullanacagiz, ayirdigimizi ise üzeri icin kullanacagiz .
kestigimiz kekimizin bir tanesini saklama kabina koyalim .
kenarina cemberi gecirelim. elmali harcimizdan bir miktar sürelim .
 sonra kestigimiz diger bir kekimizi  sürdügümüz elmali harcin üzerine koyalim .
tekrar kalan elmayi sürelim .en son kat kekimizi koyup,o haliyle bes on dakika dinlendirelim .biz bu arada cirpma kabina kremsantiyi koyup üzerine elma suyunu ve tarcini  ilave edip iyice cirpalim 

ayirdigimiz elmali harcimizi ilave edip karistiralim .bu karisim ile pastamizin her yerini güzelce kaplayalim 
kavrumus badem ile süsleyelim .

illa bu model olmak zorunda degil siz arzu ettiginiz sekilde süsleyin 
saklama kabinizin kapagini kapatip buzdolabinda mutlaka bir gece bekletin 
sonra 
dilimleyerek servise sunun .Dostlar ile ömrünüze ömür katilsin 
dualara talibim  afiyet sifa olsun dostlar  insAllah 
Muhabbetle 

21 Kommentare:

  1. Hayırlı Ramazanlar ablacım. Allah kabul etsin ibadetlerinizi.
    Pastalarına bakmaya geldim ve yine güzel bir pasta tarifinle karşılaştım. Ellerin dert görmesin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkini helal et denizim .
      yorumlari yayinladim ama bazi nedenlerden dolayi sizler cevapsiz biraktim .
      cok tesekkür ediyorum hayirli ramazanlar

      Sil
  2. eline sağlık ablacım elmanın mevsimi geçti pazarımızda da yok bunu vişne yada çilek muzla da deneyebilirmiyiz ne dersin ama eminim tadı şahanedir tekrar hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah adasim burada dört mevsim hersey var .
      konu elma olunca sezonu takip etmiyorum demir bas oldugundan dolayi ..
      ben baska meyva ile denemedim ablam o sebeple birsey yazamayacagim
      ama senin hatirin icin denenecek insallah ;)
      baki muhabbetle

      Sil
  3. oooooo!!!!
    Harika ,iştah açıcı olmuş :)ben akşama geleyim

    YanıtlaSil
  4. elmalı pasta bayılırıım :) baksan yaaa sana ödül verdim kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni seviyorum deep
      kocaman yürekli bir insansin sen .seni dünya gözü ile görmeyi cok ama cok isterim
      cok tesekkür ediyorum güzel ödülün icin
      sevgilerimle

      Sil
  5. Ablacım Rabbim ömrünü sağlıklı ,bereketli ve uzun etsin.Rabbim her iki cihanda da yüzünü güldürsün ,
    öpüyorum ellerinden ablacım.Yaptığın pasta harika lezzetli görünüyor ablacım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ecmain Allah razi olsun güzel yürekli bacim
      seviyorum seni ,güzel dostlugun icin minnnettarim
      baki muhabbetle

      Sil
  6. İnanılmaz görseller eşliğinde harika bir blog buldum :)
    Ben ki , günlük yemekler dışında kek bile yapmayı pek beceremem ( hem hevesim yok hem yaparsam yerim :) sonra sonuç malum ) heveslendim ilk defa.
    Bana çok zor geliyor pasta yapmak , umudum yok ama tadının harika olduğu her halinden belli. Ellerinize sağlık. Hayranlıkla izleyeceğim kesin :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ediyorum .güzel bakan yüreginiz icin hosgeldiniz
      maharet bakan gözde
      rahman razi olsun sevgilerimi gönderiyorum

      Sil
  7. Harika bir görüntüsü var. bayıldım. ellerinize sağlık. hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ederim .var olun
      Hayirli ramazanlar sevgilerimi gönderiyorum

      Sil
  8. oyy benim becerikli Meleğim. Ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar. Hayırlı iftarlar canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim hakkini helal et cevap yazmakta oldukca geciktim ayip oldu
      affina siginiyorum .cokca duana talibim vuslatim hayirli ramazanlar

      Sil
  9. Melegim dogum günün kutlu olsun, rabbim ailenle, sevdiklerinle,saglikli, huzurlu nice seneler gecirmeni nasip etsin.Bence insan dogdugu yasta degil, hissettigi yastadir. Bosver nufus kagidinda yazan tarihi,dogum tarihini aklina getirme,o zaman kendini daha dinc ve genc hissedersin.Ben öyle yapiyorum, inanirmisin yasimi soran oldumu tutulup kaliyorum,kac yasimda oldugumu unutuyorum.Hersene yas degisiyor, say say nereye kadar dimi ama.
    Gülme, gercekten dogru söylüyorum.
    Pastan herzamanki gibi muhtesem görünüyor, ellerine saglik melegim. cok öpüyorum seni, firdevs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ecmain firdevsim .
      varliginla deger kattigin icin ömrüme ,rahman razi olsun senden ve sevdiklerinden.
      hayirli ramazanlar kocaman öpüyorum

      Sil
  10. sunumuna ba-yıl-dım! leziz görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim tarifini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkür ediyorum rabbim razi olsun
      baki muhabbetle

      Sil
  11. Loks so nice desert!

    Have a lovely weekend :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle