Hayirli bir gün dileklerimle dostlar
dün yaptigim tarifimi not almadigim icin hemen paylasayim dedim .sonrasinda unutup gidiyorum
lezzetinden memnun kaldigim icin kaybolsun istemedim .
Biz balik sever bir aileyiz .özellikle kizim cok sükür
her defasinda kizartarak tüketerek onun bu sevgisini öldürmek istemiyorum .sebze ile zenginlestirerek dahada besleyici olmasi ve göze hitap sekilini dikkate aliyorum
Ben somon baligi kullandim Bu tarifimde .Ama belirtmeden gecemeyecegim
Türkiyede balik fiatlarina bakinca cok üzüldüm .üc tarafi denizlerle cevrili bir ülkede reyonlarda ithal baliklari görmek fiatlarinin ise dudak ucuklatan cinsten olmasi ,her kesimden kardesimin tüketemeyecegini göstergesi.
burada yani almanyada fiatlar türkiyeye göre daha ucuz diye düsündüm
simdi desem ki somon alin her kardesime uygun olmaz belki . dilerseniz siz beyaz ama kilciksiz iri bir balik cinsi ilede yapabilirsiniz .imkan varsa mutlaka somon olsun .Somon cok cabuk pisen bir balik
beyaz etli balik kullanacaksaniz sayet pisirme sürelerine birkac dakika eklemelisiniz .
Tarifi bana ait olan bu tarif icin 4 kislik malzeme icin
700 gr somon filet
1,5 su bardagi dondurulmus bezelye
100 gr tereyag
1 orta boy sogan
1 dis ince dogranmis sarimsak
2 yemek kasigi kapari (yoksa 2 tane salatalik tursusu kullanbilirsiniz kücük )
1 kapya kirmizi biber
2 tatli kasigi hardal
yarim iri limonun suyu
1 tatli kasigi kuru dereotu
tuz karabiber
öncelikle baliklari yikayip süzdürelim kagit havlu ile suyunu iyice aldiralim
teflon tavaya tereyagini koyup ertelim köpürmeye baslayinca baliklari icersine birakalim öncesinde tuz ve karabiber ile tatlandiralim harliya yakin ateste
her bir tarafi en fazla iki dakika kizartalim .yan tarafindan bakinca baliklara beyazlasacaktir
bu pistiginin göstergesidir basindan ayrilmayin cok cabuk olacaktir bu
hemen diger tarafini cevirip bir iki dakika sonra alalim disariya pismez düsüncesi ile biraz daha tutayim derseniz sertlesecektir
hemen dogradigimiz sogani ve sarimsagi ekleyelim tavada kalan yaga biraz kavuralim
üzerine hardali koyup karistiralim
daha sonra kapariyi bezelyeyi en son kapya biberimizi dograyip ekleyelim tuz karabiber ve derotunu serpistirelim limonun suyunu ilave edelim yaklasik 6-8 dakika pismeye birakalim renkleri solmasin ama ocaga göre biraz eksik bir iki dakika fazla olsun ama renkleri solmasin biberler erimesin
kizarttigimiz baliklari üzerine yerlestirelim .kapagini kapatip ocagin isisini düsürüp
demlenme diyelim artik buharinda 2-3 dakika tutalim
sonrasinda hemen ocaktan alip kapagini alin üzerinden
yanina mutlaka makarna diyecegim pilavda olur ama cocuklar illa makarna diyecektir inanin .
bizde makarna ile ekmege gerek duymadan baligi tüketebiliriz
sicak sicak servise sunun .sifa olsun dostlar .Rabbim olmayan kullarinda versin
sükrümüzü daim eylesin .aciz Allah ne verdiyse daim dualara talip
sizler icin cok sey yapmak istiyorum dualariniz destegimdir
Muhabbetle
Coooook begendim:) Ellerine saglik… Mutlaka denemeliyim :D
YanıtlaSiltesekkür ederim karabiber
Sildilerim beyenirsin
sevgilerimle
çok geçmiş olsun melek ablacığım. sevincin kursağında kaldığına üzüldüm.ben de kendi vatanımda yaşamama rağmen zorluk çekiyorum.işitme engellilere uzaylıymış gibi bakıyorlar. çok rahatsız oluyoruz ya sabır ya sabır. biz de çok severiz somonu ;) tly dnz ALLAH'a emanet ol...
YanıtlaSiltülayim Allah razi olsun.
Silher birimizin sinavi ayri ayri :( dert cekene agir derler
rabbim amel defterimize sikintilarimizi sevap olarak yazssin
selam dua baki muhabbetle canim
Bende çook beğendim. Ellerinize sağlik
YanıtlaSilcok tesekkür ediyorum .
Silsevgilerimle
emeğine sağlık, gerçekten hoş görünüyor.Somon açıkçası denemediğim bir balık ama aklımda , bu tarifle deneyebileceğimi düşündüm.Teşekkürler...
YanıtlaSil